TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2019. november 18.,
Jenő
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Gratulálunk a diáksport tehetségeinek 2018.12.12

Gratulálunk a diáksport tehetségeinek

Ribányi József alelnök üdvözölte az eredményes diáksportolókat a Garay Gimnáziumban rendezett díjátadón.
Sok sikert kívánunk nekik továbbra is!

Részletek

MANÓGYÁRI MANÓK MEGYEI MANUFAKTÚRÁJA 2018.12.11

MANÓGYÁRI MANÓK MEGYEI MANUFAKTÚRÁJA

December 5-én a sárszentlőrinci általános iskolában, 10-én pedig a tengelici faluházban üzemelt a Manógyár.
A karácsonyváró rendhagyó kézműves foglalkozásokon a résztvevő sárszentlőrinci, pálfai és kölesdi gyerekek kezei között – karácsonyfadíszként – keltek életre Lázár Ervin mesehősei: Ló Szerafin, a kék ló, aki legyőzi önmagát, Nagy Zoárd, a lépegető fenyő, és a „rettenetes” Háromkerekű Pakuk madár.

Részletek

Az idei utolsó ülés 2018.12.07

Az idei utolsó ülés

Egyperces csenddel és főhajtással vette kezdetét a Tolna Megyei Közgyűlés ülése pénteken, Hirt Ferenc országgyűlési képviselő halála miatt. A megye másik nagy vesztesége, hogy nemrég Pirgi József közgyűlési tag is életét vesztette. A megüresedett széket Fülöp János, Fadd polgármestere foglalja el, aki ez alkalommal tette le képviselői esküjét. Az év utolsó fórumán a számvetések illetve a jövő év tervei kerültek terítékre.

Részletek

Elment Hirt Ferenc 2018.12.07

Elment Hirt Ferenc

Újra gyászol a megyei önkormányzat. Ma hajnalban elhunyt Hirt Ferenc, a térség országgyűlési képviselője.
Hirt Ferenc évtizedeken át segítette a megye gyarapodását, áldozatosan dolgozott a vidéken élő emberek boldogulásáért, a hátrányos helyzetű térségek felemelkedésének elősegítéséért.
Hirt Ferenc jó honatya volt, akit az emberek méltán szerettek es tiszteltek.
Halála felbecsülhetetlen veszteség a megye számára is.

Részletek

Irodalmi, emberi tájak Tolna megyében 2018.12.04

Irodalmi, emberi tájak Tolna megyében

Irodalmi, emberi tájak Tolna megyében címmel került megrendezésre a Tolna Megyei Önkormányzat programja 2018. december 4-én Tengelicen, a faluházban.

Részletek

Legyen miért szeretni a megyét 2018.12.04

Legyen miért szeretni a megyét

Üzleti reggelin látta vendégül a Tolna Megyei Önkormányzat és az OTP Bank a települési vezetőket kedden. A vármegyeházára érkezett polgármestereket Fehérvári Tamás, a Közgyűlés elnöke, valamint Galovics Gábor régiós igazgató köszöntötte. Előbbi a megye céljaira és a megvalósításukhoz szükséges eszközökre tért ki, nevezetesen a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) projektekre.

Részletek

Új térrel gazdagodott Bonyhád 2018.12.03

Új térrel gazdagodott Bonyhád

Öröm látni Bonyhádot, milyen gyönyörűen fejlődik – így kezdte beszédét Fehérvári Tamás a szombati adventi forgatagban. A megyei közgyűlés elnöke a város átadóünnepségéhez csatlakozott, melyen Potápi Árpád János államtitkárral és Filóné Ferencz Ibolya polgármesterrel közösen vágták át a nemzetiszínű trikolórt. Bonyhád 475 millió forint TOP forrást nyert a művelődési ház melletti tér felújítására, melynek egyébként új nevet is keresnek.

Részletek

A DDRIÜ megkezdte közös munkáját a stakeholdereikkel 2018.11.30

A DDRIÜ megkezdte közös munkáját a stakeholdereikkel

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (DDRIÜ) 2018. november 22-én szervezte meg első Medtech4 Europe stakeholder találkozóját. A rendezvényt a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán tartották 20 fő részvételével. - A DDRIÜ legújabb híre.

Részletek

Értékhangoló: szívből kell csinálni mindent 2018.11.29

Értékhangoló: szívből kell csinálni mindent

Minden az értékgyűjtő mozgalomban gyökerezik: az értékhangoló és az értékvetélkedő programok, illetve a helyi identitás erősítésére szolgáló pályázat is. Összetett munka, amit a Tolna Megyei Önkormányzat végez az értékek megjelenítése, összegyűjtése és továbbörökítése érdekében. Ennek sikerességét is jelzi, hogy immár harmadik alkalommal került sor értékhangoló vetélkedőre, ezúttal Sióagárdon. A művelődési ház megtelt diákokkal és tanárokkal, valamint olyan szakemberekkel, akik szívvel-lélekkel adták át tudásukat a népművészet területén. A két napos rendezvényen megyei vezetők, és a falu polgármestere üdvözölte a felsős és középiskolás tanulókat. Az ifjú értékőrökbe vetett hittel fogalmazott úgy Fehérvári Tamás, hogy amit nem szívvel teszünk, az nem is lehet sikeres.

Részletek

Közösen búcsúzott a Közgyűlés 2018.11.23

Közösen búcsúzott a Közgyűlés

Egy gyertya lángja szimbolizálta Pirgi József hiányát a Tolna Megyei Közgyűlés pénteki, soron kívüli ülésén. A testület a tanácskozást követően az elhunyt képviselő temetésén vett részt Tolnán. Mint ahogy a megyei önkormányzat korábbi közleményében is szerepelt: „egy jó embert veszítettünk el, aki a megye érdekét szolgálta mindvégig, amíg váratlanul és idejekorán eltávozott körünkből”.

Részletek

Előző   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája
Hivatal
A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti ábra Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás