TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2019. augusztus 19.,
Huba
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Várjuk az ajánlásokat 2017.12.18

Várjuk az ajánlásokat

A Tolna Megyei Önkormányzat a civil közösségek munkáját ezúttal is elismeri. Az idei évben azonban nem pályázati rendszerben történik a kitüntetés odaítélése, hanem a www.tolnamegye.hu oldalon megtalálható javaslati adatlap kitöltésével.
Javaslatot tehetnek például önkormányzatok, kamarák, művelődési intézmények, és minden olyan megyei szervezet, amely rálát a civil élet szereplőire.

Részletek

„Egy a cél: a legjobbnak kell lenni!” 2017.12.13

„Egy a cél: a legjobbnak kell lenni!”

Huszonhatodszor szólították színpadra azokat a sportolókat – 18 sportág, 199 díjazott –, akik az előző tanévben a diákolimpia országos döntőiben dobogós helyen tudtak végezni. Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, tisztelet jár azoknak, akik szabadidejükben olyan tevékenységet folytatnak, amely a társadalom számára fontos. A Garay gimnázium dísztermében pódiumra szólított fiatalok mindannyian példaképek, hiszen bármely mozgásformáról beszélünk, összetett, embert próbáló feladat az űzése. A díjazottak önszántukból, szabadidejükben teszik ezt – köszönet érte. Az elnök hozzátette: azok viszik előre az országot, akik az említett áldozatra hangsúlyt fektetnek és nem sajnálják rá az időt. A 2016/2017-es tanév diákolimpiai dobogósait díjazta a Tolna Megyei Diáksport Tanács.

Részletek

Úton Hargita és Tolna megye partnersége felé 2017.12.11

Úton Hargita és Tolna megye partnersége felé

Évzáró ülését tartotta a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése, melyen Fehérvári Tamás elnök az ünnepekre és a jövő évre vonatkozó jókívánságait is kinyilvánította. Úgy vélte, a megyében zajló elkötelezett munka, az ide érkező források, és értékeink megbecsülése által a jövőben is sokat gyarapodhat a térség. Az ülés napirendje a következő év tervezéséről és az elmúlt időszakra való visszatekintésről szólt.

Részletek

Ünnepi akcióhoz csatlakozott Fehérvári Tamás 2017.12.08

Ünnepi akcióhoz csatlakozott Fehérvári Tamás

Az elnök is ellátogatott az Antritt Rádió stúdiójába Miklós napján, hogy a Tolna Megyei Önkormányzat csomagját átadja. A rádió akciója során felajánlásokat fogadott, hogy szebbé tegye a gyermekek ünnepét. Le a kalappal előttük!

Részletek

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! 2017.12.08

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

December 12-én, kedden 10 órakor Tamásiban, az önkormányzati hivatal dísztermében, 13 órakor pedig Dombóváron, az Apáczai Csere János Szakközépiskola dísztermében.
A foglalkoztatást elősegítő uniós támogatásokról, valamint a megyei fejlesztési források munkaerőpiaci és gazdaságélénkítő szerepéről adunk tájékoztatást.

Részletek

Mérnöknap: Fehérvári Tamás a megye partnerségéről biztosította a jelenlévőket 2017.12.05

Mérnöknap: Fehérvári Tamás a megye partnerségéről biztosította a jelenlévőket

A mérnöktársadalom számára nagy kihívást jelentő Paks II. beruházásról és a Sió projektről szerezhettek hasznos ismereteket a Tolna Megyei Mérnöknap résztvevői pénteken Szekszárdon, a Művészetek Házában. A Tolna Megyei Mérnöki Kamara hagyományos szakmai fórumsorozatának pénteken megtartott rendezvényén Palotásné Kővári Terézia elnök köszöntötte a megjelent önkormányzati vezetőket, szakembereket és előadókat. Mint elmondta, a rendezvény célja, hogy tájékoztatást adjon a megyében megvalósuló Paks II. beruházás és a Sió projekt kapcsán.
Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke arról szólt, hogy a megye készül a fejlesztésekre, melyek megvalósításához óriási szükség van a szakmai háttér megteremtésére. Hozzáfűzte, nagy örömére szolgál, hogy a kamara és a mérnöktársadalom is készül a feladatok ellátására. Hangsúlyozta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) – melynek keretében a megyei önkormányzat kiemelt projektje, a Sió projekt is megvalósul – jelentős pénzforrás áll rendelkezésre.

Részletek

Főjegyzői és főépítészi képviselet a Fürdővárosok Szövetségének ülésén 2017.12.05

Főjegyzői és főépítészi képviselet a Fürdővárosok Szövetségének ülésén

Porga Ferenc Polgármester Úr meghívására a Tolna Megyei Önkormányzat is képviseltette magát a Magyar Fürdővárosok Szövetségének közgyűlésén, Tamásiban.
Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző köszöntötte a közgyűlés tagjait.
Mint elmondta: hazánk – vízkészletéből adódóan – nagyhatalomnak számít, s azon belül Tolna megye is kiváló térség, amelyre rendkívül büszkék vagyunk. Azt valljuk, hogy a helyi értékekre, meglévő adottságainkra kell építkeznünk.
Az ülés fő témája a turizmus volt, így meghívott előadóként Sulyok Balázs megyei főépítész mutatta be Tolna megye turizmusát.

Részletek

Klímastratégiát alkotott Tolna megye 2017.11.30

Klímastratégiát alkotott Tolna megye

Záró akkordjához ért a Tolna Megyei Klímastratégia megalkotásának folyamata, a dokumentum bemutatására a Vármegyeháza dísztermében került sor csütörtökön. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd pedig a szakértő Zöldtárs Alapítvány és a Dipol Csoport vázolta a stratégiát. A Tolna Megyei Önkormányzat 30 millió forintos KEHOP projektje keretében klímastratégiai konferenciákat, workshopokat tartottak a megye valamennyi járásában, hogy a klímaváltozással összefüggő véleményeket, tapasztalatokat összegezzék. A klímastratégia mintegy 20 oldalas rövidített verziója is elkészült, amelyben szerepel a megye jövőképe, célkitűzései, szemléletformálási intézkedései, s egy elnöki köszöntő, melyben Fehérvári Tamás úgy fogalmaz: a környezet épsége, a gyermekek jövője és a fennmaradás ügye rendkívül fontos.

Részletek

Ciprusi konferencián vett részt a megyei fejlesztési ügynökség 2017.11.30

Ciprusi konferencián vett részt a megyei fejlesztési ügynökség

A Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft. 2017. november 23-24. között részt vett az Európai Technológia és Innovációs Platform (ETIP) Okos Hálózatok az Energetikai Átmenetért (SNET) workshopján, amelyet Nicosiában, Cipruson tartottak.

Részletek

„Ne csak tanítsa, hanem szeresse a magyar gyermeket!” 2017.11.24

„Ne csak tanítsa, hanem szeresse a magyar gyermeket!”

Szinte teljes egészében – fűtéskorszerűsítéssel, elektromos hálózattal, hőszigeteléssel, nyílászáró- és tetőcserével, eszközökkel – újult meg a Szedresi Bezerédj Amália Óvoda. A helyi önkormányzatnak több mint 138 millió forintot ítéltek meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből. Az óvoda ünnepélyes átadásán a Tolna Megyei Önkormányzat részéről dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző köszöntötte a résztvevőket, Kovács János polgármester és Horváth István országgyűlési képviselővel egyetemben. A csütörtökön megtartott eseményen intézményvezetők és az óvodások is kifejezték örömüket a felújítás kapcsán.

Részletek

Előző   8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája
Hivatal
A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti ábra Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás