TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. július 18.,
Frigyes
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Attalán járt a Gasztromegye 2023.11.30

Attalán járt a Gasztromegye

Attalai epizódunk nem csupán gasztronómiai szempontból érdekes.
Megmutatjuk azt is, hogy a Tolna vármegye határán fekvő kis településnek milyen a jövőképe, milyenek a hétköznapjai, és mennyi kincs birtokában van.

Részletek

Értéktári eredményekről is beszámoltak a közgyűlésen 2023.11.28

Értéktári eredményekről is beszámoltak a közgyűlésen

Utolsó tervezett ülését tartotta meg idén Tolna Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése. A tagok az önkormányzati hivatal termében gyűltek össze november 28-án, hogy a napirend összesen hét pontjáról döntsenek. Többek között a költségvetést, az értéktári munkát és a munkatervet vitatták meg.

Részletek

Partnerség és foglalkoztatás 2023.11.22

Partnerség és foglalkoztatás

A Tolna Vármegyei Foglalkoztatási Paktum projekt zárórendezvényét tartották kedden a szekszárdi Vármegyeháza dísztermében. A paktumban szereplő valamennyi konzorciumi tag képviseltette magát az eseményen. Fehérvári Tamás, a vármegyei közgyűlés elnöke köszöntő beszédet mondott.

Részletek

Sió-menti kalandozás Harcon 2023.11.14

Sió-menti kalandozás Harcon

Harcról szóló epizódunkból kiderül, hogy ez a Sió-menti kis közösség kiváló, helyi értékekre alapozott turisztikai attrakciókat és vállalkozásokat rejt magában - ezt a cikkben található kisfilm is bemutatja.

Részletek

Tamási kincsei a fókuszban 2023.11.14

Tamási kincsei a fókuszban

A Gasztromegye Tamásiba kalandozott, hogy felfedezze az ott rejlő értékeket, és nem utolsó sorban a gasztronómiai kincseket. A Hungarikum pályázatnak köszönhetően készült el e színpompás epizód, melyből kiderül, mennyire élhető és kedves város Tamási, valamint az ott élő közösség.
A kisfilm megtekinthető a cikkben.

Részletek

A Sió mellett forgat a Gasztromegye stáb - Simontornya (video) 2023.10.19

A Sió mellett forgat a Gasztromegye stáb - Simontornya (video)

A Sió projektnek köszönhetően újraindult Tolna Vármegye Önkormányzatának népszerű videóműsora, amely a települések értékeit, gasztronómiai kincseit, gyarapodását veszi górcső alá. Ezúttal Simontornyán készült el a Gasztromegye legújabb epizódja. A cikkben megtekinthető a kisfilm.

Részletek

Gasztromegye - VÁR A MEGYE 2023.09.29

Gasztromegye - VÁR A MEGYE

Folytatódik a Gasztromegye című videó műsor, amelyet Tolna Vármegye Önkormányzata egy Hungarikum pályázatnak köszönhetően indított újra. Az értékek feltárásán túl, természetesen a helyi közösségek kulináris kincseit is górcső alá veszi a legújabb epizód, melyet Simontornyán, a "Vár a megye" - Tolna Vármegyei Értékek Napján forgatott a stáb. A videó a cikkben tekinthető meg:

Részletek

Folytatódik a Gasztromegye 2023.09.28

Folytatódik a Gasztromegye

Szeptember utolsó péntekén debütál egy új Gasztromegye epizód a Tolna Vármegyei Önkormányzat közösségi média felületein. Hosszas szünet után folytatódik a népszerű íz- és értékkalandozás Tolna vármegyében, amelynek műsorvezetője változatlanul: Vizin Balázs. Egy Hungarikum pályázatnak, valamint a Sió projektnek köszönhetően ezúttal a Sió-menti településeket – Sióagárdot, Pálfát, Simontornyát és Harcot –, továbbá Attalát, Bátát, Tamásit, illetve a „Vár a megye” értékfesztivált mutatják be. A nézők most sem maradnak receptek nélkül, hiszen a kamera fókuszába kerülnek a nagy becsben tartott, finomabbnál finomabb étkek.

Részletek

A nyáron is támogattak Tolna vármegyei projekteket 2023.09.22

A nyáron is támogattak Tolna vármegyei projekteket

Öt napirendi pontot tárgyalt Tolna Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése pénteken, a Szent István téri hivatal termében, ahová közmeghallgatást is szerveztek, 10 órai kezdettel. A vagyongazdálkodást, költségvetést, önkormányzati jelképeket, illetve a hivatal belső szabályozását érintő témákon felül a nyári időszakban történt eseményekről is készült előterjesztés, amelyet valamennyi napirendi ponttal együtt elfogadtak.

Részletek

Aktív Idősek Konferencia 2023.09.13

Aktív Idősek Konferencia

A konferencia célirányosan a szépkorúakkal, a szabadidősporttal, az aktív és egészségtudatos életmód megalapozásával kapcsolatos elméleti jó gyakorlatokkal, illetve gyakorlati és módszertani kérdésekkel foglalkozik.
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő űrlap kitöltésével lehetséges: https://pte.hu/hu/form/senior-konferencia-pecs
Ebédet minden regisztrált vendégnek biztosítanak.

Részletek

Előző   1 2 3 4 5 6 7 8  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás