TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2022. szeptember 25.,
Eufrozina
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Még lehet pótfelvételizni a KPVK-ra 2020.08.07

Még lehet pótfelvételizni a KPVK-ra

Lehet még jelentkezni vasárnapig a megye egyetlen felsőoktatási intézményébe, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának meghirdetett képzéseire.

Részletek

Tolna megye hangsúlyos szereplője a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanácsnak 2020.08.07

Tolna megye hangsúlyos szereplője a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanácsnak

Az Országgyűlés által 2020 tavaszán lehatárolt, 99 települést magába foglaló Közép-Duna mente az ország legújabb kiemelt fejlesztési térsége. A térségi együttműködés megteremtését segíti elő a 2020. augusztus 4-én megalakított Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács, amelyben a helyi és a kormányzati vélemények, elképzelések egyaránt megjelennek. A tanács tagjai a három érintett megye – Bács-Kiskun, Fejér, Tolna – közgyűlésének elnöke és egy-egy további képviselője, valamint hat minisztérium egy-egy delegáltja. A tanács elnökévé a tagok a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter delegált tagját, Mikulás Brigitta főosztályvezetőt választották. A tanács négy alelnököt választott: Marczinkó Zoltán István helyettes államtitkárt, a Pénzügyminisztérium delegált tagját, továbbá a kiemelt térség három érintett megyéjének megyei közgyűlési elnökeit: Fehérvári Tamást, Rideg Lászlót, és Molnár Krisztiánt.

Részletek

Koppányszántó is fejlődik tovább 2020.08.03

Koppányszántó is fejlődik tovább

Koppányszántó központi épületét korszerűsítette az önkormányzat. A fejlesztésekről a cikkben található közlemények adnak részletes tájékoztatást.

Részletek

Új szabályok az értéktárak működtetésében 2020.07.24

Július elsején került kihirdetésre a Kormány 324/2020. (VII. 1.) Korm. rendelete a magyar nemzeti értékek és hungarikumok értéktárba való felvételéről és az értéktár bizottságok munkájának szabályozásáról.

Részletek

Egy falat jóakarat 2020.07.09

Egy falat jóakarat

"Egy falat jóakarat" a mottója a SZEKSZÁRDI CSOKI manufaktúrának, amelyet a Kék Madár Alapítvány ügyvezetője, Mészáros Andrea álmodott meg. Ezúton is gratulálunk és sok sikert kívánunk neki, hiszen az új létesítmény az elfogadás, a profizmus, a lokálpatriotizmus és az értékteremtés jegyében működik. Tolna megye rendkívül büszke erre, amit Orbán Attila fejezett ki személyesen a beruházás ünnepi megnyitóján.

Részletek

Kisvejke példaértékű fejlesztése 2020.07.09

Kisvejke példaértékű fejlesztése

Az agrár-logisztikai fejlesztést TOP-os pályázattal, a Tolna Megyei Önkormányzattal konzorciumban valósította meg Kisvejke önkormányzata, száznyolcvan millió forintos támogatási összegből. Az eredmény meggyőző, az Anrofém Kft. kivitelezésében korszerű, esztétikus, hűtött válogatótér teszi lehetővé a gyümölcsök ideiglenes tárolásának, piacra jutásának hatékonyságát, gyorsaságát. Szintén a támogatásból vált lehetővé egy ládamosó berendezés, valamint egy lapmérleg telepítése is.

Részletek

Fehérvári: mindegyik település értékes 2020.07.08

Fehérvári: mindegyik település értékes

A megyei összetartozást ünnepelték a települések Medinán, a július elsejei „Vár a megye - Tolna Megyei Értékek Napján”. A rendezvényen 46 település képviseltette magát, értéktár bizottságok és a megye partnerszervezetei vendégeskedtek.

Részletek

ELFOGADTA A MEGYEI KÖZGYŰLÉS A „TOLNA109” CIKLUS PROGRAMOT 2020.07.08

ELFOGADTA A MEGYEI KÖZGYŰLÉS A „TOLNA109” CIKLUS PROGRAMOT

Újra ülésezett a Tolna Megyei Közgyűlés. A veszélyhelyzetet követő első tanácskozás számos fontos döntést eredményezett, köztük például a „TOLNA109” ciklus program elfogadását. A Vármegyeházán összegyűlt képviselők egyebek mellett módosították az SZMSZ-t, marketing tervet fogadtak el, támogatásról döntöttek, és odaítélték az idei megyei kitüntető díjakat is – utóbbit zárt ülés keretében. Az ülés szerves részét képezték a beszámolók: Dr. Say István az értéktári munkáról beszélt, míg Szabó Csaba megyei rendőrfőkapitány a közbiztonság helyzetéről. A megyei közgyűlést Süli János miniszter is megtisztelte jelenlétével, aki a Paks II. projekt aktualitásairól adott tájékoztatást.

Részletek

Bátaszéki agrárlogisztikai központot avattak 2020.06.17

Bátaszéki agrárlogisztikai központot avattak

Ünnepélyes keretek között átadták ma Bátaszék határában az agrárlogisztikai központot, illetve az iparterületet, melyen a létesítmény épült. A beruházás uniós támogatással és a hazai központi költségvetésből vissza nem térítendő százszázalékos támogatásból valósult meg. A cél az, hogy új munkahelyeket teremtsen és segítse a helyi vállalkozókat. Az avató eseményen Orbán Attila alelnök képviselte a megyét.

Részletek

Nemzeti Összetartozás Napja 1920-2020 2020.06.05

Nemzeti Összetartozás Napja 1920-2020

Fehérvári Tamás elnök és Orbán Attila alelnök Tolna megyét képviselte a Hargita megye által rendezett videó konferencián, a százéves trianoni megemlékezés alkalmából.

Részletek

Előző   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás