TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2021. szeptember 17.,
Zsófia
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Szombaton folytatódik az agrárcenzus - Szeptember 19. és november 22. között összeírók keresik fel a gazdákat 2020.09.25

Szombaton folytatódik az agrárcenzus - Szeptember 19. és november 22. között összeírók keresik fel a gazdákat

Folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020, amely során személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók. A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgozók kiemelt érdeke. A felmérés első szakasza – amelyben online lehetett kitölteni a kérdőívet – június 5. és 30. között volt.

Részletek

Halad a foglalkoztatás kiteljesítése 2020.09.10

Halad a foglalkoztatás kiteljesítése

Ülésezett a Tolna Megyei Foglalkoztatási Paktum irányító csoportja. Az 1,255 milliárdos projekt konzorciumban, a Tolna Megyei Önkormányzat vezetésével valósul meg. Az ülésen képviseltette magát valamennyi érintett szervezet. Az egyeztetés fő témája volt: a vállalkozások még markánsabb támogatásának lehetőségei. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke szerint jól halad a foglalkoztatás kiteljesítése. Fő célként nevezte meg a projektösszegek maradéktalan hasznosulását, hogy még több munkáltató, még szélesebb körben foglalkoztassa a megyében élő embereket. Ennek érdekében közel 6 millió forintos forrásátcsoportosítást javasolt, valamint további összegek rendelkezésre bocsátásának vizsgálatát.

Részletek

Értékvetélkedő - a gratuláció nem maradt el 2020.09.09

Értékvetélkedő - a gratuláció nem maradt el

A megyei önkormányzat elkötelezett mind a fiatalok, mind az értékgyűjtés ügyében. Ebből adódóan, illetve egy korábban elmaradt gratuláció okán látogatott el Fehérvári Tamás elnök és dr. Baranyai Eszter főjegyző a palánki Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulóihoz. A vezetők személyesen adták át az Értékvetélkedőn résztvevő öt csapatnak a megérdemelt jutalmat, melyhez a Paksi Atomerőmű és Tengelic község önkormányzata is hozzájárult.

Részletek

A megye mindig a civilek pártfogója marad 2020.09.09

A megye mindig a civilek pártfogója marad

Továbbra is támogatjuk a civileket - jelentette ki a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Fehérvári Tamás a Civil Központ Vármegyeházára szervezett rendezvényén vett részt és mondott köszöntőt. Mint elmondta: a megyei önkormányzat minden évben elismeri az aktív és elkötelezett egyesületeket. Ezen felül projektek sorában gyümölcsöző az együttműködés megye és civiljei közt. A „CIVIL INFO – NEA 2021” című országos tájékoztató eseményen Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős helyettes államtitkára is felszólalt.

Részletek

A megyelobogó alatt, 109-en 2020.09.02

A megyelobogó alatt, 109-en

Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnökének nyitóbeszédével vette kezdetét az idei Megyenap, a dombóvári Tinódi Ház színháztermében. Az elnökön kívül Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, valamint Pintér Szilárd polgármester osztotta meg ünnepi gondolatait – utóbbi pohárköszöntő keretében. Süli János miniszter a kitüntetettek nevében fogalmazott meg köszönőbeszédet a szeptember elsejei, hagyományos ünnepi közgyűlésen. Összesen tizenegyen vehettek át megyei kitüntető díjat, közülük ketten a német, egy fő pedig a cigány nemzetiségi önkormányzattól.

Részletek

Zajlik az alkotótábor 2020.08.17

Zajlik az alkotótábor

Jó hangulatban telik az egyhetes alkotótábor Sárszentlőrincen. Az Új Látás mozgalom képviselői a Fördős kúria vendégei lehetnek szerdáig, akkor ugyanis egy kiállítással búcsúznak a művészteleptől.
További jó alkotást kívánunk nekik!

Részletek

Kiállítás nyílik az Új Látás mozgalom munkásságából 2020.08.17

Kiállítás nyílik az Új Látás mozgalom munkásságából

Az Új Látás művésztelepen születő munkákból nyílik kiállítás szerdán, amelyre nagy szeretettel vár a megyei önkormányzat mindenkit!
Az egy hétig tartó alkotótábor résztvevőit a megye szépsége és értékei is ihlették, köszönhetően - többek között - a sárszentlőrinci Fördős kúriának.

Részletek

Még lehet pótfelvételizni a KPVK-ra 2020.08.07

Még lehet pótfelvételizni a KPVK-ra

Lehet még jelentkezni vasárnapig a megye egyetlen felsőoktatási intézményébe, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának meghirdetett képzéseire.

Részletek

Tolna megye hangsúlyos szereplője a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanácsnak 2020.08.07

Tolna megye hangsúlyos szereplője a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanácsnak

Az Országgyűlés által 2020 tavaszán lehatárolt, 99 települést magába foglaló Közép-Duna mente az ország legújabb kiemelt fejlesztési térsége. A térségi együttműködés megteremtését segíti elő a 2020. augusztus 4-én megalakított Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács, amelyben a helyi és a kormányzati vélemények, elképzelések egyaránt megjelennek. A tanács tagjai a három érintett megye – Bács-Kiskun, Fejér, Tolna – közgyűlésének elnöke és egy-egy további képviselője, valamint hat minisztérium egy-egy delegáltja. A tanács elnökévé a tagok a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter delegált tagját, Mikulás Brigitta főosztályvezetőt választották. A tanács négy alelnököt választott: Marczinkó Zoltán István helyettes államtitkárt, a Pénzügyminisztérium delegált tagját, továbbá a kiemelt térség három érintett megyéjének megyei közgyűlési elnökeit: Fehérvári Tamást, Rideg Lászlót, és Molnár Krisztiánt.

Részletek

Előző   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás