TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2021. augusztus 1.,
Boglárka
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Már nem okoz problémát a csapadékvíz Váralján 2019.10.07

Már nem okoz problémát a csapadékvíz Váralján

Korszerűsítették a váraljai vízelvezetési rendszert a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) mintegy 200 milliós forrásának köszönhetően. A víztározók mellett, a Váraljai Parkerdőben tartott az önkormányzat ünnepélyes projektzáró rendezvényt, amelyen Potápi Árpád János államtitkár és Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök is felszólalt. Sziebert Éva polgármester köszönetét fejezte ki a támogatásért, mely révén már nem okozhat gondot a csapadékvíz a településen.

Részletek

Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából tisztelgett az elnök 2019.10.07

Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából tisztelgett az elnök

Bonyhádon járt pénteken Fehérvári Tamás, a Közgyűlés elnöke. A megye nevében helyezett el emlékszalagot a Kálvária-dombon, mellyel az Aradi Vértanúk hősiessége előtt tisztelgett.

Részletek

A ciklus utolsó közgyűlése 2019.10.03

A ciklus utolsó közgyűlése

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése október 3-án – tíz nappal a ciklust záró önkormányzati választások előtt – tartotta meg utolsó ülését.
Fehérvári Tamás elnök megköszönte a grémium öt éves munkáját. Mint elmondta: a közgyűlési döntések a megye fejlődését segítették. Több mint 30 milliárdnyi TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból gyarapodik a megye, és az értékőr mozgalomnak köszönhetően erősödtek identitásukban településeink – foglalta össze az eredményeket Fehérvári Tamás. A napirendre vettek, és zárt ülésen vitattak meg újabb TOP-os pályázatokat.

Részletek

Gyarapodnak a megye települései 2019.09.30

Gyarapodnak a megye települései

A Tolna Megyei Önkormányzat képviseletében Fehérvári Tamás elnök látogatott el a TOP forrásból megvalósult fejlesztések hétvégén rendezett átadó ünnepségeire. Az elnök üdvözölte valamennyi projekt megvalósulását, s mint elmondta: a vidéki Magyarország gyarapítása továbbra is a megye elsődleges célja.

Részletek

Elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer Zombán 2019.09.30

Elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer Zombán

A belterületi vízrendezés kulcskérdés volt Zombán, amelyre egy 237 493 238 forintos TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrás jelentette a megoldást. A projekt ünnepélyes záróakkordja a szeptember 27-én megrendezett átadó ünnepség volt, amelyen Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke is felszólalt. Szűcs Sándor polgármester meghívására érkezett az eseményre Potápi Árpád János térségi országgyűlési képviselő és dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott.

Részletek

Megújult a sióagárdi óvoda 2019.09.25

Megújult a sióagárdi óvoda

146 millió forintos TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásnak köszönhetően történt meg Sióagárdon az óvodaépület korszerűsítése és a mini bölcsődei szolgáltatás elindítása.

Részletek

Testnevelésügyi konferencia védnöke volt az elnök 2019.09.23

Testnevelésügyi konferencia védnöke volt az elnök

Mint védnök vett részt Fehérvári Tamás az Országos Testnevelésügyi Konferencián, Bonyhádon. A megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket, akik kétnapos előadássorozaton ismerkedhettek meg a testnevelés és gyógytestnevelés aktualitásaival.

Részletek

Kábítószerek és drogok címmel tartott konferenciát ma a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács a Vármegyeháza dísztermében 2019.09.13

Kábítószerek és drogok címmel tartott konferenciát ma a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács a Vármegyeháza dísztermében

Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében elmondta, a Nemzeti Drogstratégia azt a célt tűzte ki, hogy 2020-ra drogmentes lesz Magyarország. Az ártalom csökkentés egyik pilléreként 2012 közepén a parlament megszavazta az új Btk.-t, amellyel Európa egyik legszigorúbb drogtörvényét vezették be hazánkban. A statisztikai adatok azt jelzik, hogy a törvényi szigorítás jó irányba tett lépés volt, de az is látszik, hogy a szigorítás önmagában nem tudja megoldani a kábítószerekkel kapcsolatos valamennyi problémát. A hagyományos kábítószerek az elmúlt években visszaszorultak a „piacról”, helyettük megjelentek a szintetikus szerek, az ún. dizájner drogok, amelyek főleg a fiatalok körében, leginkább a szegregátumokban szedik áldozataikat.

Részletek

Közös szakmai munka indul Hargita megyével 2019.09.05

Közös szakmai munka indul Hargita megyével

Közel 1,2 millió EUR értékű program szolgálja az élelmiszeripari kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését. A TMFÜ Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkkft. a FRiDGE PGI05831 Interreg Európa projekt vezető partnereként szervezett hivatalos megnyitó eseményt szeptember 4-én, amelyen Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket.

Részletek

Fehérvári Tamás: a megye örök! 2019.09.02

Fehérvári Tamás: a megye örök!

Idén Pakson ünnepelték meg Tolna megyét, illetve a térséget gyarapító embereket, akiknek a Tolna Megyei Önkormányzat kitüntetésekkel fejezte ki elismerését. Ünnepi beszédet mondott Süli János miniszter, aki a paksi bővítést a megye és az ország fejlődésének kulcsaként említette meg. Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök köszöntő beszédében gratulált valamennyi kitüntetettnek. A nemzetiségi önkormányzatok is átadták díjaikat, így összesen tíz megyegyarapító tevékenységét ismerték el. Szabó Péter polgármester pohárköszöntőjében a fejlődés motorjának nevezte a megyei önkormányzatot.

Részletek

Előző   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás