TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2022. augusztus 9.,
Emőd
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Kövesden fejlesztenek 2021.12.09

Kövesden fejlesztenek

Folyamatosan keresték a lehetőséget a fejlődésre a kövesdiek, mígnem Horváth István honatyának köszönhetően több mint 100 millió forint támogatást nyertek.
A jó hírt bejelentő sajtótájékoztatón részt vett és felszólalt Zsikó Zoltán, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke is.
Mint elmondta, régi és jogos igények fogalmazódtak meg, amelyeket immár sikerül is teljesíteni.
A bátaszéki kötődésű alelnök - és korábbi helyi képviselő - szívügyének tartja Kövesd, Bátaszék és Tolna megye gyarapodását egyaránt.

Részletek

Szép eredményekről esett szó a megyei közgyűlésen 2021.12.03

Szép eredményekről esett szó a megyei közgyűlésen

Munkaterve szerinti utolsó ülését tartotta az idén a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A megye képviselői pénteken döntöttek több fontos napirendi pontról, miután meghallgatták Süli János miniszter tájékoztatását a Paks II. beruházás aktuális ügyeiről.

Részletek

TOP Plusz Információs Nap Tolna megyében 2021.11.17

TOP Plusz Információs Nap Tolna megyében

Információs Nap keretében köszöntötte Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Vármegyeházán összegyűlt – főként polgármesterekből álló – vendégeket. A településvezetők a Pénzügyminisztérium – mint a TOP Plusz kapcsán illetékes tárca – országjáró rendezvénysorozatának Tolna megyei állomásán tájékozódhattak a térség gyarapítását szolgáló új operatív program pályázatairól.

Részletek

Összefogtak a gyulaji családokért 2021.11.17

Összefogtak a gyulaji családokért

Széleskörű társadalmi összefogás útján kapott adományt a szeptemberben a 65-ös úton történt autóbalesetben elhunyt négy gyulaji, illetve a balesetben súlyosan megsérült szintén gyulaji fiatal családja.

Részletek

Immár 25 éve van jelen a Tolna Megyei Népművészeti Egyesület 2021.11.08

Immár 25 éve van jelen a Tolna Megyei Népművészeti Egyesület

Fehérvári Tamás, közgyűlési elnök szívélyes szavakkal köszöntötte szombaton a huszonöt éves Tolna Megyei Népművészeti Egyesületet, mely kiállítással ünnepelte jubileumát a hétvégén. A szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban nyílt tárlatot Juhász Katalin, az MTA tudományos munkatársa nyitotta meg. Beszédében kihangsúlyozta a közösség értékét, amely már több évtizede példaértékű szakmai munkát valósít meg a megyében.

Részletek

Ágrárexport ügyben érkezett helyettes államtitkár a megyébe 2021.10.13

Ágrárexport ügyben érkezett helyettes államtitkár a megyébe

Növelni kell a magyar agrár- és élelmiszeripari kivitelt, amihez hagyományos és új piacokra is szükség van - mondta az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Szekszárdon. Dr. Bencsik Dávidot a megyei közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás fogadta.

Részletek

Társadalmi megbízatású alelnök tett esküt 2021.09.24

Társadalmi megbízatású alelnök tett esküt

Újonnan megválasztott alelnöke van a Tolna Megyei Közgyűlésnek, így Fehérvári Tamás elnök és Orbán Attila, főállású alelnök mellett mostantól Zsikó Zoltán alelnök is a megye gyarapításán dolgozik. Erről a megyei közgyűlés szeptember 24-i ülésén született döntés. Többek között arról is határozatot hoztak, hogy elfogadják a 2021-30 közötti időszakra vonatkozó Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepciót illetve Tolna Megyei Területfejlesztési Programot.

Részletek

Teremteni valamit 2021.09.02

Teremteni valamit

Mintegy kétszáz főnyi vendégsereg gyűlt össze a Bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban a szeptember elsejei Megyenapon. A többnyire megyei vezetőkből, polgármesterekből, önkormányzati szakemberekből álló közönség a megyei kitüntető díjasokat ünnepelte, valamint a 322. éve történt pecséthasználati jogosultságra emlékezett meg. A nemzetiségi kitüntetettekkel együtt összesen kilenc díj átadására került sor idén, mindez ünnepi műsor keretében. Reviczky Gábor színművészen kívül Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök és Potápi Árpád János államtitkár állt a pódiumra – legelső verset mondott, a vezetők pedig beszédeket.

Részletek

Átadták a Kincses Tolna Megye Értékvetélkedő díjait 2021.06.14

Átadták a Kincses Tolna Megye Értékvetélkedő díjait

Agrár- és élelmiszergazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás volt a témája a Tolna Megyei Önkormányzat által meghirdetett és tavaly ősszel megkezdett Kincses Tolna Megye Értékvetélkedőnek, melyen a megye általános iskola felső tagozatos és középiskolás csapatai vettek részt. A koronavírus járvány miatt ebben a tanévben online megoldásokkal lehetett a programot megvalósítani.

Részletek

MINI BÖLCSŐDE ÉPÜLT TENGELICEN 2021.06.11

MINI BÖLCSŐDE ÉPÜLT TENGELICEN

Az óvoda épületének kibővítésével oldották meg a régóta tervezett mini bölcsődei szolgáltatást Tengelicen, ahol számos korszerűsítésnek köszönhetően szeptemberben már fogadják a legkisebb gyerekeket is. Mindezt egy 93 millió forintos TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásnak köszönhetően valósították meg.

Részletek

Előző   1 2 3 4 5 6 7 8  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás