TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2019. szeptember 20.,
Friderika
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Megalakult a Tankerületi Tanács 2018.10.26

Megalakult a Tankerületi Tanács

A Szekszárdi Tankerületi Központ Tankerületi Tanácsa ma tartotta alakuló ülését, melynek törvényi hátterét a 134/2016-os kormányrendelet adja. Gerzsei Péter, a Tanács elnöke bemutatta a 8 tagú testületet, melyben intézmények vezetői, a diákönkormányzatok képviselője, a MÖOSZ, a TÖOSZ és az MJVSZ képviselője is helyet kapott. Ebből adódóan vett részt a fórumon a MÖOSZ elnökeként Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés vezetője.

Részletek

Kakasd vízelvezetése vált jobbá 2018.10.26

Kakasd vízelvezetése vált jobbá

Kakasd Község Önkormányzata több mint 83 millió forintból újította fel – mintegy 358 méteren – a falu egyik csapadékvíz elvezető árkát. A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében jelenleg megvalósult projekt kapcsolódik a 2011-ben – első ütemben – elkészült beruházáshoz. Most a vízelvezető felső szakasza újult meg műszakilag és esztétikailag egyaránt. Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző óvodások segítségével járult hozzá, hogy a vízelvezető árok környéke növényekkel is szépüljön.

Részletek

Jágónaki útátadásra látogatott az elnök 2018.10.25

Jágónaki útátadásra látogatott az elnök

Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök látogatott Jágónakra csütörtökön, hogy Lőczi László polgármesterrel és Becze Szabolcs igazgatóval, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei vezetőjével átadják a Kaposszekcső-Jágónak-Meződ összekötő út (6519. sz.) közel hat kilométer hosszan felújított szakaszát. A projekt megvalósulását egy TOP (Terület- és településfejlesztési Opeatív Program) pályázat tette lehetővé.

Részletek

Hiszünk a vidék erejében és jövőjében 2018.10.24

Hiszünk a vidék erejében és jövőjében

Agrárlogisztikai Központot alakítottak ki Nakon TOP-os forrásból, melynek szerdai átadóján Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett. A 110 milliós projekt a félezres település mezőgazdasági adottságait kihasználva segíti a munkahelyteremtést, s azáltal a népesség megtartását. Rácz Róbert polgármester reményekkel telve, és a köszönet hangján szólalt fel.

Részletek

Nem volt hiábavaló 2018.10.24

Nem volt hiábavaló

Október 23-án Bonyhádon és Kajdacson képviselték a Tolna Megyei Önkormányzatot vezetői. Az 1956-os forradalom kapcsán tartott megemlékezéseken ünnepi beszédet mondott Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke, valamint dr. Baranyai Eszter megyei aljegyző.

Részletek

Az infokommunikációs megoldások segíthetnek az egészségügyi szolgáltatások javításában 2018.10.19

Az infokommunikációs megoldások segíthetnek az egészségügyi szolgáltatások javításában

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. közreműködik a MEDTECH4EUROPE INTERREG EUROPE projektben, amely az orvostechnológiák területén a kutatási és innovációs kapacitásokra irányuló közpolitikák hatékonyságát kívánja optimalizálni. Az orvosi eszközök és segédeszközök, valamint az e-gyógyászati eszközökhöz-segédeszközökhöz kapcsolódó megoldások is a repertoár részét képezik.

Részletek

Főjegyző: az emberek boldogulása az elsődleges cél 2018.10.17

Főjegyző: az emberek boldogulása az elsődleges cél

Mintegy félszáz résztvevővel tartott konferenciát a Tolna Megyei Önkormányzat a szekszárdi Vármegyeházán. A szerdai esemény a Tolna Megyei Foglalkoztatási Paktumról szólt, amely 1,255 milliárdnyi TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból valósul meg. A felszólalók a projekt eddigi eredményeit és a további célkitűzéseket vették sorra.

Részletek

Dr. Gábor Ferenc: hidakat építünk a különböző közösségek között 2018.10.12

Dr. Gábor Ferenc: hidakat építünk a különböző közösségek között

Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző is köszöntőt mondott a Fehér Bot Nemzetközi Napja alkalmából megtartott szekszárdi eseményen. A Tolna Megyei Önkormányzat a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesületének meghívására képviseltette magát a centenáriumi ünnepségen. Az evangélikus templomban összegyűltek előtt kijelentette: a megye elszántan dolgozik minden közösségért, és a jövőben is nyitottan fordul az ügyeik felé.

Részletek

FIRECE projekt: partnertalálkozó és tanulmányút Budapesten 2018.10.10

FIRECE projekt: partnertalálkozó és tanulmányút Budapesten

A DDRIÜ NKft. (Dél-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség) a FIRECE című, energiahatékonysággal foglalkozó Interreg Central Europe projekt magyarországi partnereként szervezett partnertalálkozót és tanulmányutat Budapesten a Danubius Hotel Gellértben, 2018. szeptember 26-27-én. - A DDRIÜ NKft. beszámolója.

Részletek

Informatikai megoldások a mezőgazdaság szolgálatában 2018.10.08

Informatikai megoldások a mezőgazdaság szolgálatában

Az Európai Unió a 2014-2020-ig tartó tervezési időszakban kiemelten kezeli a kutatás-fejlesztést és innovációt, valamint az ebből származó eredmények társadalmi-gazdasági hasznosításának ösztönzését. A fejlett országokban az innováció nagy mértékben járul hozzá a termelékenység növeléséhez, ezért létfontosságú a vállalatok versenyképességének fokozásához – A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. cikke a Regions 4Food projekt kapcsán.

Részletek

Előző   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája
Hivatal
A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti ábra Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás