TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2017. augusztus 23.,
Bence
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Nemzetközi tapasztalatcsere az okos mérés magyarországi alkalmazásáról Pakson 2017.07.19

Nemzetközi tapasztalatcsere az okos mérés magyarországi alkalmazásáról Pakson

A Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség által gondozott SET-UP INTERREG EUROPE nemzetközi együttműködési projekt keretében 2017. július 4-5-én Paks adott otthon a projekt negyedik nemzetközi megbeszélésének és tanulmányútjának. A városba érkező francia, brit, portugál, spanyol, litván szakemberek, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium projektben közreműködő munkatársa elsősorban az elektromos okos mérés üzleti modelljével foglakozott, valamint az okos hálózat Pakson már kiépített elemeivel ismerkedett meg a tapasztalatcserét záró tanulmányút során.

Részletek

Az Európai Unió régiói és városai legalább 2000 elektromos buszt állítanak üzembe 2019-ig 2017.07.18

Az Európai Unió régiói és városai legalább 2000 elektromos buszt állítanak üzembe 2019-ig

Az EU-ban működő önkormányzatok a közlekedési rendszert egyre hatékonyabbá és kisebb szén-dioxid kibocsátásúvá törekszenek formálni, ezt azonban a jól megalkotott jogszabályi környezetnek és a pénzügyi ösztönzők célzott alkalmazásának is segítenie kell – hangoztatta véleményét Ribányi József magyar delegációvezető az Európai Régiók Bizottsága (RéB) plenáris ülésén. A delegációvezető, aki egyben a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke, az alacsony kibocsátású közlekedés európai stratégiáján alapuló, ám a helyi igényekre szabott megoldást javasolt a július 13-i fórumon, amelyet el is fogadtak.
A véleményben foglaltakkal összhangban az Európai Bizottság Közlekedésért felelős biztosa, a szlovén Violeta Bulc útjára indította azt az Unió egészére kiterjedő kezdeményezést, amely a nulla káros anyag kibocsátású buszok alkalmazását hivatott felgyorsítani.

Részletek

Kakasdon óvodát újítanak és mini bölcsődét építenek 2017.07.04

Kakasdon óvodát újítanak és mini bölcsődét építenek

170 millió forintos forrást nyert Kakasd Község Önkormányzata a „Kakasdi óvoda felújítása és mini bölcsőde építése” című (TOP-1.4.1-15-TL1-2016-00006 azonosítószámú) projektje megvalósításához, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Eddig 19,29 milliárd forint TOP forrás érkezett a megyébe, amelyből közel 1,7 milliárd forintot tesznek ki az óvodafejlesztések – jelentette ki a beruházás helyszínén – Bányai Károly polgármesterrel és dr. Gábor Ferenc megyei főjegyzővel közösen – megtartott sajtótájékoztatóján Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Részletek

Fehérvári Tamás: újabb 4 milliárdnyi TOP forrás érkezik a településekhez 2017.06.30

Fehérvári Tamás: újabb 4 milliárdnyi TOP forrás érkezik a településekhez

34 projekt újabb 4 milliárd forinttal bővíti a megyébe érkezett TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásokat, így összesen 19,29 milliárdnyi nyertes pályázat van Tolnában. Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke pénteken tudatta a sajtóval: a projektek magukban foglalnak többek között óvodafejlesztést, vízrendezést, gazdaság és ipari parkok fejlesztését, épületenergetikai korszerűsítést és egészségügyi fejlesztéseket.

Részletek

Közgyűlés: új képviselő, új rendőrfőkapitány 2017.06.30

Közgyűlés: új képviselő, új rendőrfőkapitány

Letette képviselői esküjét a Tolna Megyei Közgyűlés pénteki ülésén dr. Perlaki László, aki Süli János miniszteri kinevezése okán került a testületbe. A paksi bővítésért felelős miniszter azonban nem szakad el teljesen a megyei önkormányzattól, hiszen Megyei Fejlesztéspolitikai Tanácsosi tisztségében továbbra is várja üléseire a grémium – jelentette ki Fehérvári Tamás elnök. Az ülésen véleményezték és támogatták Szabó Csaba ezredes megyei rendőrfőkapitányi kinevezését.

Részletek

Készül a megyei klímastratégia 2017.06.29

Készül a megyei klímastratégia

2017. júniusában összesen hat alkalommal került sor konzultációra Tolna megyében, a megyei önkormányzat, a házigazda települési önkormányzatok és a Dipol Csoport közreműködése által, a Tolna Megyei Önkormányzat „Klímavédelem és fenntarthatóság - klímastratégia kidolgozása és éghajlatváltozási platform létrehozása és működtetése - Tolna megyében” című (KEHOP-1.2.0-15-2016-00009 azonosítószámú) 30 millió forintos projektje keretében. Valamennyi önkormányzati vezető és szakértő a klímavédelem ügyének fontosságát hangsúlyozta, amelynek sikere érdekében a Tolna Megyei Klímastratégia kidolgozásához minden érintett hozzájárulhat a konferenciák és műhelymunkák (workshop) során.

Részletek

SIÓ PROJEKT: sor került az első konzorciumi ülésre 2017.06.28

SIÓ PROJEKT: sor került az első konzorciumi ülésre

„ÉLŐ HÍD” – KÉK ÉS ZÖLD ÚT A BALATONTÓL A DUNÁIG
MEGKEZDŐDÖTT A SIÓ VÍZI TURISZTIKAI FEJLESZTÉS I. ÜTEME CÍMŰ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA

A támogatási szerződés megkötését követően sor került az első konzorciumi ülésre a Sió vízi turisztikai fejlesztés I. üteme című (TOP-1.2.1-15-TL1-2016-00019 azonosítószámú) projekt keretében, 2017. június 26-án, Szekszárdon. A Tolna Megyei Önkormányzat több mint 340 millió forintot fordíthat a Sió vízi és kerékpáros turizmusfejlesztésére, ezen belül többek között folyó-menti megállók, kiszállók és egy foglalkoztató központ létesítésére. A projekt részleteiről az ülés elején adott tájékoztatást a sajtónak Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke, Naszvadi Balázs terület- és vidékfejlesztési osztályvezető, valamint Madarász Orsolya projektmenedzser.

Részletek

Fehérvári Tamás: felkarolják és szívükön viselik az értékek ügyét 2017.06.27

Fehérvári Tamás: felkarolják és szívükön viselik az értékek ügyét

Az értékgyűjtő munka a megyei identitás, a vidék népszerűsítésének, és a helyi gazdaságfejlesztésnek is fundamentuma – hangoztatta beszédében Fehérvári Tamás, a közgyűlés elnöke. A Tolna Megyei Önkormányzat az idei alkalommal Györkönyben rendezte a „Vár a megye” – Tolna Megyei Értékek Napját, amelyen kiderült, mely értékek kerülnek a Tolnaikumok tárába. Vetélkedő, zene és gasztronómia is főszerepet játszottak a – Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével életre hívott – programon.

Részletek

A megyei önkormányzat üdvözli Tolna Megye Talentumait 2017.06.15

A megyei önkormányzat üdvözli Tolna Megye Talentumait

Tanulmányi versenyeken kiválóan szereplő diákoknak gratulált a megye szerdán, a szekszárdi Vármegyeházán. Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző méltatta a győzteseket, Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke pedig hat fiatalnak – Molnár Eszter, Angyal Réka, Biró Botond, Stingli József, Trapp Margaréta, Zentai Balázs – adta át a Tolna Megye Talentuma kitüntető címet. A megyei díjátadó ünnepséget a Tolna Megyei Önkormányzat és a versenyszervező Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központja közösen rendezte, elősegítve a hagyomány folytatását, azaz a talentumok megyei önkormányzat által történő éves elismerését. A Létay Menyhért díjat ezúttal Kimle Mária, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium matematika-fizika szakos tanárnője vehette át.

Részletek

Fehérvári Tamás: a TOP források már több mint felét odaítélték a nyertes pályázóknak 2017.06.14

Fehérvári Tamás: a TOP források már több mint felét odaítélték a nyertes pályázóknak

A 27,55 milliárd TOP forrás több mint fele, azaz 15,26 milliárd forintnyi nyertes pályázat van eddig Tolna megyében – derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Tolna Megyei Önkormányzat vezetőinek sajtótájékoztatóján, amelyet a Magyar Államkincstár és a Széchenyi Programiroda közreműködésében szervezett TOP Információs Nap keretében tartottak meg. Dr. Rákossy Balázs államtitkár és helyettese, Oláh Gábor is célként határozta meg a források gyors, átlátható és hatékony felhasználását. Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke tájékoztatta a sajtót: a megye településeinek körülbelül a fele érintett a 81 támogatott projektben.

Részletek

1 2 3 4 5 6  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája
Hivatal
A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti ábra Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések