TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2021. szeptember 23.,
Tekla
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Megújult a vízelvezető rendszer Nagydorogon 2018.11.08

Megújult a vízelvezető rendszer Nagydorogon

Mintegy 103 millió forintos TOP forrásnak köszönhetően oldották meg Nagydorogon a belterületi csapadékvíz elvezetését. A több mint két kilométeres szakasz megújítása alkalmából átadóünnepséget szervezett a település, amelyen részt vett Süli János miniszter, a térség országgyűlési képviselője és Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke.

Részletek

Tudománnyal a fejlődésért 2018.11.08

Tudománnyal a fejlődésért

Hiszek a fejlődésben és a modernizáció jótékony hatásában, a tudomány iránti elkötelezettségből eredő gyarapodásban – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Gábor Ferenc. A megyei főjegyző a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar szerdai konferenciáján vett részt Szekszárdon. A kar a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett konferenciát Tudományról határok nélkül címmel.

Részletek

Brazilok érdeklődnek a megye iránt 2018.11.08

Brazilok érdeklődnek a megye iránt

Vezető tisztségviselőkből, innovációs szakemberekből álló brazil küldöttséget fogadott a Tolna Megyei Önkormányzat Szekszárdon, a hét első felében. Érdeklődésüknek megfelelően a borászathoz, illetve a felsőoktatáshoz kapcsolódó program került összeállításra. A delegáció célja, hogy Tolna megyét megismerve feltérképezzék az esetleges együttműködési lehetőségeket. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke üdvözölte a vendégeket és a partnerségi kezdeményezést egyaránt.

Részletek

Élelmiszer csomagolás design és a Prosecco története 2018.11.07

Élelmiszer csomagolás design és a Prosecco története

Trevisoban megrendezett partnertalálkozón vettek részt a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai 2018. október 16-17-én az I-CON című, Interreg Central Europe projekt keretében.

Részletek

Elhunyt hősökre és hozzátartozókra emlékezünk 2018.10.31

Elhunyt hősökre és hozzátartozókra emlékezünk

Ribányi József alelnök is fejet hajtott a szolgálatban elhunytak előtt október 31-én. Szabó Csaba megyei rendőrfőkapitány meghívására képviseltette magát a Tolna Megyei Önkormányzat a Rendőrség által szervezett megemlékezésen. Az alelnök koszorú elhelyezésével fejezte ki tiszteletét az egykori rendőrök, közalkalmazottak emléktáblájánál.

Részletek

Mintegy 400 milliós kerékpáros fejlesztés kezdődik a Sión 2018.10.31

Mintegy 400 milliós kerékpáros fejlesztés kezdődik a Sión

A Tolna Megyei Önkormányzat elvégezte az előkészületeket a Sió-mente kerékpár turisztikai fejlesztés I. ütem című TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) projektjében. 2017. októberétől már a támogatási szerződés is hatályba lépett, így megkezdődhet a Sió kerékpáros turizmusfejlesztése. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke szerint a Sió projekt nem csupán a folyó menti környezet rendbetételét és a turizmus fellendülését szolgálja, hanem az emberek egészségmegőrző és szabadidős tevékenységének is teret biztosít.

Részletek

Új óvoda és bölcsőde épül Gerjenben 2018.10.31

Új óvoda és bölcsőde épül Gerjenben

Gerjen lakosainak örömére új oktatási-nevelési intézmény létesül a faluban, több mint 396 millió forintból. A TOP-os projekt támogatási szerződése már február óta hatályos. Romhányi Károly polgármestert a megyei önkormányzat további támogató segítségéről biztosította Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke.

Részletek

Pályaorientációs fórum volt Dombóváron 2018.10.29

Pályaorientációs fórum volt Dombóváron

A Tolnáért- Tolna Megyei Térségfejlesztési NKKft., mint a TOP-5.1.1-15-TL1-2016-00001 azonosító számú Tolna Megyei Foglalkoztatási Paktum konzorciumának a tagja, a Paktum Iroda működtetője pályaorientációs fórumot tartott Dombóváron október 25-én az Apáczai Csere János Szakközépiskola dísztermében, ahová a Tamási-Dombóvár járásba tartozó 7-8. osztályos általános iskolásokat és szakközépiskolásokat, intézményvezetőket, tanárokat, szülőket várták. A megjelenteket a Tolnáért Nkft. ügyvezetője, Varga-Stadler Gábor köszöntötte. Bemutatta a megyei paktumot, majd arról tájékoztatott, hogy a fórum hogyan illeszkedik a paktum céljai és feladatai közé.

Részletek

Megalakult a Tankerületi Tanács 2018.10.26

Megalakult a Tankerületi Tanács

A Szekszárdi Tankerületi Központ Tankerületi Tanácsa ma tartotta alakuló ülését, melynek törvényi hátterét a 134/2016-os kormányrendelet adja. Gerzsei Péter, a Tanács elnöke bemutatta a 8 tagú testületet, melyben intézmények vezetői, a diákönkormányzatok képviselője, a MÖOSZ, a TÖOSZ és az MJVSZ képviselője is helyet kapott. Ebből adódóan vett részt a fórumon a MÖOSZ elnökeként Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés vezetője.

Részletek

Kakasd vízelvezetése vált jobbá 2018.10.26

Kakasd vízelvezetése vált jobbá

Kakasd Község Önkormányzata több mint 83 millió forintból újította fel – mintegy 358 méteren – a falu egyik csapadékvíz elvezető árkát. A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében jelenleg megvalósult projekt kapcsolódik a 2011-ben – első ütemben – elkészült beruházáshoz. Most a vízelvezető felső szakasza újult meg műszakilag és esztétikailag egyaránt. Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző óvodások segítségével járult hozzá, hogy a vízelvezető árok környéke növényekkel is szépüljön.

Részletek

Előző   12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás