TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2022. december 8.,
Mária
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Megyeközi egyeztetés a paksi bővítésről 2019.03.27

Megyeközi egyeztetés a paksi bővítésről

A paksi bővítés meghaladja Tolna megye határait - ennek tükrében írt alá együttműködési megállapodást tavaly decemberben Siklóson Süli János miniszter Bács-Kiskun, Baranya, Somogy és Tolna megye elnökeivel.
A közös munka folytatásaként ma délelőtt vezetői találkozóra is sor került a szekszárdi Ferropatent cégnél.
A megyék összefogását mi sem jelképezi jobban, hogy az érintett megyék elnökein kívül kormánymegbízottak is részt vettek az egyeztetésen.

Sok sikert, Szomszédmegyék!

Részletek

Újabb siker Tolna és Hargita megye együttműködésében 2019.03.27

Újabb siker Tolna és Hargita megye együttműködésében

Jóváhagyta az Interreg EUROPE Program negyedik pályázati fordulójában a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség (TMFÜ) vezetésével készült, Tolna és Hargita megyéken kívül 4 további európai térség partnerségében beadott FRiDGE című pályázatát. A FRiDGE az élelmiszeripar versenyképességének növelését tűzte ki céljául, különös tekintettel a piacra jutásra (EU-n belüli és kívüli piacokra egyaránt), termelési kapacitások fejlesztésére, a termelékenység növelésére, illetve különböző innovatív finanszírozási lehetőségek felkutatására. A projekt időtartama 4 év, összköltségvetése 1,088,604 €, melyből 191,662 jut a TMFÜ-re.

Részletek

Épül tovább a testvérkapcsolat 2019.03.27

Épül tovább a testvérkapcsolat

Hargita és Tolna megye partnersége új szintre emelkedett: egy közös konferencián egyeztették az együttműködés további lehetőségeit, konkrétumait.
Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és a Tolna megyei delegációt vezető Ribányi József alelnök is köszöntötte a résztvevőket. Előbbi a nemzetpolitika fejleményeiről, utóbbi a testvérkapcsolat elmélyítésének szándékáról ejtett szót. A házigazda Borboly Csaba elnök a megyei tanács szívélyes üdvözletében részesítette a vendégeket.

Részletek

Orvostechnológiai megoldások: a Medtech4 Europe projekt partnerei Maastricht-ba látogattak 2019.03.26

Orvostechnológiai megoldások: a Medtech4 Europe projekt partnerei Maastricht-ba látogattak

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (DDRIÜ) 2019. március 12–13. között Maastrichtban vett részt a Medtech4 Europe Interreg Europe project első tanulmányi látogatásán. A viziten eszmecsere történt a partnerekkel és stakeholdereikkel az okos specializációs stratégiákról, és az innovációs politikákról a medtech szektorban.

Részletek

A szabadság sugarai 2019.03.18

A szabadság sugarai

A borjádi Petőfi Méhesnél tartott ünnepséget a Tolna Megyei Önkormányzat március 15-én, az 1848-as forradalmi eseményekre megemlékezve.
Süli János miniszter és Fehérvári Tamás elnök beszédet mondott, majd koszorút helyezett el az emlékméhesnél.

Részletek

HIRDETMÉNY BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK MEGVÁLASZTÁSÁRÓL 2019.03.14

A bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény (továbbiakban: Bjt.) 216. § (2) bekezdése alapján a Köztársasági Elnök a KEH/01231-2/2019. számú határozatával a bírósági ülnökök megválasztását 2019. március 7. napja és 2019. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki.

Részletek

Okos-mérés Magyarországon és Tolna megyében 2019.03.11

Okos-mérés Magyarországon és Tolna megyében

Az Európai Unió által társfinanszírozott SET-UP PGI0484 Interreg Europe projekt az elektromos okos hálózatokkal kapcsolatos nemzetközi tapasztalatcserét támogatja abból a célból, hogy elősegítse az okos elektromos mérők jelenleginél kiterjedtebb használatát, valamint további korszerű energetikai megoldások (helyi villamos áram előállítás, a napszakok energiafogyasztását figyelembe vevő áramellátás, stb.) elérhetővé tételét. Az utóbbiakkal együtt létrejövő úgynevezett elektromos okos hálózatok hatással vannak nem csak az energiafogyasztásra, hanem az érintett térségek lakosságának energiatudatosságát is kedvező irányban befolyásolják. A SET-UP projekt magyarországi célterületét Tolna megye alkotja.

Részletek

"Energiahatékonysági Mentorszervezet" díjat vett át Fehérvári Tamás 2019.03.07

"Energiahatékonysági Mentorszervezet" díjat vett át Fehérvári Tamás

"Energiahatékonysági Mentorszervezet" díjat vett át Fehérvári Tamás a MÖOSZ elnökeként tegnap a Parlamentben.
A megyék aktív közreműködésének köszönhetően sokkal több figyelmet fordítottak a települések környezetükre és a fenntarthatóság ügyére.

Részletek

Magyarországi Falumegújítási Díj - Pályázat 2019.03.07

Magyarországi Falumegújítási Díj - Pályázat

Már lehet pályázni a Magyarországi Falumegújítási Díjra. A Belügyminiszter meghirdette a vonatkozó pályázatot, "Magyar falu – Kihívások, helyi válaszok” mottóval. Célja, hogy felkutassa, díjazza és ezzel „reflektorfénybe állítsa“, azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik fejlesztési munkájukat. A cél a jó példák bemutatásával és az információk cseréjével a falumegújítást végző községek eredményeinek javítása, a falumegújítás mozgalom népszerűsítése.

Részletek

Értékvetélkedő Harcon - Középiskolás kategória 2019.03.07

Értékvetélkedő Harcon - Középiskolás kategória

A középiskolás korosztály diákjai folytatták a harci értékvetélkedő küzdelmeit szerdán.

I. helyezett Perczel Mór Szakképző Iskola Perczel csapata Felkészítő: Vódli-Makovics Erika Anna
II. helyezett Dunaföldvári Magyar László Gimnáziuma Földvárikum csapata Felkészítő: Fafkáné Simon Ildikó
III. helyezett Apácai Csere János Szakgimnázium "Apáczais diákok" csapata Felkészítő: Novák Julianna.

Patkó Sándorné képviselő, a helyi értéktár bizottság elnöke köszöntötte a fiatalokat, Ribányi József alelnök a díjak átadása során gratulált a győzteseknek.

Részletek

Előző   11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás