TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2021. augusztus 1.,
Boglárka
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Új szabályok az értéktárak működtetésében 2020.07.24

Július elsején került kihirdetésre a Kormány 324/2020. (VII. 1.) Korm. rendelete a magyar nemzeti értékek és hungarikumok értéktárba való felvételéről és az értéktár bizottságok munkájának szabályozásáról.

Részletek

Egy falat jóakarat 2020.07.09

Egy falat jóakarat

"Egy falat jóakarat" a mottója a SZEKSZÁRDI CSOKI manufaktúrának, amelyet a Kék Madár Alapítvány ügyvezetője, Mészáros Andrea álmodott meg. Ezúton is gratulálunk és sok sikert kívánunk neki, hiszen az új létesítmény az elfogadás, a profizmus, a lokálpatriotizmus és az értékteremtés jegyében működik. Tolna megye rendkívül büszke erre, amit Orbán Attila fejezett ki személyesen a beruházás ünnepi megnyitóján.

Részletek

Kisvejke példaértékű fejlesztése 2020.07.09

Kisvejke példaértékű fejlesztése

Az agrár-logisztikai fejlesztést TOP-os pályázattal, a Tolna Megyei Önkormányzattal konzorciumban valósította meg Kisvejke önkormányzata, száznyolcvan millió forintos támogatási összegből. Az eredmény meggyőző, az Anrofém Kft. kivitelezésében korszerű, esztétikus, hűtött válogatótér teszi lehetővé a gyümölcsök ideiglenes tárolásának, piacra jutásának hatékonyságát, gyorsaságát. Szintén a támogatásból vált lehetővé egy ládamosó berendezés, valamint egy lapmérleg telepítése is.

Részletek

Fehérvári: mindegyik település értékes 2020.07.08

Fehérvári: mindegyik település értékes

A megyei összetartozást ünnepelték a települések Medinán, a július elsejei „Vár a megye - Tolna Megyei Értékek Napján”. A rendezvényen 46 település képviseltette magát, értéktár bizottságok és a megye partnerszervezetei vendégeskedtek.

Részletek

ELFOGADTA A MEGYEI KÖZGYŰLÉS A „TOLNA109” CIKLUS PROGRAMOT 2020.07.08

ELFOGADTA A MEGYEI KÖZGYŰLÉS A „TOLNA109” CIKLUS PROGRAMOT

Újra ülésezett a Tolna Megyei Közgyűlés. A veszélyhelyzetet követő első tanácskozás számos fontos döntést eredményezett, köztük például a „TOLNA109” ciklus program elfogadását. A Vármegyeházán összegyűlt képviselők egyebek mellett módosították az SZMSZ-t, marketing tervet fogadtak el, támogatásról döntöttek, és odaítélték az idei megyei kitüntető díjakat is – utóbbit zárt ülés keretében. Az ülés szerves részét képezték a beszámolók: Dr. Say István az értéktári munkáról beszélt, míg Szabó Csaba megyei rendőrfőkapitány a közbiztonság helyzetéről. A megyei közgyűlést Süli János miniszter is megtisztelte jelenlétével, aki a Paks II. projekt aktualitásairól adott tájékoztatást.

Részletek

Bátaszéki agrárlogisztikai központot avattak 2020.06.17

Bátaszéki agrárlogisztikai központot avattak

Ünnepélyes keretek között átadták ma Bátaszék határában az agrárlogisztikai központot, illetve az iparterületet, melyen a létesítmény épült. A beruházás uniós támogatással és a hazai központi költségvetésből vissza nem térítendő százszázalékos támogatásból valósult meg. A cél az, hogy új munkahelyeket teremtsen és segítse a helyi vállalkozókat. Az avató eseményen Orbán Attila alelnök képviselte a megyét.

Részletek

Nemzeti Összetartozás Napja 1920-2020 2020.06.05

Nemzeti Összetartozás Napja 1920-2020

Fehérvári Tamás elnök és Orbán Attila alelnök Tolna megyét képviselte a Hargita megye által rendezett videó konferencián, a százéves trianoni megemlékezés alkalmából.

Részletek

Alelnöki interjú – a madeinszekszard.hu cikke 2020.06.05

Alelnöki interjú – a madeinszekszard.hu cikke

Orbán Attila 1973-ban született az erdélyi Brassóban. Gyermekkorát Apácán – Apáczai Csere János szülőfalujában – töltötte, majd Brassóban érettségizett, ahol a magyar és a román nyelv mellett, angolul, németül és latinul is tanult. Lelkipásztori diplomát Kolozsváron, Nagyszebenben és Hermannsburgban szerzett, s emellett szociológiát, filozófiát, pszichológiát és politológiát is tanult. Tíz év lelkészi, tanári, újságírói és politikusi tevékenység után, családjával Afrikába költözött, ahol a testközelből tapasztalhatta meg a zulu őslakosság keresztény ébredését, és tanulmányozhatta az afrikai keresztény közösségépítés folyamatát.

Részletek

Energiahatékonyság szempontjából fontos projekt valósult meg tavasz végéig 2020.05.30

Energiahatékonyság szempontjából fontos projekt valósult meg tavasz végéig

2020. május 31-én zárul a TMFÜ Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség NKft. részvételével megvalósuló BOOSTEE-CE CE906 Interreg Central Europe projekt. A BOOSTEE-CE lényege az energiahatékonyság növelése a közép-európai városokban az intelligens energiagazdálkodás révén. Fontos területről van szó, hiszen például az Európai Unió elsődleges energiatermelésének közel 40%-át az épületek üzemeltetése használja fel, ami az összes szén-dioxid kibocsátás 36 százalékáért felelős. Az energiafelhasználás ésszerűsítése tehát gazdasági és környezetvédelmi okokból is rendkívül fontos.

Részletek

Díjaztuk az értékőr fiatalokat 2020.05.27

Díjaztuk az értékőr fiatalokat

Természeti környezet, sport és egészséges életmód. Ez volt a témája a Tolna Megyei Önkormányzat által meghirdetett és tavaly ősszel megkezdett Kincses Tolna Megye Értékvetélkedőnek. A tavaszi, személyes részvétellel zajló tengelici záró program azonban a koronavírus járvány miatt sajnos elmaradt. Így az idei tanévben a vetélkedő első fordulójára beküldött munkák alapján hirdetünk eredményt.

Részletek

Előző   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás