TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. február 24.,
Mátyás
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

A nyáron is támogattak Tolna vármegyei projekteket 2023.09.22

A nyáron is támogattak Tolna vármegyei projekteket

Öt napirendi pontot tárgyalt Tolna Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése pénteken, a Szent István téri hivatal termében, ahová közmeghallgatást is szerveztek, 10 órai kezdettel. A vagyongazdálkodást, költségvetést, önkormányzati jelképeket, illetve a hivatal belső szabályozását érintő témákon felül a nyári időszakban történt eseményekről is készült előterjesztés, amelyet valamennyi napirendi ponttal együtt elfogadtak.

Részletek

Aktív Idősek Konferencia 2023.09.13

Aktív Idősek Konferencia

A konferencia célirányosan a szépkorúakkal, a szabadidősporttal, az aktív és egészségtudatos életmód megalapozásával kapcsolatos elméleti jó gyakorlatokkal, illetve gyakorlati és módszertani kérdésekkel foglalkozik.
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő űrlap kitöltésével lehetséges: https://pte.hu/hu/form/senior-konferencia-pecs
Ebédet minden regisztrált vendégnek biztosítanak.

Részletek

Nyolc újabb vármegyei kitüntető díjast üdvözölhetünk 2023.09.04

Nyolc újabb vármegyei kitüntető díjast üdvözölhetünk

Idén Tamásiban ünnepeltük a Vármegyenapot, amelynek köztudottan a 324 éve elnyert pecséthasználati jog képezi a fundamentumát. Fehérvári Tamás elnök, Porga Ferenc polgármester és Süli János országgyűlési képviselő ünnepi beszédet, míg Széles András alpolgármester pohárköszöntőt tartott. A díjazottak nevében hagyományosan elhangzó köszönő beszédet ezúttal dr. Horváth Kálmán főispántól hallhattuk, aki a Tolna Vármegyéért Díj idei birtokosa lett. További hét vármegyei kitüntető díj talált gazdára Tolna Vármegye Önkormányzatának ünnepi közgyűlésén, ahol a német nemzetiségi közösség is átadta nívódíját.

Részletek

Honismeret és fiatalok 2023.08.15

Honismeret és fiatalok

Az ország számos pontjáról érkeztek a „Völgység fővárosába”, ahol először rendeztek Honismereti Akadémiát. Öt nap áll rendelkezésre, hogy élményeket és tudást szerezzenek a fiatalok, akiket az első napjukon Fehérvári Tamás elnök üdvözölt a Petőfi gimnázium kollégiumának dísztermében. Tolna Vármegye Önkormányzata nevében hangsúlyozta, hogy szűkebb pátriánk mindig jó helyszín, ha az értékek megőrzéséről van szó. Az elnök elárulta: maga is kedveli a népmondákat, – ami az idei ifjúsági honismereti akadémia témája – hiszen azok örökérvényű tanulságokat rejtenek.

Részletek

Zajlanak a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítási munkái Faddon 2023.06.30

Zajlanak a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítási munkái Faddon

200 millió forintos TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásnak köszönhetően újul meg a csapadékvíz-elvezető hálózat Faddon.

Részletek

Döntöttek a megyei kitüntető díjakról 2023.06.29

Döntöttek a megyei kitüntető díjakról

A Vármegyeházán tartotta meg ülését Tolna Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése szerdán. A „nyári szünet” előtti utolsó soros ülés témája volt például a megyei kitüntető díjak odaítélése is. Idén Tamásiban kerül megrendezésre a hagyományos, szeptember elsején esedékes Megyenap, amelyen az arra érdemesek – a közgyűlés döntése nyomán – vehetik át elismeréseiket.

Részletek

Tégláról téglára 2023.06.23

Tégláról téglára

Fehérvári Tamás, a vármegyei közgyűlés elnöke látogatott pénteken Tamásiba, ahol Kólya József, a TAM-BAU Kft. ügyvezetője fejezte ki örömét, hogy a gépkezelőtől az építőmesterig mindenki részt vesz a cég fennállásának 30. évfordulós ünnepségén. Süli János, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt, ahogy Porga Ferenc polgármester is – mindketten beszédet mondtak.

Részletek

Már zajlik a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése Újiregen 2023.06.12

Már zajlik a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése Újiregen

380 millió forintos TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásnak köszönhetően valósul meg a csapadékvíz rendezés Újireg község teljes belterületén. A kivitelezés 2023. március elején indult és még idén ősszel be is fejeződik.

Részletek

Nevelőszülők gyermekeihez kerülnek a Kincses Kamra értékei 2023.06.07

Nevelőszülők gyermekeihez kerülnek a Kincses Kamra értékei

A IX. „Vár a megye” – Tolna Vármegyei Értékek Napján felállított Kincses Kamrában gyűlt össze az a jelentős mennyiségű adomány, amelyet a vármegyei önkormányzat a településekkel karöltve gyűjtött össze Simontornyán. A kincseket – melyek főként helyi termékekből, élelmiszerekből, illetve könyvekből és egyéb értékekből tevődnek össze – Fehérvári Tamás, Tolna Vármegye Közgyűlésének elnöke adta át a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató általános főigazgató-helyettesének, András Katalinnak, valamint Szakter Máriának, a Tolna vármegyei nevelőszülői hálózat szakmai vezetőjének.

Részletek

A vármegye biztonsága került napirendre 2023.05.30

A vármegye biztonsága került napirendre

Valamennyi napirendi pontot elfogadtak a vármegyei közgyűlés legutóbbi ülésén, amelyen Tolna vármegye biztonsága is fókuszba került a rendőrség és katasztrófavédelem vezetőinek beszámolói által.

Részletek

Előző   1 2 3 4 5 6 7 8  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Váregyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás