TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2022. augusztus 9.,
Emőd
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Sikeres elektromos okos hálózatokkal foglakozó tapasztalatcsere és szemléletformálás Tolna megyében 2019.04.11

Sikeres elektromos okos hálózatokkal foglakozó tapasztalatcsere és szemléletformálás Tolna megyében

Az Európai Unió által társfinanszírozott SET-UP Interreg Europe projekt az elektromos okos hálózatokkal kapcsolatos nemzetközi tapasztalatcserét támogatja abból a célból, hogy elősegítse az okos elektromos mérők jelenleginél elterjedtebb használatát, valamint további energetikai megoldások (helyi villamos áram előállítás, a napszakok energiafogyasztását figyelembe vevő áramellátás, stb.) elérhetővé tételét. Az így létrejövő úgynevezett elektromos okos hálózatok nem pusztán az elektromos energia kínálati (termelők, áramszolgáltató vállalatok) és a keresleti (háztartások, üzemek, közintézmények) oldalai közötti egyensúlyt tudják megteremteni: hatással vannak az érintett térségek lakosságának energiatudatosságára is.

Részletek

Hőgyészen korszerűsítették az orvosi rendelőt 2019.04.10

Hőgyészen korszerűsítették az orvosi rendelőt

Közel 76 millió forint TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrást fordítottak a hőgyészi orvosi rendelő felújítására, melynek ünnepélyes átadóján jelen volt Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök és Botta György polgármester. A vezetők hangsúlyozták fontosságát a korszerű egészségügyi ellátás megteremtésének.

Részletek

Megújult a Bölcskei Idősek Klubja 2019.03.28

Megújult a Bölcskei Idősek Klubja

A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból felújított Idősek Klubja ünnepélyes átadóját tartották meg Bölcskén, március 27-én. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke látogatott a településre, ahol Baranya István polgármesterrel közösen vágták át a trikolórt a megújult épület előtt. Az elnök beszédében rámutatott, hogy sorra újulnak meg a helyi közösségeknek helyet adó épületek a megyében. A szociális alapszolgáltatások infrastrukturális fejlesztésére mintegy 600 millió forintnyi összeg jutott, Bölcske pedig különféle TOP-os pályázataival közel 400 millióból gyarapíthat.

Részletek

Megyeközi egyeztetés a paksi bővítésről 2019.03.27

Megyeközi egyeztetés a paksi bővítésről

A paksi bővítés meghaladja Tolna megye határait - ennek tükrében írt alá együttműködési megállapodást tavaly decemberben Siklóson Süli János miniszter Bács-Kiskun, Baranya, Somogy és Tolna megye elnökeivel.
A közös munka folytatásaként ma délelőtt vezetői találkozóra is sor került a szekszárdi Ferropatent cégnél.
A megyék összefogását mi sem jelképezi jobban, hogy az érintett megyék elnökein kívül kormánymegbízottak is részt vettek az egyeztetésen.

Sok sikert, Szomszédmegyék!

Részletek

Újabb siker Tolna és Hargita megye együttműködésében 2019.03.27

Újabb siker Tolna és Hargita megye együttműködésében

Jóváhagyta az Interreg EUROPE Program negyedik pályázati fordulójában a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség (TMFÜ) vezetésével készült, Tolna és Hargita megyéken kívül 4 további európai térség partnerségében beadott FRiDGE című pályázatát. A FRiDGE az élelmiszeripar versenyképességének növelését tűzte ki céljául, különös tekintettel a piacra jutásra (EU-n belüli és kívüli piacokra egyaránt), termelési kapacitások fejlesztésére, a termelékenység növelésére, illetve különböző innovatív finanszírozási lehetőségek felkutatására. A projekt időtartama 4 év, összköltségvetése 1,088,604 €, melyből 191,662 jut a TMFÜ-re.

Részletek

Épül tovább a testvérkapcsolat 2019.03.27

Épül tovább a testvérkapcsolat

Hargita és Tolna megye partnersége új szintre emelkedett: egy közös konferencián egyeztették az együttműködés további lehetőségeit, konkrétumait.
Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és a Tolna megyei delegációt vezető Ribányi József alelnök is köszöntötte a résztvevőket. Előbbi a nemzetpolitika fejleményeiről, utóbbi a testvérkapcsolat elmélyítésének szándékáról ejtett szót. A házigazda Borboly Csaba elnök a megyei tanács szívélyes üdvözletében részesítette a vendégeket.

Részletek

Orvostechnológiai megoldások: a Medtech4 Europe projekt partnerei Maastricht-ba látogattak 2019.03.26

Orvostechnológiai megoldások: a Medtech4 Europe projekt partnerei Maastricht-ba látogattak

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (DDRIÜ) 2019. március 12–13. között Maastrichtban vett részt a Medtech4 Europe Interreg Europe project első tanulmányi látogatásán. A viziten eszmecsere történt a partnerekkel és stakeholdereikkel az okos specializációs stratégiákról, és az innovációs politikákról a medtech szektorban.

Részletek

A szabadság sugarai 2019.03.18

A szabadság sugarai

A borjádi Petőfi Méhesnél tartott ünnepséget a Tolna Megyei Önkormányzat március 15-én, az 1848-as forradalmi eseményekre megemlékezve.
Süli János miniszter és Fehérvári Tamás elnök beszédet mondott, majd koszorút helyezett el az emlékméhesnél.

Részletek

HIRDETMÉNY BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK MEGVÁLASZTÁSÁRÓL 2019.03.14

A bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény (továbbiakban: Bjt.) 216. § (2) bekezdése alapján a Köztársasági Elnök a KEH/01231-2/2019. számú határozatával a bírósági ülnökök megválasztását 2019. március 7. napja és 2019. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki.

Részletek

Okos-mérés Magyarországon és Tolna megyében 2019.03.11

Okos-mérés Magyarországon és Tolna megyében

Az Európai Unió által társfinanszírozott SET-UP PGI0484 Interreg Europe projekt az elektromos okos hálózatokkal kapcsolatos nemzetközi tapasztalatcserét támogatja abból a célból, hogy elősegítse az okos elektromos mérők jelenleginél kiterjedtebb használatát, valamint további korszerű energetikai megoldások (helyi villamos áram előállítás, a napszakok energiafogyasztását figyelembe vevő áramellátás, stb.) elérhetővé tételét. Az utóbbiakkal együtt létrejövő úgynevezett elektromos okos hálózatok hatással vannak nem csak az energiafogyasztásra, hanem az érintett térségek lakosságának energiatudatosságát is kedvező irányban befolyásolják. A SET-UP projekt magyarországi célterületét Tolna megye alkotja.

Részletek

Előző   10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás