TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2019. október 20.,
Vendel
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Jó hatást gyakorolnak ránk a szép képek 2019.02.28

Jó hatást gyakorolnak ránk a szép képek

Szavalattal lepte meg a közönséget Fehérvári Tamás Kölesden. A megyei közgyűlés elnöke egy Juhász Ferenc költeménnyel kezdett bele beszédébe, amelyben a megye művészeti alkotásait méltatta, közöttük Könyv Kata festőművészét. A Kismegyeházán ugyanis kiállítás megnyitóra került sor szerdán, a megyei önkormányzat projektje keretében.

Részletek

Megyénkben köszöntöttük az Országos Innovációs Fórum résztvevőit 2019.02.21

Megyénkben köszöntöttük az Országos Innovációs Fórum résztvevőit

A megyei önkormányzat nevében Ribányi József alelnök üdvözölte a Szekszárdon összegyűlt vendégeket. Beszédében az innováció fontosságáról beszélt. Mint elmondta: az önkormányzati szférában is nagy szükség van az innovatív gondolkodásmódra, amelynek jó alapja lehet, hogy a településvezetők különböző szakterületeken jártasak. Persze mindehhez szükséges a további lehetőségek feltárása is – tette hozzá. A megye fejlődésének kulcsaként az önkormányzati, gazdasági és a tudományos élet szereplőinek együttműködését nevezte meg.

Részletek

Az év első ülésén fontos döntések születtek 2019.02.15

Az év első ülésén fontos döntések születtek

Az idei költségvetés, marketingterv, és az önkormányzati cégekkel történő együttműködés részletei is terítékre kerültek a Tolna Megyei Közgyűlés pénteki ülésén. A közgyűlési tagok támogatták, hogy a megyei önkormányzat csatlakozzon a Tolna Kincse Turisztikai Egyesülethez, és egy további döntés értelmében Tolna Megyei Klímairodát hozhatnak létre.

Részletek

„Védd meg a rendet, és a rend megvéd téged” 2019.02.05

„Védd meg a rendet, és a rend megvéd téged”

Ötödik évi munkájába kezd bele idén a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács – hívta fel a figyelmet Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök a kedd délelőtt megtartott vármegyeházi fórumon. Az elmúlt időszakot summázva elmondta: érdemes volt belekezdeni a bűnmegelőzési együttműködésbe, hiszen az a megyében élő embereket szolgálja. A köszöntőt követően a rendőrség részéről két előadást hallgattak meg a jelenlévő polgármesterek, államigazgatási vezetők, civil szervezetek képviselői.

Részletek

A bogyiszlói hagyományőrzők az év civil szervezete 2019.02.04

A bogyiszlói hagyományőrzők az év civil szervezete

Hagyományos díjátadó rendezvényt tartott a Tolna Megyei Önkormányzat a Civilek Napján. A szekszárdi Vármegyeházába meghívott – elsősorban – civil vendégek közösen ünnepelték az idei díjazottakat. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet, melyben kiemelte: a civileknek segítő kezekre van szükségük.

Részletek

Akciótervezés és régióközi tapasztalatcsere az okos hálózatok magyarországi előkészítéséért 2019.01.31

Akciótervezés és régióközi tapasztalatcsere az okos hálózatok magyarországi előkészítéséért

A Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség (TMFÜ) az Innovációs és Technológiai Minisztérium közreműködésével vesz részt a SET-UP (PGI0484) Interreg Europe projektben, az energiahatékonyság javítása, az elektromos okos hálózatokkal kapcsolatos hazai támogatási programok befolyásolása érdekében. Az alábbiakban röviden áttekintjük ennek folyamatát, kiemelve benne a partnerségi együttműködés, az interregionális projekttalálkozók, valamint a magyar kormányzat kompetens szereplőinek fontosságát.

Részletek

Nagydorogon egészségházat adott át az alelnök 2019.01.23

Nagydorogon egészségházat adott át az alelnök

Közel 35 millió forint értékben korszerűsítették a nagydorogi egészségházat. A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból megvalósult fejlesztés ünnepélyes átadóján vett részt szerdán Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke.

Részletek

Mobilalkalmazás segíti a Hargitába utazókat 2019.01.17

Mobilalkalmazás segíti a Hargitába utazókat

Kiemelt figyelmet szentel a turizmusnak Hargita Megye Tanácsa, melyet a "Visit Harghita App" is bizonyít.
Testvérmegyénk egy kiváló honlappal illetve mobiltelefonos applikációval szedte egy csokorba, milyen kincseket lelhetnek meg az odautazók.
A gyönyörű tájakat és vendégszeretetet mindenkinek meg kell ismernie, s ebben a mobilapplikáció kiváló segítséget nyújt.
Gratulálunk Hargita megye!

Részletek

Az energiahatékonyságért 2019.01.14

Az energiahatékonyságért

Az energiahatékonyság kulcsfontosságú kérdés Európa – és benne Magyarország – számára, hiszen a nem-megújuló energiaforrásoktól való függőség enyhítése és a klímaváltozás elleni küzdelem már nemcsak a jövő, hanem a jelen feladata. A BOOSTEE-CE Interreg Közép-Európa projekt célja választ adni ezekre a kihívásokra, amihez a partnerség több megoldást is kifejleszt a OnePlace online web platform keretein belül közintézmények és végfelhasználók számára, mely a következőket tartalmazza:

Részletek

A civilek elismerése jövőre sem marad el 2018.12.21

A civilek elismerése jövőre sem marad el

Ismét lehetőség nyílik arra, hogy pályázat útján elnyerje valamely Tolna megyei civil szervezet a megyei önkormányzat kitüntető címét. Az „Év Tolna Megyei Civil Szervezete” cím mellett a „Bazsonyi Arany Mecénás” díjra is lehet javaslatot tenni. A Tolna Megyei Önkormányzat székhelyére személyesen vagy postai úton benyújtott javaslatokat vár 2019. január 14-ig. A címet elnyerő szervezet 100 ezer forintos támogatást is kap.

Részletek

Előző   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája
Hivatal
A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti ábra Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás