TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. június 20.,
Rafael
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

A kilencedik Vár a megye eseményre készülünk 2023.04.27


A „Vár a megye” – Tolna Vármegyei Értékek Napját kilencedik, míg a Simontornyai Várnapot tizenegyedik alkalommal rendezik meg – idén viszont együtt tartják a két rendezvényt. A programok kapcsán a helyszínen – mégpedig a vár előtt – tartottak sajtótájékoztatót a vármegyei, valamint a simontornyai önkormányzat vezetői.

Stornya stáj 700

Majdnem egy évtizede már, hogy a Tolna Vármegyei Önkormányzat különböző településeken rendezi meg „Vár a megye” elnevezésű értékfesztiválját. Az idei esztendőben Simontornyát választották a program helyszínéül, időpontnak pedig május 19-ét tűzték ki. A szintén nagy múltra visszatekintő esemény, a várnap május 20-án lesz, így a programegyüttest a szervező szervezetek közösen hozzák tető alá.

A Simontornyai vár előtt csütörtökön megtartott tájékoztatón Fehérvári Tamás elnök szólalt fel először:

– Köszönettel tartozunk Simontornyának és a város vezetésének, hogy a sokak által várt rendezvényünket a vár környezetében, és a Sió partjánál tarthatjuk meg.

Az elnök szerint évről-évre jobbá és közkedveltebbé válik az értéknap, amire elsősorban az értékőr települési közösségeket, illetve minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.

Mivel a város és a vármegye a Sió projekt révén is együttműködik, így a rendezvény kiváló alkalom lesz a turisztikai projekt népszerűsítésére – annál is inkább, hogy a folyó partján vernek tábort a résztvevő csapatok – mutatott rá Fehérvári Tamás.

Torma József polgármester büszkeségének adott hangot, mivel a házigazda település a vármegye ikonikus épületét, a várat is közszemlére teheti mintegy két napon keresztül.  Nagy becsben tartott értékük köré már tizenegyedik alkalommal szerveznek rendezvényt, amit idén a „Vár a megye” programmal kiegészülve tartanak meg. A városvezető elárulta: tizenöt hagyományőrző csapat, mintegy száz fővel képviselteti magát, hogy megelevenítsék a középkort, s a vár históriáját. A kulturális programok – koncertek – mellett borversenyt is szerveznek, amelynek tételeit a nagyközönségnek is módja lesz megkóstolni. A megyével közös Sió projekt kapcsán úgy fogalmazott, hogy már alig várja, mikor élvezheti személyesen a vízi turizmus különféle lehetőségeit.

A Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság elnöke, dr. Say István szerint a „Vár a megye” rendezvény a bensőséges természetű településekre való, ami az eddigi kisebb falvakra jellemző is volt. Most ugyan Simontornya lesz a helyszín, viszont a kisváros is árasztja magából ezt a hangulatot, nem is beszélve a csodálatos értékeiről – tette hozzá. Az elnök dicséretesnek nevezte a városban zajló értéktári munkát, s úgy fogalmazott, hogy a vármegye peremén elhelyezkedő település a megye középpontjába fog kerülni a program napján.

Dr. Say István azt üzente az érdeklődőknek, hogy május 19-20-án a vármegye a várnál vár mindenkit!

Stornya stáj 2 700

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás