TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2022. december 7.,
Ambrus
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

30. IFJÚSÁGI TUDOMÁNYOS ÉS INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY (2020/2021-ES TANÉV) - FELHÍVÁS 2020.10.08

30. IFJÚSÁGI TUDOMÁNYOS ÉS INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY (2020/2021-ES TANÉV) - FELHÍVÁS

Kreatív fiataloknak 5 milló forint jutalom és támogatás, az eredményes tanároknak és középiskoláknak 10-10 millió forint jutalom, ill. támogatás! – a Magyar innovációs Szövetség felhívása.

Részletek

Projektek és klímakérdés kerültek terítékre a közgyűlésen 2020.10.05

Projektek és klímakérdés kerültek terítékre a közgyűlésen

A Tolna Megyei Közgyűlés előtt mutatkozott be Dr. Mikes Éva kormánybiztos. A szeptember elején kinevezett, Dél-dunántúl fejlesztését koordináló szakember a megyei önkormányzatra is számít a jövőben. A grémium napirendjén szerepelt a költségvetés módosítása, amely mintegy 63 millióval megnövekedve immár 1,555 milliárdot tesz ki. Tolna megye is hozzájárult ahhoz, hogy megalakuljon a Nemzeti Klímavédelmi Szövetség, melyet valamennyi megye közösen alapít. A Sió, illetve a helyi identitást erősítő saját projektekről szóló tájékoztatást is elfogadta a testület. Mindkét projekt megvalósítása zajlik, s az utóbbi keretében tervezett 78 rendezvényből 61-et meg is tartottak már – erről szólt főként a szeptember 25-i tanácskozás.

Részletek

Hat kategóriában 15 értékkel bővült a megye értéktára 2020.09.30

Hat kategóriában 15 értékkel bővült a megye értéktára

Nagydorogon tartotta kihelyezett ülését a Tolna Megyei Értéktár Bizottság múlt héten, ahol 19 beérkezett javaslatot vitattak meg, melyek közül 11 érték bővíti a megyei értéktárat a továbbiakban. A tavaszi Kincses Tolna Megye Értékvetélkedőre diákok készítettek további 18 érték javaslatot, melyek közül most öt került fel a lajstromra.
A Tolna Megyei Értéktár Bizottság a nyáron életbe lépett új kormányrendelet értelmében helyi értékek felvételéről is dönt azon települések esetében, ahol nem működik helyi bizottság. Ezen alkalommal zombai felterjesztés kapcsán döntött arról, hogy Boros Jolán roma származású operaénekes munkásságát helyi értéknek nyilvánítja.
A Tolna Megyei Értéktár jelenleg 440 értéket számlál, 66 településen végeznek értékfeltáró munkát.
Az ülésen elhangzott, hogy az idei tanévben is megrendezésre kerül a Kincses Tolna Megye Értékvetélkedő a fiatalok számára, bár a koronavírus járvány miatt a megvalósítás formája elképzelhető, hogy online lesz.
Az ülést követően a bizottság tagjai megtekintették a nagydorogi értékeket.

Részletek

Szombaton folytatódik az agrárcenzus - Szeptember 19. és november 22. között összeírók keresik fel a gazdákat 2020.09.25

Szombaton folytatódik az agrárcenzus - Szeptember 19. és november 22. között összeírók keresik fel a gazdákat

Folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020, amely során személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók. A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgozók kiemelt érdeke. A felmérés első szakasza – amelyben online lehetett kitölteni a kérdőívet – június 5. és 30. között volt.

Részletek

Halad a foglalkoztatás kiteljesítése 2020.09.10

Halad a foglalkoztatás kiteljesítése

Ülésezett a Tolna Megyei Foglalkoztatási Paktum irányító csoportja. Az 1,255 milliárdos projekt konzorciumban, a Tolna Megyei Önkormányzat vezetésével valósul meg. Az ülésen képviseltette magát valamennyi érintett szervezet. Az egyeztetés fő témája volt: a vállalkozások még markánsabb támogatásának lehetőségei. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke szerint jól halad a foglalkoztatás kiteljesítése. Fő célként nevezte meg a projektösszegek maradéktalan hasznosulását, hogy még több munkáltató, még szélesebb körben foglalkoztassa a megyében élő embereket. Ennek érdekében közel 6 millió forintos forrásátcsoportosítást javasolt, valamint további összegek rendelkezésre bocsátásának vizsgálatát.

Részletek

Értékvetélkedő - a gratuláció nem maradt el 2020.09.09

Értékvetélkedő - a gratuláció nem maradt el

A megyei önkormányzat elkötelezett mind a fiatalok, mind az értékgyűjtés ügyében. Ebből adódóan, illetve egy korábban elmaradt gratuláció okán látogatott el Fehérvári Tamás elnök és dr. Baranyai Eszter főjegyző a palánki Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulóihoz. A vezetők személyesen adták át az Értékvetélkedőn résztvevő öt csapatnak a megérdemelt jutalmat, melyhez a Paksi Atomerőmű és Tengelic község önkormányzata is hozzájárult.

Részletek

A megye mindig a civilek pártfogója marad 2020.09.09

A megye mindig a civilek pártfogója marad

Továbbra is támogatjuk a civileket - jelentette ki a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Fehérvári Tamás a Civil Központ Vármegyeházára szervezett rendezvényén vett részt és mondott köszöntőt. Mint elmondta: a megyei önkormányzat minden évben elismeri az aktív és elkötelezett egyesületeket. Ezen felül projektek sorában gyümölcsöző az együttműködés megye és civiljei közt. A „CIVIL INFO – NEA 2021” című országos tájékoztató eseményen Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős helyettes államtitkára is felszólalt.

Részletek

A megyelobogó alatt, 109-en 2020.09.02

A megyelobogó alatt, 109-en

Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnökének nyitóbeszédével vette kezdetét az idei Megyenap, a dombóvári Tinódi Ház színháztermében. Az elnökön kívül Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, valamint Pintér Szilárd polgármester osztotta meg ünnepi gondolatait – utóbbi pohárköszöntő keretében. Süli János miniszter a kitüntetettek nevében fogalmazott meg köszönőbeszédet a szeptember elsejei, hagyományos ünnepi közgyűlésen. Összesen tizenegyen vehettek át megyei kitüntető díjat, közülük ketten a német, egy fő pedig a cigány nemzetiségi önkormányzattól.

Részletek

Előző   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás