TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2023. szeptember 25.,
Eufrozina
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Orbán Attila a megyei alelnök 2019.10.30

Orbán Attila a megyei alelnök

Orbán Attilát választotta alelnökké a Tolna Megyei Közgyűlés szerdai ülésén. A grémium a bizottságok összetételéről is döntött, valamint a Megyei Fejlesztéspolitikai Tanácsos személyéről. Utóbbi tisztséget ismét Süli János miniszter tölti be.

Részletek

Megalakultak a megyei nemzetiségi közgyűlések 2019.10.25

Megalakultak a megyei nemzetiségi közgyűlések

A választásokat követő alakuló ülések időszakában a nemzetiségi önkormányzatok megyei közgyűlései is megalakultak. Október 22-én a német, míg 25-én a roma testületek ültek össze, s megválasztották elnökeiket. A Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat Közgyűlésének elnöke Féhr György maradt, a Tolna Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat Közgyűlésének pedig Orsós István lett a vezetője.

Részletek

Fehérvári Tamás az új megyei közgyűlés elnöke 2019.10.23

Fehérvári Tamás az új megyei közgyűlés elnöke

A Tolna Megyei Önkormányzat új Közgyűlése alakult meg a 2019-es önkormányzati választások eredményeinek tükrében. Az alakuló ülésre október 23-án, Dombóváron került sor. Elnöknek ismét Fehérvári Tamást, a FIDESZ-KDNP megyei listavezetőjét választotta meg a grémium. A kormánypárt a tizenöt fős testületben tíz mandátumot szerzett, míg az ellenzéki pártok közül a DK kettő, a JOBBIK, a MOMENTUM és az MSZP egy-egy taggal képviselteti magát a megyei közgyűlésben.

Részletek

Európai tanulmányutakkal az agrár és élelmiszeripar digitalizálásáért 2019.10.18

Európai tanulmányutakkal az agrár és élelmiszeripar digitalizálásáért

Jó gyakorlatok Finnországban és Andalúziában

Az információs technológia térhódítása, az ipari folyamatok teljes digitalizációja és automatizációja új dimenziókat jelent az élelmiszergazdaságban is. A REGIONS 4FOOD projekt az innovációs lánc mentén az agrár-élelmiszeripari cégekre koncentrál, és azok információs-kommunikációs termék és szolgáltatás-fejlesztéseit igyekszik támogatni az egyes regionális/nemzeti operatív programok befolyásolása révén, valamint a „big data” alkalmazások elterjesztését segíti.

Részletek

2,4 milliárdnyi gazdaságfejlesztési TOP forrás 2019.10.10

2,4 milliárdnyi gazdaságfejlesztési TOP forrás

A kormányzati célokkal összhangban határozott úgy Tolna megye is, hogy kiemelt figyelmet fordít a gazdaságfejlesztésre. Így is történt: 2,4 milliárd forint jutott erre a területre.

Részletek

Faddon Egészségházat avattak 2019.10.09

Faddon Egészségházat avattak

Süli János miniszter és Fülöp János polgármester társaságában vágta át a nemzetiszínű szalagot a faddi egészségház-átadó ünnepségen Fehérvári Tamás. A Tolna Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy a színvonalas szolgáltatások növelik a települések népességmegtartó erejét. A beruházás mintegy 100 millió forintos TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrás segítségével valósult meg.

Részletek

Tolna megye gyarapodott - VIDEÓ 2019.10.07

Tolna megye gyarapodott - VIDEÓ

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnökének gondolatai a megyei önkormányzat elmúlt éveinek eredményeiről. Mind a települések fejlesztése, mind pedig az értékőr mozgalom igazi sikertörténetnek számít.

Részletek

Már nem okoz problémát a csapadékvíz Váralján 2019.10.07

Már nem okoz problémát a csapadékvíz Váralján

Korszerűsítették a váraljai vízelvezetési rendszert a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) mintegy 200 milliós forrásának köszönhetően. A víztározók mellett, a Váraljai Parkerdőben tartott az önkormányzat ünnepélyes projektzáró rendezvényt, amelyen Potápi Árpád János államtitkár és Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök is felszólalt. Sziebert Éva polgármester köszönetét fejezte ki a támogatásért, mely révén már nem okozhat gondot a csapadékvíz a településen.

Részletek

Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából tisztelgett az elnök 2019.10.07

Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából tisztelgett az elnök

Bonyhádon járt pénteken Fehérvári Tamás, a Közgyűlés elnöke. A megye nevében helyezett el emlékszalagot a Kálvária-dombon, mellyel az Aradi Vértanúk hősiessége előtt tisztelgett.

Részletek

A ciklus utolsó közgyűlése 2019.10.03

A ciklus utolsó közgyűlése

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése október 3-án – tíz nappal a ciklust záró önkormányzati választások előtt – tartotta meg utolsó ülését.
Fehérvári Tamás elnök megköszönte a grémium öt éves munkáját. Mint elmondta: a közgyűlési döntések a megye fejlődését segítették. Több mint 30 milliárdnyi TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból gyarapodik a megye, és az értékőr mozgalomnak köszönhetően erősödtek identitásukban településeink – foglalta össze az eredményeket Fehérvári Tamás. A napirendre vettek, és zárt ülésen vitattak meg újabb TOP-os pályázatokat.

Részletek

Előző   9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Váregyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás