TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2018. március 24.,
Gábor
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Közel 230 milliót fordítanak a vízelöntések megoldására Bonyhádon 2018.03.23

Közel 230 milliót fordítanak a vízelöntések megoldására Bonyhádon

2020 nyaráig valósul meg csapadékvíz infrastruktúra fejlesztés Bonyhádon. A 229 665 900 forint összértékű projekt egy zsilipes szabályozó rendszer, vízelvezető nyomvonal, illetve záportározó megépítését foglalja magában, amellyel a víz visszatartható és az elöntések megszűntethetőek. A projektgazda önkormányzat – költséghatékony módon – saját területén valósítja meg a beruházást.

Részletek

A szabadság mindennél előrébb való 2018.03.19

A szabadság mindennél előrébb való

Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző Kajdacson mondott ünnepi beszédet, az 1848-as szabadságharc kapcsán tartott megemlékezésen:
„Az 1848-as forradalom végén nem volt semmi örömteli, semmi ünnepi – csak a valóság. A valóság pedig kettétört kardokban és magyar vérben öltött testet. Akkor mégis, mi okunk van ünnepelni?
(folytatás a cikkben, kattintson a részletek-re)

Részletek

Say: érdekek vagy értékek – nem mindegy 2018.02.22

Say: érdekek vagy értékek – nem mindegy

80 diák részvételével tartotta meg „Értékhangoló” elnevezésű rendezvényeit a Tolna Megyei Önkormányzat kedden és szerdán, a kölesdi Kismegyeházán. A megye fiatal korosztálynak szervezett programja a helyi és megyei értékek, illetve a hungarikumok megismerését szolgálja. Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke kedden, míg Ribányi József alelnök szerdán köszöntötte az ifjú értékőrzőket. Mindketten hangsúlyozták, hogy a körülöttünk lévő kincsek megismerése által szorosabb kötődés alakulhat ki szülőföldünkhöz.

Részletek

Évnyitó ülést tartott a megyei közgyűlés 2018.02.09

Évnyitó ülést tartott a megyei közgyűlés

A költségvetés elfogadásával nyitotta az évet a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az ülés témái között szerepelt a megyei klímastratégia, marketing, a Pannon Európai Területi Társuláshoz történő csatlakozás, valamint a Kormány támogatása a nemzetközi színtéren történő érdekérvényesítő tevékenységében.

Részletek

Potápi Árpád: a civilek a közösség erejében hisznek 2018.02.08

Potápi Árpád: a civilek a közösség erejében hisznek

A Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület nyerte el az idén az Év Tolna Megyei Civil Szervezete díjat, míg a Bazsonyi Arany Mecénás díjat a tolnai Fastron Hungária Kft. kapta meg. A két díjat és további két különdíjat hétfőn ünnepélyes keretek között adta át 12. alkalommal a Tolna Megyei Önkormányzat a Vármegyeházán, a Civilek Napja alkalmából.

Részletek

Zombán és Decsen sem kell aggódni a csapadékvíz miatt ezután 2018.01.31

Zombán és Decsen sem kell aggódni a csapadékvíz miatt ezután

A Decsi Önkormányzat 381 762 142 forintot nyert vízrendezésre a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében. A jelenlegi rendszer nem képes megfelelően elvezetni a csapadékvizet, sok helyen pedig ki sem épültek a csatornák, így a nagy esőzések rendszeresen járhatatlanná teszik az utakat és járdákat – indokolta a beruházás szükségét Antal Zsolt polgármester. Szűcs Sándor polgármester Zombát illetően elmondta: 237 493 238 forintos TOP forrásnak köszönhetően építenek ki vízelvezető rendszert a faluban. A belterületi vízrendezést szolgáló támogatást az önkormányzat pályázat révén nyerte el, így a településen a jövő tavasszal már nem fog gondot okozni a csapadékvíz.

Részletek

Közel 1,2 milliárdnyi újabb TOP-os forrásból fejlődik Dombóvár, Gerjen és Tamási 2017.12.21

Közel 1,2 milliárdnyi újabb TOP-os forrásból fejlődik Dombóvár, Gerjen és Tamási

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kapcsán ismét jó hírekkel szolgál a Tolna Megyei Önkormányzat – jelentette ki Fehérvári Tamás, a Közgyűlés elnöke. 396 millió forintból új óvodát és bölcsődét építenek Gerjenben, a városrehabilitációs fejlesztések pedig a megye két járásközpontját: Dombóvárt és Tamásit érintik.

Részletek

Várjuk az ajánlásokat 2017.12.18

Várjuk az ajánlásokat

A Tolna Megyei Önkormányzat a civil közösségek munkáját ezúttal is elismeri. Az idei évben azonban nem pályázati rendszerben történik a kitüntetés odaítélése, hanem a www.tolnamegye.hu oldalon megtalálható javaslati adatlap kitöltésével.
Javaslatot tehetnek például önkormányzatok, kamarák, művelődési intézmények, és minden olyan megyei szervezet, amely rálát a civil élet szereplőire.

Részletek

„Egy a cél: a legjobbnak kell lenni!” 2017.12.13

„Egy a cél: a legjobbnak kell lenni!”

Huszonhatodszor szólították színpadra azokat a sportolókat – 18 sportág, 199 díjazott –, akik az előző tanévben a diákolimpia országos döntőiben dobogós helyen tudtak végezni. Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, tisztelet jár azoknak, akik szabadidejükben olyan tevékenységet folytatnak, amely a társadalom számára fontos. A Garay gimnázium dísztermében pódiumra szólított fiatalok mindannyian példaképek, hiszen bármely mozgásformáról beszélünk, összetett, embert próbáló feladat az űzése. A díjazottak önszántukból, szabadidejükben teszik ezt – köszönet érte. Az elnök hozzátette: azok viszik előre az országot, akik az említett áldozatra hangsúlyt fektetnek és nem sajnálják rá az időt. A 2016/2017-es tanév diákolimpiai dobogósait díjazta a Tolna Megyei Diáksport Tanács.

Részletek

Úton Hargita és Tolna megye partnersége felé 2017.12.11

Úton Hargita és Tolna megye partnersége felé

Évzáró ülését tartotta a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése, melyen Fehérvári Tamás elnök az ünnepekre és a jövő évre vonatkozó jókívánságait is kinyilvánította. Úgy vélte, a megyében zajló elkötelezett munka, az ide érkező források, és értékeink megbecsülése által a jövőben is sokat gyarapodhat a térség. Az ülés napirendje a következő év tervezéséről és az elmúlt időszakra való visszatekintésről szólt.

Részletek

1 2 3 4 5 6  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája
Hivatal
A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti ábra Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás