TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. február 24.,
Mátyás
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Földárverés - Több Tolna vármegyei települést érint 2023.05.25

Földárverés - Több Tolna vármegyei települést érint

Újabb állami földterületek, ezúttal a 10 hektárt meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdálkodókhoz. Az árverések keretében mintegy 22 ezer hektár állami földterületet hirdetnek meg több ütemben. Az árverések lebonyolítására június 22. és július 14. napja között kerül sor.

Részletek

VÁRaMEGYE 2023 – Értékfesztivál és Várnap 2023.05.23

VÁRaMEGYE 2023 – Értékfesztivál és Várnap

Még az időjárás is kedvezett az idén kilencedik alkalommal megrendezett „Vár a megye” – Tolna Vármegyei Értékek Napjának, péntek reggelre ugyanis Simontornya felett kiderült az ég és a déli órákra a résztvevők fohászait meghallgatva pedig a nap is kisütött, bár ennek még csütörtökön sem adtunk volna sok esélyt. A délelőtt fél 10 órási kezdésre csaknem 60 település küldöttei érkeztek meg a program helyszínére, a simontornyai vár tövébe, hogy feldíszítsék standjaikat kézműves hagyományaik, gasztronómiájuk legjellemzőbb különlegességeivel.

Részletek

A kilencedik Vár a megye eseményre készülünk 2023.04.27

A kilencedik Vár a megye eseményre készülünk

A „Vár a megye” – Tolna Vármegyei Értékek Napját kilencedik, míg a Simontornyai Várnapot tizenegyedik alkalommal rendezik meg – idén viszont együtt tartják a két rendezvényt. A programok kapcsán a helyszínen – mégpedig a vár előtt – tartottak sajtótájékoztatót a vármegyei, valamint a simontornyai önkormányzat vezetői.

Részletek

Tíz éves az értéktár 2023.03.27

Tíz éves az értéktár

Tíz évvel ezelőtt ülésezett először a Tolna Megyei Értéktár Bizottság. A 2013 márciusában, országos szinten az elsőként megalakult bizottság rendkívül tartalmas időszakot tudhat maga mögött, amellyel a legaktívabb szakmai grémiummá vált a vármegyék között. A tízéves évfordulón Fehérvári Tamás, a vármegyei közgyűlés elnöke is jelen volt, hogy személyesen mondjon köszönetet az értékgyűjtő munkáért.

Részletek

Éljen a magyar szabadság! 2023.03.20

Éljen a magyar szabadság!

Nagymányokon is ünnepi megemlékezést tartottak az 1848. március 15-i, forradalmi események 175. évfordulója alkalmából. Tolna Vármegye Közgyűlésének elnöke, Fehérvári Tamás mondott beszédet, majd a műsor végén Karl Béla polgármesterrel együtt helyezték el koszorúikat a kopjafánál.

Részletek

Hasznos és esztétikus fejlesztés történt Tevelen 2023.02.23

Hasznos és esztétikus fejlesztés történt Tevelen

Közel három kilométernyi vízelvezető rendszer épült ki Tevelen egy TOP (Terület- és településfejlesztési Operatív Program) pályázat segítségével. A 378,78 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból a község teljes hosszán megújult a Faluárok, így már nem jelenthet problémát a hirtelen lezúduló csapadékvíz. A projekt tavaly nyáron fejeződött be, s immár az engedélyeztetési folyamat is lezárult.

Részletek

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2023.02.10

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

Tizennégy napirendi pontot tárgyalt az új esztendő első ülésén Tolna Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése. A szervezet új elnevezése is a döntések nyomán vált hivatalossá, miután – az ellenzéki képviselők szavazatai miatt – tavaly nem teljesítették az Alaptörvénybe iktatott, minden vármegyére kiterjedő kötelezettséget. A kulcsfontosságú témák körébe tartozott továbbá a 2023-as év költségvetési rendelete, valamint az önkormányzati cégek működésével összefüggő dokumentumok jóváhagyása, de napirendre került a Sió-projekt is.

Részletek

Burkolt árok vezeti ki a csapadékvizet Alsónyékről 2023.02.01

Burkolt árok vezeti ki a csapadékvizet Alsónyékről

Alsónyék legmélyebben fekvő településrészének – Béke, Temető, Besenyő utcákat, valamint a sportpályát és a kivezető árok környékét érintő – csapadékvíz okozta problémáira nyújt megoldást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) közel 400 milliós pályázati forrása. Az év végére megvalósuló vízrendezési projektnek köszönhetően új, burkolt árkok vezetik el a csapadékot.

Részletek

A kisfalvakban élőket szolgálják a falugondnokok 2023.01.26

A kisfalvakban élőket szolgálják a falugondnokok

A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatalban 2021-ben kezdődött meg a falu- és tanyagondnokok képzése, amelynek legújabb fejleménye, hogy ismét közel húsz szakember áll a vármegye településeinek szolgálatára, ugyanis valamennyien sikeres záróvizsgát tettek a január 25-i elméleti próbatételen.

Részletek

SZÁMVETÉS A SIÓ PROJEKT KAPCSÁN 2022.12.16

SZÁMVETÉS A SIÓ PROJEKT KAPCSÁN

Az idei esztendőben utolsó alkalommal tartott sajtónyilvános eseményt a Tolna Megyei Önkormányzat, amelyen a Sió turisztikai projektekről esett szó. Naszvadi Balázs terület- és vidékfejlesztési osztályvezető a Fritz birtokon vázolta a projekt legfontosabb elemeit.

Részletek

Előző   1 2 3 4 5 6 7 8 9  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Váregyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás