TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. február 24.,
Mátyás
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

A Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség szervezett delegációt Tolna megyébe 2022.02.28

A Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség szervezett delegációt Tolna megyébe

A Tolna és Hargita megyék között fennálló testvérkapcsolati együttműködés keretében látogatott el egy küldöttség nemrégiben megyénkbe. A vendégeket a megyei önkormányzat vezetői – Fehérvári Tamás elnök, Orbán Attila alelnök, dr. Korossy Ildikó megyei főjegyző – fogadták és köszöntötték.

Részletek

Egyhangúlag támogatták a megyei önkormányzat idei költségvetését 2022.02.11

Egyhangúlag támogatták a megyei önkormányzat idei költségvetését

Megtartotta idei első ülését a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az ilyenkor szokásos költségvetési rendelet is terítékre került, amelyet a grémium a további napirendi pontokkal együtt elfogadott. Több, mint 1,8 milliárd forint biztosítja az önkormányzat működését és feladatellátását az idei évben.

Részletek

Gondosan készülnek a választásokra 2022.02.11

Gondosan készülnek a választásokra

A Nemzeti Választási Iroda szakmai közreműködésével tartott választási felkészítő értekezletet a Tolna Megyei Területi Választási Iroda. A megyei iroda vezetője, dr. Korossy Ildikó megyei főjegyző köszöntötte a szekszárdi Vármegyeházán egybegyűlt települési jegyzőket, illetve a választási munkában résztvevő közigazgatási szakembereket. Az országos szerv képviseletében dr. Nagy Attila elnök, dr. Mucsi Tamás főosztályvezető és dr. Jackli Tamás szakértő tartottak előadást. Az értekezlet legfőbb célja az volt, hogy az április 3-i választásokkal összefüggő feladatokat törvényesen és hatékonyan végezzék a helyi, valamint a területi szintű szereplők.

Részletek

Jobb, szebb és szerethetőbb hellyé teszik a megyét 2022.02.03

Jobb, szebb és szerethetőbb hellyé teszik a megyét

A civilek tevékenységét méltatta köszöntőbeszédében Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök február elsején, a Tolna Megyei Önkormányzat ünnepélyes díjátadó gáláján. A Civilek Napja alkalmából idén is kihirdették, hogy ki nyerte el „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” címet és a „Bazsonyi Arany Mecénás Díjat”. A Szekszárdi Vármegyeháza dísztermében Potápi Árpád János honatya, nemzetpolitikáért felelős államtitkár mondott ünnepi beszédet. Kiemelte, hogy a civilek tevékenysége hozzájárul ahhoz, hogy otthon érezzük magunkat a megyében, amiért egyben köszönetet is mondott.

Részletek

CIVIL DÍJAK: SZŰK EGY HÉTIG MÉG LEHET PÁLYÁZNI 2022.01.12

CIVIL DÍJAK: SZŰK EGY HÉTIG MÉG LEHET PÁLYÁZNI

A 2021. esztendőben kimagasló eredményeket elérő és példás tevékenységet végző civil szervezetek pályázatait várja a Tolna Megyei Önkormányzat január 18-ig. A megye minden évben – immár 15 éve – átadja „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” díjat a szűkebb hazáért áldozatos munkát végző önkéntes közösségeknek. A február elsejei Civilek Napja alkalmából idén is ünnepi keretek között vehetik át a civil díjakat az arra érdemesek. A megyei önkormányzat a civileket segítő, önzetlen támogatókat is elismeri a „Bazsonyi Arany Mecénás Díjjal”.

Részletek

Dr. Korossy Ildikó főjegyző a megyei önkormányzati hivatal élén 2022.01.10

Dr. Korossy Ildikó főjegyző a megyei önkormányzati hivatal élén

A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetését illetően következett be változás az idei esztendőtől: dr. Korossy Ildikó látja el a megyei főjegyzői teendőket.

Részletek

Új értéktári kötetek 2021.12.16

Új értéktári kötetek

Sajtótájékoztató keretében mutatta be a Kincses Tolna Megye című könyvsorozat legújabb két kötetét a Tolna Megyei Önkormányzat. A december 15-i eseményen Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Schubert Péter grafikus szólalt fel.

Részletek

Jó gazdák lesznek a falu- és tanyagondnokok 2021.12.16

Jó gazdák lesznek a falu- és tanyagondnokok

A falu- és tanyagondnoki képzés résztvevőit köszöntötte Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke szerdán délelőtt. A megyei önkormányzat hivatalában szervezett oktatás első alkalmával közel húsz település jelöltje hallgathatta meg a szakmai előadásokat.

Részletek

Kövesden fejlesztenek 2021.12.09

Kövesden fejlesztenek

Folyamatosan keresték a lehetőséget a fejlődésre a kövesdiek, mígnem Horváth István honatyának köszönhetően több mint 100 millió forint támogatást nyertek.
A jó hírt bejelentő sajtótájékoztatón részt vett és felszólalt Zsikó Zoltán, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke is.
Mint elmondta, régi és jogos igények fogalmazódtak meg, amelyeket immár sikerül is teljesíteni.
A bátaszéki kötődésű alelnök - és korábbi helyi képviselő - szívügyének tartja Kövesd, Bátaszék és Tolna megye gyarapodását egyaránt.

Részletek

Szép eredményekről esett szó a megyei közgyűlésen 2021.12.03

Szép eredményekről esett szó a megyei közgyűlésen

Munkaterve szerinti utolsó ülését tartotta az idén a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A megye képviselői pénteken döntöttek több fontos napirendi pontról, miután meghallgatták Süli János miniszter tájékoztatását a Paks II. beruházás aktuális ügyeiről.

Részletek

Előző   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Váregyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás