TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2019. október 18.,
Lukács
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Élelmiszeripari képzés Tolna megye vidéki térségeinek erősítéséért 2018.04.25

Élelmiszeripari képzés Tolna megye vidéki térségeinek erősítéséért

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (DDRIÜ) a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft-vel együttműködésben 2018. április 19-én workshopot szervezett az Élelmiszerminőség, -Biztonság, Csomagolás- és Gyártástechnológia Aktuális Kérdései címmel Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban. A rendezvény az I-CON Interreg Közép Európa Program keretében valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával.

Részletek

Értéktár mozgalom: van utánpótlás 2018.04.25

Értéktár mozgalom: van utánpótlás

Örömét fejezte ki Fehérvári Tamás, hogy az ifjúság bekapcsolódik az értékgyűjtő munkába. A Tolna Megyei Közgyűlés elnöke Gyönkön vett részt a Kincses Tolna Megye Értékhangoló Vetélkedőn, melynek győzteseit elismerésben részesítette. A két napos versenyen a megye általános és középiskolás diákjai bizonyították, hogy az ősz óta tartó felkészülés nem volt hiábavaló, és számos megyei értéket illetve hungarikumot ismernek.

Részletek

VÁRALJÁN IS MEGOLDÓDIK A VÍZRENDEZÉS 2018.04.20

VÁRALJÁN IS MEGOLDÓDIK A VÍZRENDEZÉS

Negyven évesek idén a váraljai víztározók, melyek már nem képesek megfelelően ellátni funkciójukat. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) köszönhetően jövő év végéig megtörténik korszerűsítésük. A csapadékvíz elvezetési rendszer megújítását egy közel 200 milliós projekt segíti.

Részletek

Alkotói pályázat fiataloknak 2018.04.03

Alkotói pályázat fiataloknak

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. A pályázatra az iskolások a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhetnek alkotásokat. A pályázat felmenő rendszerű, első körben területi szinten bírálják el a beérkezett műveket. A területi szinten nyertes alkotások az országos versenyben vesznek részt. Május harmadikáig lehet benyújtani a pályaműveket.

Részletek

BEFEJEZŐDÖTT A SZEDRESI ÓVODA BŐVÍTÉSE ÉS FELÚJÍTÁSA 2018.03.29

BEFEJEZŐDÖTT A SZEDRESI ÓVODA BŐVÍTÉSE ÉS FELÚJÍTÁSA

A szedresi óvoda felújítására pályázott a helyi önkormányzat a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében. Az elnyert 138,43 millió forintnak köszönhetően olyan fejlesztések valósultak meg, melyek által immár egy energetikailag korszerűbb, akadálymentes épületbe járhatnak a kisgyermekek. Ezen túlmenően egy hét gyermek befogadására alkalmas mini bölcsődei egységet is kialakítottak, valamint új eszközöket és berendezési tárgyakat vásároltak.

Részletek

Fehérvári Tamás köszöntötte a Katasztrófavédelem szakembereit 2018.03.27

Fehérvári Tamás köszöntötte a Katasztrófavédelem szakembereit

Polgári Védelmi Munkaműhely elnevezéssel szervezett szakmai napot a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Babits Mihály Kulturális Központban, hétfőn. A nap folyamán elsősorban polgári védelmi szakterületi témákat, megyei szinten alkalmazható, jól működő gyakorlatokat dolgoztak fel az előadók különböző témakörökben. A rendezvény résztvevőit Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke köszöntötte, aki beszéde során arra is kitért, hogy a polgári védelemnek ma már egészen más kihívásokkal kell szembenéznie, mint évtizedekkel ezelőtt.

Részletek

Folklór fesztivált tartott a megyei roma önkormányzat 2018.03.26

Folklór fesztivált tartott a megyei roma önkormányzat

Hatodik alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat a megyei roma napot, ezúttal folklór fesztivál elnevezéssel. A vendégeket Orsós László, az önkormányzat elnöke köszöntötte, és Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke kívánt jó szórakozást a résztvevőknek. Antal Zsolt, Decs polgárestere, beszédében a hagyományőrzéssel kapcsolatban Sebő Ferenc néprajzkutatót szavait idézte, aki szerint a hagyományt nem ápolni kell, mert nem beteg, nem őrizni kell, mert nem rab, hanem megélni kell. E szemléletnek meg is feleltek a fellépő együttesek, fergeteges hangulatot teremtve a roma zenével, énekkel és tánccal. Felléptek a Kajdacsi Hagyományőrzők, a Bonyhádi Csillagos Ég, a Bogyiszlói Zenekar, a bátai Vadvirág tánccsoport és az ifjúsági tamburazenekar, a Zombai Virágszálak, a komlói Csácse Rom együttes, a Dombóvári Székely Kör és a Decsi Roma Csillagok. Házigazda és műsorvezető Balogh Borbála volt.

Részletek

Közel 230 milliót fordítanak a vízelöntések megoldására Bonyhádon 2018.03.23

Közel 230 milliót fordítanak a vízelöntések megoldására Bonyhádon

2020 nyaráig valósul meg csapadékvíz infrastruktúra fejlesztés Bonyhádon. A 229 665 900 forint összértékű projekt egy zsilipes szabályozó rendszer, vízelvezető nyomvonal, illetve záportározó megépítését foglalja magában, amellyel a víz visszatartható és az elöntések megszűntethetőek. A projektgazda önkormányzat – költséghatékony módon – saját területén valósítja meg a beruházást.

Részletek

A szabadság mindennél előrébb való 2018.03.19

A szabadság mindennél előrébb való

Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző Kajdacson mondott ünnepi beszédet, az 1848-as szabadságharc kapcsán tartott megemlékezésen:
„Az 1848-as forradalom végén nem volt semmi örömteli, semmi ünnepi – csak a valóság. A valóság pedig kettétört kardokban és magyar vérben öltött testet. Akkor mégis, mi okunk van ünnepelni?
(folytatás a cikkben, kattintson a részletek-re)

Részletek

Say: érdekek vagy értékek – nem mindegy 2018.02.22

Say: érdekek vagy értékek – nem mindegy

80 diák részvételével tartotta meg „Értékhangoló” elnevezésű rendezvényeit a Tolna Megyei Önkormányzat kedden és szerdán, a kölesdi Kismegyeházán. A megye fiatal korosztálynak szervezett programja a helyi és megyei értékek, illetve a hungarikumok megismerését szolgálja. Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke kedden, míg Ribányi József alelnök szerdán köszöntötte az ifjú értékőrzőket. Mindketten hangsúlyozták, hogy a körülöttünk lévő kincsek megismerése által szorosabb kötődés alakulhat ki szülőföldünkhöz.

Részletek

Előző   8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája
Hivatal
A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti ábra Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás