TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2019. november 18.,
Jenő
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Elhunyt hősökre és hozzátartozókra emlékezünk 2018.10.31

Elhunyt hősökre és hozzátartozókra emlékezünk

Ribányi József alelnök is fejet hajtott a szolgálatban elhunytak előtt október 31-én. Szabó Csaba megyei rendőrfőkapitány meghívására képviseltette magát a Tolna Megyei Önkormányzat a Rendőrség által szervezett megemlékezésen. Az alelnök koszorú elhelyezésével fejezte ki tiszteletét az egykori rendőrök, közalkalmazottak emléktáblájánál.

Részletek

Mintegy 400 milliós kerékpáros fejlesztés kezdődik a Sión 2018.10.31

Mintegy 400 milliós kerékpáros fejlesztés kezdődik a Sión

A Tolna Megyei Önkormányzat elvégezte az előkészületeket a Sió-mente kerékpár turisztikai fejlesztés I. ütem című TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) projektjében. 2017. októberétől már a támogatási szerződés is hatályba lépett, így megkezdődhet a Sió kerékpáros turizmusfejlesztése. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke szerint a Sió projekt nem csupán a folyó menti környezet rendbetételét és a turizmus fellendülését szolgálja, hanem az emberek egészségmegőrző és szabadidős tevékenységének is teret biztosít.

Részletek

Új óvoda és bölcsőde épül Gerjenben 2018.10.31

Új óvoda és bölcsőde épül Gerjenben

Gerjen lakosainak örömére új oktatási-nevelési intézmény létesül a faluban, több mint 396 millió forintból. A TOP-os projekt támogatási szerződése már február óta hatályos. Romhányi Károly polgármestert a megyei önkormányzat további támogató segítségéről biztosította Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke.

Részletek

Pályaorientációs fórum volt Dombóváron 2018.10.29

Pályaorientációs fórum volt Dombóváron

A Tolnáért- Tolna Megyei Térségfejlesztési NKKft., mint a TOP-5.1.1-15-TL1-2016-00001 azonosító számú Tolna Megyei Foglalkoztatási Paktum konzorciumának a tagja, a Paktum Iroda működtetője pályaorientációs fórumot tartott Dombóváron október 25-én az Apáczai Csere János Szakközépiskola dísztermében, ahová a Tamási-Dombóvár járásba tartozó 7-8. osztályos általános iskolásokat és szakközépiskolásokat, intézményvezetőket, tanárokat, szülőket várták. A megjelenteket a Tolnáért Nkft. ügyvezetője, Varga-Stadler Gábor köszöntötte. Bemutatta a megyei paktumot, majd arról tájékoztatott, hogy a fórum hogyan illeszkedik a paktum céljai és feladatai közé.

Részletek

Megalakult a Tankerületi Tanács 2018.10.26

Megalakult a Tankerületi Tanács

A Szekszárdi Tankerületi Központ Tankerületi Tanácsa ma tartotta alakuló ülését, melynek törvényi hátterét a 134/2016-os kormányrendelet adja. Gerzsei Péter, a Tanács elnöke bemutatta a 8 tagú testületet, melyben intézmények vezetői, a diákönkormányzatok képviselője, a MÖOSZ, a TÖOSZ és az MJVSZ képviselője is helyet kapott. Ebből adódóan vett részt a fórumon a MÖOSZ elnökeként Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés vezetője.

Részletek

Kakasd vízelvezetése vált jobbá 2018.10.26

Kakasd vízelvezetése vált jobbá

Kakasd Község Önkormányzata több mint 83 millió forintból újította fel – mintegy 358 méteren – a falu egyik csapadékvíz elvezető árkát. A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében jelenleg megvalósult projekt kapcsolódik a 2011-ben – első ütemben – elkészült beruházáshoz. Most a vízelvezető felső szakasza újult meg műszakilag és esztétikailag egyaránt. Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző óvodások segítségével járult hozzá, hogy a vízelvezető árok környéke növényekkel is szépüljön.

Részletek

Jágónaki útátadásra látogatott az elnök 2018.10.25

Jágónaki útátadásra látogatott az elnök

Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök látogatott Jágónakra csütörtökön, hogy Lőczi László polgármesterrel és Becze Szabolcs igazgatóval, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei vezetőjével átadják a Kaposszekcső-Jágónak-Meződ összekötő út (6519. sz.) közel hat kilométer hosszan felújított szakaszát. A projekt megvalósulását egy TOP (Terület- és településfejlesztési Opeatív Program) pályázat tette lehetővé.

Részletek

Hiszünk a vidék erejében és jövőjében 2018.10.24

Hiszünk a vidék erejében és jövőjében

Agrárlogisztikai Központot alakítottak ki Nakon TOP-os forrásból, melynek szerdai átadóján Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett. A 110 milliós projekt a félezres település mezőgazdasági adottságait kihasználva segíti a munkahelyteremtést, s azáltal a népesség megtartását. Rácz Róbert polgármester reményekkel telve, és a köszönet hangján szólalt fel.

Részletek

Nem volt hiábavaló 2018.10.24

Nem volt hiábavaló

Október 23-án Bonyhádon és Kajdacson képviselték a Tolna Megyei Önkormányzatot vezetői. Az 1956-os forradalom kapcsán tartott megemlékezéseken ünnepi beszédet mondott Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke, valamint dr. Baranyai Eszter megyei aljegyző.

Részletek

Az infokommunikációs megoldások segíthetnek az egészségügyi szolgáltatások javításában 2018.10.19

Az infokommunikációs megoldások segíthetnek az egészségügyi szolgáltatások javításában

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. közreműködik a MEDTECH4EUROPE INTERREG EUROPE projektben, amely az orvostechnológiák területén a kutatási és innovációs kapacitásokra irányuló közpolitikák hatékonyságát kívánja optimalizálni. Az orvosi eszközök és segédeszközök, valamint az e-gyógyászati eszközökhöz-segédeszközökhöz kapcsolódó megoldások is a repertoár részét képezik.

Részletek

Előző   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája
Hivatal
A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti ábra Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás