TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2021. szeptember 23.,
Tekla
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

„Védd meg a rendet, és a rend megvéd téged” 2019.02.05

„Védd meg a rendet, és a rend megvéd téged”

Ötödik évi munkájába kezd bele idén a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács – hívta fel a figyelmet Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök a kedd délelőtt megtartott vármegyeházi fórumon. Az elmúlt időszakot summázva elmondta: érdemes volt belekezdeni a bűnmegelőzési együttműködésbe, hiszen az a megyében élő embereket szolgálja. A köszöntőt követően a rendőrség részéről két előadást hallgattak meg a jelenlévő polgármesterek, államigazgatási vezetők, civil szervezetek képviselői.

Részletek

A bogyiszlói hagyományőrzők az év civil szervezete 2019.02.04

A bogyiszlói hagyományőrzők az év civil szervezete

Hagyományos díjátadó rendezvényt tartott a Tolna Megyei Önkormányzat a Civilek Napján. A szekszárdi Vármegyeházába meghívott – elsősorban – civil vendégek közösen ünnepelték az idei díjazottakat. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet, melyben kiemelte: a civileknek segítő kezekre van szükségük.

Részletek

Akciótervezés és régióközi tapasztalatcsere az okos hálózatok magyarországi előkészítéséért 2019.01.31

Akciótervezés és régióközi tapasztalatcsere az okos hálózatok magyarországi előkészítéséért

A Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség (TMFÜ) az Innovációs és Technológiai Minisztérium közreműködésével vesz részt a SET-UP (PGI0484) Interreg Europe projektben, az energiahatékonyság javítása, az elektromos okos hálózatokkal kapcsolatos hazai támogatási programok befolyásolása érdekében. Az alábbiakban röviden áttekintjük ennek folyamatát, kiemelve benne a partnerségi együttműködés, az interregionális projekttalálkozók, valamint a magyar kormányzat kompetens szereplőinek fontosságát.

Részletek

Nagydorogon egészségházat adott át az alelnök 2019.01.23

Nagydorogon egészségházat adott át az alelnök

Közel 35 millió forint értékben korszerűsítették a nagydorogi egészségházat. A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból megvalósult fejlesztés ünnepélyes átadóján vett részt szerdán Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke.

Részletek

Mobilalkalmazás segíti a Hargitába utazókat 2019.01.17

Mobilalkalmazás segíti a Hargitába utazókat

Kiemelt figyelmet szentel a turizmusnak Hargita Megye Tanácsa, melyet a "Visit Harghita App" is bizonyít.
Testvérmegyénk egy kiváló honlappal illetve mobiltelefonos applikációval szedte egy csokorba, milyen kincseket lelhetnek meg az odautazók.
A gyönyörű tájakat és vendégszeretetet mindenkinek meg kell ismernie, s ebben a mobilapplikáció kiváló segítséget nyújt.
Gratulálunk Hargita megye!

Részletek

Az energiahatékonyságért 2019.01.14

Az energiahatékonyságért

Az energiahatékonyság kulcsfontosságú kérdés Európa – és benne Magyarország – számára, hiszen a nem-megújuló energiaforrásoktól való függőség enyhítése és a klímaváltozás elleni küzdelem már nemcsak a jövő, hanem a jelen feladata. A BOOSTEE-CE Interreg Közép-Európa projekt célja választ adni ezekre a kihívásokra, amihez a partnerség több megoldást is kifejleszt a OnePlace online web platform keretein belül közintézmények és végfelhasználók számára, mely a következőket tartalmazza:

Részletek

A civilek elismerése jövőre sem marad el 2018.12.21

A civilek elismerése jövőre sem marad el

Ismét lehetőség nyílik arra, hogy pályázat útján elnyerje valamely Tolna megyei civil szervezet a megyei önkormányzat kitüntető címét. Az „Év Tolna Megyei Civil Szervezete” cím mellett a „Bazsonyi Arany Mecénás” díjra is lehet javaslatot tenni. A Tolna Megyei Önkormányzat székhelyére személyesen vagy postai úton benyújtott javaslatokat vár 2019. január 14-ig. A címet elnyerő szervezet 100 ezer forintos támogatást is kap.

Részletek

Tolnán is túlmutatnak a bővítés lehetőségei 2018.12.19

Tolnán is túlmutatnak a bővítés lehetőségei

Tolna megyén kívül Bács-Kiskun, Baranya és Somogy megye is profitálhat a Paksi Atomerőmű bővítéséből. Ennek megvalósulása érdekében kötöttek együttműködési megállapodást az említett megyék vezetői Süli János miniszterrel. A Tolna Megyei Önkormányzat nevében Fehérvári Tamás, a Közgyűlés elnöke írta alá a dokumentumot Siklóson, szerdán.

Részletek

Átgördült a hordó Bátaszékre 2018.12.18

Átgördült a hordó Bátaszékre

Nyáron történt alapkőletétel Alsónyék és Bátaszék határában, december 18-án pedig szalagot vágtak és hordót gurítottak az elkészült kerékpárút hídjánál. 277 millió forint TOP-os pályázati pénzből megvalósult bicikliút köti össze immár a két települést. Az átadáson Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök üdvözölte a jelenlévőket, illetve gratulált Bozsolik Róbert és Dózsa-Pál Tibor polgármestereknek.

Részletek

Kölesd közösségi élete válhat jobbá 2018.12.14

Kölesd közösségi élete válhat jobbá

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárral és Berényi István polgármesterrel vágta át a nemzetiszínű szalagot dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző Kölesden. A falu TOP forrásból, mintegy 85 millió forint értékben épített szabadtéri színpadot a Kismegyeháza mellett.
Berényi István polgármester megköszönte a döntéshozóknak a településnek nyújtott támogatást és segítséget. A településvezető elmesélte: egykor kiváló sajtérlelő volt az építmény, melynek helyén immár színpad áll.

Részletek

Előző   9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás