TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2021. szeptember 23.,
Tekla
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

A szabadság sugarai 2019.03.18

A szabadság sugarai

A borjádi Petőfi Méhesnél tartott ünnepséget a Tolna Megyei Önkormányzat március 15-én, az 1848-as forradalmi eseményekre megemlékezve.
Süli János miniszter és Fehérvári Tamás elnök beszédet mondott, majd koszorút helyezett el az emlékméhesnél.

Részletek

HIRDETMÉNY BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK MEGVÁLASZTÁSÁRÓL 2019.03.14

A bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény (továbbiakban: Bjt.) 216. § (2) bekezdése alapján a Köztársasági Elnök a KEH/01231-2/2019. számú határozatával a bírósági ülnökök megválasztását 2019. március 7. napja és 2019. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki.

Részletek

Okos-mérés Magyarországon és Tolna megyében 2019.03.11

Okos-mérés Magyarországon és Tolna megyében

Az Európai Unió által társfinanszírozott SET-UP PGI0484 Interreg Europe projekt az elektromos okos hálózatokkal kapcsolatos nemzetközi tapasztalatcserét támogatja abból a célból, hogy elősegítse az okos elektromos mérők jelenleginél kiterjedtebb használatát, valamint további korszerű energetikai megoldások (helyi villamos áram előállítás, a napszakok energiafogyasztását figyelembe vevő áramellátás, stb.) elérhetővé tételét. Az utóbbiakkal együtt létrejövő úgynevezett elektromos okos hálózatok hatással vannak nem csak az energiafogyasztásra, hanem az érintett térségek lakosságának energiatudatosságát is kedvező irányban befolyásolják. A SET-UP projekt magyarországi célterületét Tolna megye alkotja.

Részletek

"Energiahatékonysági Mentorszervezet" díjat vett át Fehérvári Tamás 2019.03.07

"Energiahatékonysági Mentorszervezet" díjat vett át Fehérvári Tamás

"Energiahatékonysági Mentorszervezet" díjat vett át Fehérvári Tamás a MÖOSZ elnökeként tegnap a Parlamentben.
A megyék aktív közreműködésének köszönhetően sokkal több figyelmet fordítottak a települések környezetükre és a fenntarthatóság ügyére.

Részletek

Magyarországi Falumegújítási Díj - Pályázat 2019.03.07

Magyarországi Falumegújítási Díj - Pályázat

Már lehet pályázni a Magyarországi Falumegújítási Díjra. A Belügyminiszter meghirdette a vonatkozó pályázatot, "Magyar falu – Kihívások, helyi válaszok” mottóval. Célja, hogy felkutassa, díjazza és ezzel „reflektorfénybe állítsa“, azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik fejlesztési munkájukat. A cél a jó példák bemutatásával és az információk cseréjével a falumegújítást végző községek eredményeinek javítása, a falumegújítás mozgalom népszerűsítése.

Részletek

Értékvetélkedő Harcon - Középiskolás kategória 2019.03.07

Értékvetélkedő Harcon - Középiskolás kategória

A középiskolás korosztály diákjai folytatták a harci értékvetélkedő küzdelmeit szerdán.

I. helyezett Perczel Mór Szakképző Iskola Perczel csapata Felkészítő: Vódli-Makovics Erika Anna
II. helyezett Dunaföldvári Magyar László Gimnáziuma Földvárikum csapata Felkészítő: Fafkáné Simon Ildikó
III. helyezett Apácai Csere János Szakgimnázium "Apáczais diákok" csapata Felkészítő: Novák Julianna.

Patkó Sándorné képviselő, a helyi értéktár bizottság elnöke köszöntötte a fiatalokat, Ribányi József alelnök a díjak átadása során gratulált a győzteseknek.

Részletek

Értékvetélkedő: Harcon folyt a küzdelem 2019.03.06

Értékvetélkedő: Harcon folyt a küzdelem

A megye népművészete volt a téma a keddi, általános iskolásoknak Harcon szervezett értékvetélkedőn. Tíz csapat mérte össze tudását, melyet az őszi értékhangolón szereztek meg. A diákok Őcsényről, Paksról, Tamásiból, Kölesdről, Decsről, Tengelicről, Szekszárdról és Szedresről érkeztek. Ribányi József megyei közgyűlési alelnök fejezte ki elismerését a győzteseknek. Az alelnök szerint a legfontosabb, hogy a gyerekek megismerjék, megszeressék és óvják a megye értékeit.

Részletek

Jó hatást gyakorolnak ránk a szép képek 2019.02.28

Jó hatást gyakorolnak ránk a szép képek

Szavalattal lepte meg a közönséget Fehérvári Tamás Kölesden. A megyei közgyűlés elnöke egy Juhász Ferenc költeménnyel kezdett bele beszédébe, amelyben a megye művészeti alkotásait méltatta, közöttük Könyv Kata festőművészét. A Kismegyeházán ugyanis kiállítás megnyitóra került sor szerdán, a megyei önkormányzat projektje keretében.

Részletek

Megyénkben köszöntöttük az Országos Innovációs Fórum résztvevőit 2019.02.21

Megyénkben köszöntöttük az Országos Innovációs Fórum résztvevőit

A megyei önkormányzat nevében Ribányi József alelnök üdvözölte a Szekszárdon összegyűlt vendégeket. Beszédében az innováció fontosságáról beszélt. Mint elmondta: az önkormányzati szférában is nagy szükség van az innovatív gondolkodásmódra, amelynek jó alapja lehet, hogy a településvezetők különböző szakterületeken jártasak. Persze mindehhez szükséges a további lehetőségek feltárása is – tette hozzá. A megye fejlődésének kulcsaként az önkormányzati, gazdasági és a tudományos élet szereplőinek együttműködését nevezte meg.

Részletek

Az év első ülésén fontos döntések születtek 2019.02.15

Az év első ülésén fontos döntések születtek

Az idei költségvetés, marketingterv, és az önkormányzati cégekkel történő együttműködés részletei is terítékre kerültek a Tolna Megyei Közgyűlés pénteki ülésén. A közgyűlési tagok támogatták, hogy a megyei önkormányzat csatlakozzon a Tolna Kincse Turisztikai Egyesülethez, és egy további döntés értelmében Tolna Megyei Klímairodát hozhatnak létre.

Részletek

Előző   8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás