TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. október 22.,
Előd
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Sport fórum a Vármegyeházán 2024.06.03


Sport fórumon köszöntötte a vármegyei sportélet szereplőit Orbán Attila alelnök. Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár érkezett Szekszárdra, hogy sportszakmai országjárás keretében megtartsa előadását az elmúlt tizennégy esztendő sikereiről.

DSC_4313

A sport 2010 előtt elhanyagolt terület volt, azóta stratégiai ágazat – mondta a sportért felelős államtitkár szerdán Szekszárdon.

Schmidt Ádám a tolnai vármegyeszékhelyen rendezett sportközéleti fórumon hozzátette, hogy a sport 2010-ben 17,8 milliárd, 2024-ben 172,4 milliárd forint költésgvetési támogatásban részesült.

Fontos intézkedésnek nevezte a mindennapos testnevelés bevezetését, amelyben 1,2 millió gyermek vesz részt, és „egy egészségesebb nemzethez vezethet”.

Mint mondta, bár vannak olyan települések, ahol az infrastruktúra nem adott még a mindennapos testneveléshez, de dolgoznak azon, hogy javuljanak a feltételek. 2014-től a TTT programban több mint 150 tornaterem újult meg – fűzte hozzá.

Kitért arra, hogy – bár a fórum helyszínén, Szekszárdon az „úszófelület nem teljesen adott” -, az Úszó nemzet programban ma már 43 ezren vesznek részt.

DSC_4338

Az államtitkár beszélt arról, hogy Magyarországon mintegy félmillió igazolt, regisztrált sportoló van, valamint emellett körülbelül félmillióan szépkorúak vagy három évesnél fiatalabb gyermekek. A fennmaradó kilenc millió embernek szól a 2023-ban elindult Sportoló nemzet program, amelynek az a célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a mindennapos mozgás lehetőségét.

Nagy hangsúlyt helyeznek a fogyatékossággal élők és a szociális hátrányokkal küzdők sportolási, sporteseményeken való részvételi lehetőségeire; az atlétikai vb-n például naponta 130 hátrányos helyzetű ember vehetett részt úgy, hogy az odautazás költségeit is állták – mondta, hozzátéve, hogy az államtitkárság szorosan együttműködik a paralimpiai bizottsággal.

DSC_4349

Schmidt Ádám emlékeztetett: miután 2023-ban az Európai Bizottság további hat évre elfogadta a tao-támogatások rendszerét, 2029-ig futhat a program, amelynek köszönhetően eddig egyedülálló infrastrukturális fejlesztések történtek.

Közölte azt is, 2026-ig felújítják a mogyoródi Hungaroring pályáját, így további 4 plusz 4 évig rendezhetnek ott Forma-1-es futamokat. Megjegyezte, hogy a párizsi olimpián a magyar résztvevők száma felül fogja múlni a riói és tokiói olimpián részt vett magyar sportolókét.

Forrás: MTI

DSC_4344
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás