TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2017. június 24.,
Iván
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

A megyei önkormányzat üdvözli Tolna Megye Talentumait 2017.06.15

A megyei önkormányzat üdvözli Tolna Megye Talentumait

Tanulmányi versenyeken kiválóan szereplő diákoknak gratulált a megye szerdán, a szekszárdi Vármegyeházán. Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző méltatta a győzteseket, Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke pedig hat fiatalnak – Molnár Eszter, Angyal Réka, Biró Botond, Stingli József, Trapp Margaréta, Zentai Balázs – adta át a Tolna Megye Talentuma kitüntető címet. A megyei díjátadó ünnepséget a Tolna Megyei Önkormányzat és a versenyszervező Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központja közösen rendezte, elősegítve a hagyomány folytatását, azaz a talentumok megyei önkormányzat által történő éves elismerését. A Létay Menyhért díjat ezúttal Kimle Mária, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium matematika-fizika szakos tanárnője vehette át.

Részletek

Fehérvári Tamás: a TOP források már több mint felét odaítélték a nyertes pályázóknak 2017.06.14

Fehérvári Tamás: a TOP források már több mint felét odaítélték a nyertes pályázóknak

A 27,55 milliárd TOP forrás több mint fele, azaz 15,26 milliárd forintnyi nyertes pályázat van eddig Tolna megyében – derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Tolna Megyei Önkormányzat vezetőinek sajtótájékoztatóján, amelyet a Magyar Államkincstár és a Széchenyi Programiroda közreműködésében szervezett TOP Információs Nap keretében tartottak meg. Dr. Rákossy Balázs államtitkár és helyettese, Oláh Gábor is célként határozta meg a források gyors, átlátható és hatékony felhasználását. Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke tájékoztatta a sajtót: a megye településeinek körülbelül a fele érintett a 81 támogatott projektben.

Részletek

Klímanapok lesznek a megye négy helyszínén 2017.06.14

Klímanapok lesznek a megye négy helyszínén

Városi és járási szintű klímanapokat tart a Tolna Megyei Önkormányzat Pakson, Tolnán, Bonyhádon és Bátaszéken. A konzultációknak fontos szerepe van a megyei klímastratégia megalkotásában. A klímaváltozás jelensége mindenkit érint. A közös ügy sikerének érdekében a megye mindenkit vár!

Részletek

A megyék készen állnak minden feladatra 2017.06.14

A megyék készen állnak minden feladatra

A megyék készen állnak minden olyan feladatra és tevékenységre, mely erősíti őket és a jövőt biztosítja számukra – jelentette ki Fehérvári Tamás. Székesfehérváron tartották meg szerdán a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) és a Belügyminisztérium közös szervezésében a „Megyei jogú városok – megyék és települések együttműködése” című programsorozat zárórendezvényét.

Részletek

Pályázatot hirdet a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka roma fiataloknak 2017.06.13

Pályázatot hirdet a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka roma fiataloknak

Roma származású középiskolás diákok és felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára hirdet pályázatot a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka. A pályázatok célja, hogy az érintettek eredményesen befejezzék tanulmányaikat, illetve a büntetés-végrehajtási pálya felé forduljanak.

Részletek

Györkönybe várja a megye a településeket 2017.06.08

Györkönybe várja a megye a településeket

Harmadik alkalommal szervezi meg a megyei önkormányzat „Vár a megye” – Tolna Megyei Értékek Napja elnevezésű rendezvényét. 2017. június 23-án, pénteken vár a megye mindenkit, ezúttal Györkönyben – jelentette be helyszíni sajtótájékoztatóján Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke. Az esemény beharangozóján a házigazda település polgármestere, Braun Zoltán, valamint a társszervező Nemzeti Művelődési Intézet szakmai igazgatója, Kary József is részt vett. Valamennyien hangsúlyozták: idén is a gasztronómia, az értékek és a kultúra jegyében kerültek összeállításra a megye településeinek szóló programok.

Részletek

Roma fiatalok a fókuszban 2017.05.31

Roma fiatalok a fókuszban

Roma fiatalokat veszélyeztető tényezőkről esett szó a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács május 30-i tematikus napján. A konferencia előtt két iskola diákjai tekinthették meg az Alternatív Art című zenés, bűnmegelőzési produkciót. Az előadást követően előadók szakterületüknek megfelelően foglalkoztak a cigányság helyzetével.

Részletek

Újabb támogatásra javasolt pályázatokat küld a közgyűlés a minisztériumba 2017.05.26

Újabb támogatásra javasolt pályázatokat küld a közgyűlés a minisztériumba

Ülésezett a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése, melynek eredményeként ismét számos támogatásra javasolt megyei projekt kerül a döntéshozók asztalára. A tanácskozáson a Közgyűlés tagjai elköszöntek a megyei rendőrfőkapitánytól, és többek között döntöttek a Sió projekt egyik beruházása kapcsán is. Az ülésen kiderült: jól haladnak a klímarendezvények a megyében.

Részletek

Dombóvár is nyertese a TOP forrásoknak 2017.05.26

Dombóvár is nyertese a TOP forrásoknak

Az eddigi döntések alapján közel 300 millió forint pályázati forrás jut Dombóvárra, illetve az ott élő emberek életfeltételeinek javítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.
Ezen felül Dombóvár részese annak a járási szintű paktumnak is, amelyben Tamásival és az együttműködésben szereplő környező településekkel (Értény, Felsőnyék, Iregszemcse, Magyarkeszi, Nagykónyi, Nagyszokoly, Pincehely, Tamási, valamint Dalmand, Dombóvár, Kocsola, Szakcs, és Várong) együttesen 250 millió forintot fordíthatnak a foglalkoztatás javítására.

Részletek

Ópusztaszeren tartották az önkormányzati fejlesztések projekt soros rendezvényét 2017.05.25

Ópusztaszeren tartották az önkormányzati fejlesztések projekt soros rendezvényét

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) és a Belügyminisztérium közös szervezésében kezdődött meg március végén a Megyei Jogú Városok – megyék és települések együttműködése címet viselő konferencia-sorozat. Az első projektrendezvényre Kecskeméten került sor, majd Szombathely, Hollókő, s legutóbb – a szintén nemzeti kuriózumnak számító – Ópusztaszer adott otthont a programnak. Fehérvári Tamás, a MÖOSZ elnöke beszédében hangsúlyozta: a megyék főként fejlesztő munkájukkal vállalnak részt a Jó Állam kialakításában.

Részletek

1 2 3 4 5 6  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája
Hivatal
A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti ábra Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések