TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. június 20.,
Rafael
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

KicsiNagykövet - Tolna megyét képviselik a fiatalok 2022.09.20

KicsiNagykövet - Tolna megyét képviselik a fiatalok

Vendégséget szerveztek példaképeiknek a Tolna megyét – a Magyarság KicsiNagykövete országos versenyen – képviselő gyermekek:Mándity Emma KicsiNagykövet, Masa Hanna, Nagy Ábel és Wirth Enikő KicsiAttasék. A Takler Kúrián összegyűlt kicsi csapatot Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke mentorálta egy jellegzetes Tolna megyei étel elkészítésében.

Részletek

Tolna megye: szövetség a települések között 2022.09.05

Tolna megye: szövetség a települések között

Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnökének köszöntő beszédével vette kezdetét a Tolna Megyei Önkormányzat idei Megyenapja. A hagyományokhoz hűen, szeptember elsején megrendezett ünnepség ezúttal Kölesden, a Kismegyeháza udvarán volt. Ünnepi beszédet mondott Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, és felszólalt dr. Balázs Gábor igazgató is, aki a megyei kitüntető díjasok nevében mondta el köszönő gondolatait. A megyei katasztrófavédelem vezetője ugyanis a legrangosabb elismerést, a Tolna Megyéért Díjat vette át a szervezet nevében, amit a katasztrófavédő közösségnek ítélt oda az idén a Tolna Megyei Közgyűlés.

Részletek

Művészetek Fesztiválja Szekszárdon 2022.08.25

Művészetek Fesztiválja Szekszárdon

Szeptember 9-11. között 3 napig színház, zene, irodalom, képzőművészet, koncert, film, beszélgetés, kiállítás.

Mindenkit várunk szeretettel a Tolna Megyei Önkormányzat rendezvényén!

Részletek

Tolna Megye Fesztivál Kölesden 2022.08.25

Tolna Megye Fesztivál Kölesden

Megyenapi programunk keretében várunk minden érdeklődőt szeretettel Kölesdre, augusztus 27-én szombaton!

Részletek

Hargita és Tolna, két jó barát 2022.07.11

Hargita és Tolna, két jó barát

Immár négy éves múltra tekint vissza Hargita és Tolna megyék testvérkapcsolata. A Hargita megyével 2018-ban kötött együttműködés szép eredményeket produkál, és folyamatosak a szakmai egyeztetések a partnerségi területek fejlesztése érdekében. A két megye közötti kölcsönös tapasztalatcsere, valamint jó gyakorlatok átadása főként személyes találkozók keretében valósul meg; ennek tükrében érkezett egy Hargita megyei delegáció június közepén Tolnába.

Részletek

IGAZI ÉRTÉKFESZTIVÁL VOLT AZ IDEI „VÁR A MEGYE” RENDEZVÉNY 2022.06.20

IGAZI ÉRTÉKFESZTIVÁL VOLT AZ IDEI „VÁR A MEGYE” RENDEZVÉNY

Csodás időjárás, rekordszámú részvétel, értékszemléletű települési csapatok – hogy csak néhány fontos tényezőt említsünk a június 17-én, immár nyolcadik alkalommal megtartott „Vár a megye” – Tolna Megyei Értékek Napja kapcsán. A megye településeinek közel fele képviseltette magát Váralján, a Tolna Megyei Önkormányzat hagyományos rendezvényén. A Parkerdő kiváló helyszínnek bizonyult nem csak a „Vár a megye”, hanem a másnap megrendezett Kuglóf Fesztivál esetében is. A megyei értékek mustrájára azonban a megye számos pontjáról hoztak kincseket, így egy igazán színes program kerekedett.

Részletek

Paksi beruházás, Sió projekt, a megye biztonsága – ezekről is szólt a megyei közgyűlés ülése 2022.05.27

Paksi beruházás, Sió projekt, a megye biztonsága – ezekről is szólt a megyei közgyűlés ülése

Süli János, paksi beruházásért felelős államtitkár is csatlakozott a Tolna Megyei Közgyűlés pénteki üléséhez. Hozzá hasonlóan tartottak beszámolót a Katasztrófavédelem és a Rendőrség megyei szerveinek vezetői: dr. Balázs Gábor igazgató és Szabó Csaba rendőrfőkapitány. A napirend részét képezték többek között az önkormányzati cégek beszámolói, a megyei Integrált Területi Program módosítása, a Sió turisztikai fejlesztése, valamint az alapítványi támogatások odaítélése.

Részletek

LEZÁRUL AZ ÚJ ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSE GERJENBEN CÍMŰ PROJEKT 2022.04.13

LEZÁRUL AZ ÚJ ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSE GERJENBEN CÍMŰ PROJEKT

2022. április 15-én hivatalosan is lezárul az Új óvoda és bölcsőde építése Gerjenben című projekt. Ennek köszönhetően új épületbe költözhetett a község óvodája, valamint egy 14 fős bölcsődével gyarapodott a település. Az európai uniós támogatásból tejes mértékben, azaz 414 782 346 forintos összeggel finanszírozott beruházás egy új oktatási-nevelési intézményt eredményezett.

Részletek

Képzett falu- és tanyagondnokok vehették át okleveleiket 2022.04.07

Képzett falu- és tanyagondnokok vehették át okleveleiket

Professzionális oktatási szervezetet bízott meg a falu- és tanyagondnoki képzés lebonyolításával a Tolna Megyei Önkormányzat. A képzés elvégeztével csütörtök délután vehették át tanúsítványaikat a megye különböző településeiről érkezett gondnokok. Valamennyi résztvevő sikeresen megfelelt.

Részletek

Polgármesterekkel találkoztunk 2022.04.01

Polgármesterekkel találkoztunk

A megye 109 településének polgármesterét hívta fórumra a Tolna Megyei Önkormányzat. A szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban tartott találkozón részt vett és beszédet mondott Fehérvári Tamás elnök, valamint a megye két országgyűlési képviselője: Süli János miniszter és Potápi Árpád János államtitkár. A vezetők a megye fejlődéséről beszéltek.

Részletek

Előző   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás