TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2020. szeptember 21.,
Máté
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

A DDRIÜ megkezdte közös munkáját a stakeholdereikkel 2018.11.30

A DDRIÜ megkezdte közös munkáját a stakeholdereikkel

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (DDRIÜ) 2018. november 22-én szervezte meg első Medtech4 Europe stakeholder találkozóját. A rendezvényt a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán tartották 20 fő részvételével. - A DDRIÜ legújabb híre.

Részletek

Értékhangoló: szívből kell csinálni mindent 2018.11.29

Értékhangoló: szívből kell csinálni mindent

Minden az értékgyűjtő mozgalomban gyökerezik: az értékhangoló és az értékvetélkedő programok, illetve a helyi identitás erősítésére szolgáló pályázat is. Összetett munka, amit a Tolna Megyei Önkormányzat végez az értékek megjelenítése, összegyűjtése és továbbörökítése érdekében. Ennek sikerességét is jelzi, hogy immár harmadik alkalommal került sor értékhangoló vetélkedőre, ezúttal Sióagárdon. A művelődési ház megtelt diákokkal és tanárokkal, valamint olyan szakemberekkel, akik szívvel-lélekkel adták át tudásukat a népművészet területén. A két napos rendezvényen megyei vezetők, és a falu polgármestere üdvözölte a felsős és középiskolás tanulókat. Az ifjú értékőrökbe vetett hittel fogalmazott úgy Fehérvári Tamás, hogy amit nem szívvel teszünk, az nem is lehet sikeres.

Részletek

Közösen búcsúzott a Közgyűlés 2018.11.23

Közösen búcsúzott a Közgyűlés

Egy gyertya lángja szimbolizálta Pirgi József hiányát a Tolna Megyei Közgyűlés pénteki, soron kívüli ülésén. A testület a tanácskozást követően az elhunyt képviselő temetésén vett részt Tolnán. Mint ahogy a megyei önkormányzat korábbi közleményében is szerepelt: „egy jó embert veszítettünk el, aki a megye érdekét szolgálta mindvégig, amíg váratlanul és idejekorán eltávozott körünkből”.

Részletek

Befejeződött a kismányoki árokfelújítási projekt 2018.11.22

Befejeződött a kismányoki árokfelújítási projekt

20 millió forintos TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásnak köszönhetően újult meg Kismányokon a Kossuth utcai vízelvezető árok. A 204 méter hosszúságú nyílt, burkolt medernek köszönhetően a település régi problémája oldódott meg.

Részletek

Erős közösségek, erős megye 2018.11.20

Erős közösségek, erős megye

Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök közös sajtótájékoztatót tartott a Tolna Megyei Önkormányzat 60 milliós TOP projektjéről az érintett polgármesterekkel, hivatali vezetőkkel. Az elnök a helyi identitás és kohézió erősítése Tolna megye 8 településének irodalmi, képzőművészeti és zenei hagyományainak visszatanításával című projekt ismertetése céljából látta vendégül a média képviselőit kedden az önkormányzati hivatalban. A közösségfejlesztő programot illetően kijelentette: erős közösségek által válik erős megyévé Tolna.

Részletek

A Népújság vendégeinek tartott előadást az elnök 2018.11.20

A Népújság vendégeinek tartott előadást az elnök

A Tolnai Népújság Partnertalálkozóján a résztvevők kézhez kapták lapunk és a NAV közös TOP 100 kiadványát. A szekszárdi Takler Kúriában tartottuk éves nagy rendezvényünket. A közönség egyúttal az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paks II. Zrt. támogatásával fórumon tekinthette át a megye gazdasági eredményeit. – A Tolna Népújság cikke partnertalálkozójukról, melyen Fehérvári Tamás is tájékoztatót tartott a megye gyarapodásáról.

Részletek

Ribányi József üdvözölte a példaértékű megyei bűnmegelőzési fórumot 2018.11.14

Ribányi József üdvözölte a példaértékű megyei bűnmegelőzési fórumot

Ülést tartott kedden a Tolna Megyei Bűnmegelőzési tanács. A megjelenteket Ribányi József, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte. A vagyon elleni bűncselekmények alakulásának tendenciáiról, illetve a megelőzésről hozott intézkedésekről tartott előadást Szabó Zoltán, megbízott bűnügyi főkapitány-helyettes.

Részletek

Tizenhárom új megyei érték, kettő új bizottság 2018.11.13

Tizenhárom új megyei érték, kettő új bizottság

A Tolna Megyei Értéktár Bizottság soros ülésén hét település 17 értékéről döntött, melynek eredményeként a Tolna Megyei Értéktár három kategóriában újabb 13 értékkel gyarapodott.

Részletek

Pirgi Józseftől búcsúzunk 2018.11.12

Pirgi Józseftől búcsúzunk

Gyászol a Tolna Megyei Önkormányzat, elhunyt Pirgi József. A Tolna Megyei Közgyűlés tagjaként és Tolna Város alpolgármestereként a gyarapítók közé tartozott. Halálával sokat veszített elsősorban a család, a tolnai közösség és a megye egyaránt. Köszönettel tartozunk Pirgi Józsefnek, aki a megye érdekét szolgálta mindvégig, amíg váratlanul és idejekorán eltávozott körünkből. Egy jó embert veszítettünk el, egyet közülünk. Nyugodjon békében.

Részletek

Megújult a vízelvezető rendszer Nagydorogon 2018.11.08

Megújult a vízelvezető rendszer Nagydorogon

Mintegy 103 millió forintos TOP forrásnak köszönhetően oldották meg Nagydorogon a belterületi csapadékvíz elvezetését. A több mint két kilométeres szakasz megújítása alkalmából átadóünnepséget szervezett a település, amelyen részt vett Süli János miniszter, a térség országgyűlési képviselője és Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke.

Részletek

Előző   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája
Hivatal
A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti ábra Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás