TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2022. szeptember 25.,
Eufrozina
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Minden település a megye közepe 2020.02.14

Minden település a megye közepe

Minden település a megye közepe – ezt sugallja a „Tolna109” koncepció, amely a Tolna Megyei Közgyűlés ülésén elfogadott marketing stratégia fő eleme. A grémium pénteken gyűlt össze a szekszárdi Vármegyeházán, többek között az idei évi költségvetés elfogadása okán. A megyei önkormányzat büdzséjének főösszege 2020-ban 1,463 milliárd forint.

Részletek

Civilség, mint a megye lelke 2020.02.06

Civilség, mint a megye lelke

„Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” és a „Bazsonyi Arany Mecénás díj” elismerések átadására került sor február 4-én, a szekszárdi Vármegyeházán. A díjazottaknak Fehérvári Tamás elnök, Potápi Árpád János államtitkár és Orbán Attila alelnök fejezte ki gratulációját. Idén a fődíjat a Nagycsaládosok Tolnai Egyesülete érdemelte ki, míg Sebestén Lajos az év mecánása lett; különdíjas a Sárszentlőrinc-Uzdért Egyesület.

Részletek

A környezet védelme a Megyei Önkormányzat kiemelt célja 2020.01.31

A környezet védelme a Megyei Önkormányzat kiemelt célja

A Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség 2019. aug. 1-től partnerként vesz részt a PROGRESS Interreg Európa projektben. A projekt célja, hogy nemzetközi tapasztalatcsere során szerzett ismeretek alapján javaslatokat tegyen a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program ökoszisztéma-szolgáltatásokkal összefüggő intézkedései kapcsán. A projekt során ezzel összefüggésben a helyi szereplők – a Tolna Megyei Önkormányzat, helyi önkormányzatok, hatóságok, szakmai szervezetek – által megfogalmazott elképzeléseket és kezdeményezéseket is továbbítja az Operatív Program Irányító Hatósága felé.

Részletek

A PROGRESS Interreg Europe projekt 2020.01.31

A PROGRESS Interreg Europe projekt

A projekt 2019. októberében megrendezett firenzei nyitórendezvényen Besnik Mehmeti, PROGRESS vezető partnere a következő célt tűzte ki a partnerség számára: „A környezetvédelmi szakpolitikák terén elért minőségi javulás lehet a projekt legfontosabb eredménye”.

Részletek

Játék-Kincstár 2020.01.09

Játék-Kincstár

Jó hangulatú játék részesei lehettek a Magyar Államkincstár programján megjelent középiskolások. Köszöntőjében azonnal közvetlen hangnemű kvízre invitálta a fiatalokat Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke, aki Fehér János igazgatóval és Dr. Borbély László elnökhelyettessel együtt adta át a legjobbaknak járó díjakat. A szekszárdi Vármegyeházára szervezett játék a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztését célozta.

Részletek

A megye folytatja értékőrző misszióját a fiatalok körében 2019.11.28

A megye folytatja értékőrző misszióját a fiatalok körében

Immár negyedik alkalommal szervezett Értékhangoló programot a megyei önkormányzat általános és középiskolás diákoknak. Ezúttal a szedresi Lovas Udvarházban zajlott két napon keresztül a felkészülés a kora tavasszal megrendezendő Értékvetélkedőre. A Tolna Megyei Önkormányzat nevében az első napon Dr. Gábor Ferenc főjegyző, másnap pedig Orbán Attila alelnök köszöntötte az ifjúságot. A megyei értéktár bizottság elnöke, Dr. Say István ismertetőjét követően délelőtt előadásokra, délután pedig íjászatra került sor.

Részletek

Orbán Attila a megyei alelnök 2019.10.30

Orbán Attila a megyei alelnök

Orbán Attilát választotta alelnökké a Tolna Megyei Közgyűlés szerdai ülésén. A grémium a bizottságok összetételéről is döntött, valamint a Megyei Fejlesztéspolitikai Tanácsos személyéről. Utóbbi tisztséget ismét Süli János miniszter tölti be.

Részletek

Megalakultak a megyei nemzetiségi közgyűlések 2019.10.25

Megalakultak a megyei nemzetiségi közgyűlések

A választásokat követő alakuló ülések időszakában a nemzetiségi önkormányzatok megyei közgyűlései is megalakultak. Október 22-én a német, míg 25-én a roma testületek ültek össze, s megválasztották elnökeiket. A Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat Közgyűlésének elnöke Féhr György maradt, a Tolna Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat Közgyűlésének pedig Orsós István lett a vezetője.

Részletek

Fehérvári Tamás az új megyei közgyűlés elnöke 2019.10.23

Fehérvári Tamás az új megyei közgyűlés elnöke

A Tolna Megyei Önkormányzat új Közgyűlése alakult meg a 2019-es önkormányzati választások eredményeinek tükrében. Az alakuló ülésre október 23-án, Dombóváron került sor. Elnöknek ismét Fehérvári Tamást, a FIDESZ-KDNP megyei listavezetőjét választotta meg a grémium. A kormánypárt a tizenöt fős testületben tíz mandátumot szerzett, míg az ellenzéki pártok közül a DK kettő, a JOBBIK, a MOMENTUM és az MSZP egy-egy taggal képviselteti magát a megyei közgyűlésben.

Részletek

Európai tanulmányutakkal az agrár és élelmiszeripar digitalizálásáért 2019.10.18

Európai tanulmányutakkal az agrár és élelmiszeripar digitalizálásáért

Jó gyakorlatok Finnországban és Andalúziában

Az információs technológia térhódítása, az ipari folyamatok teljes digitalizációja és automatizációja új dimenziókat jelent az élelmiszergazdaságban is. A REGIONS 4FOOD projekt az innovációs lánc mentén az agrár-élelmiszeripari cégekre koncentrál, és azok információs-kommunikációs termék és szolgáltatás-fejlesztéseit igyekszik támogatni az egyes regionális/nemzeti operatív programok befolyásolása révén, valamint a „big data” alkalmazások elterjesztését segíti.

Részletek

Előző   6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás