TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 18.,
Andrea
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Fejlesztések a megyében: kerékpárút és ipari park is épül 2020.05.20

Fejlesztések a megyében: kerékpárút és ipari park is épül

Két sikeres TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) projekthez kapcsolódó eseményre került sor május 19-én, Bonyhádon és Kölesden. A völgységi város ipari parkot létesít, így a helyi önkormányzat alapkőletételi ünnepséget szervezett. Utóbbi község pedig a szomszédos Kistormással összekötő kerékpárutat tervezi megvalósítani – délelőtt sajtótájékoztató keretében adták át a munkaterületet. A megyei önkormányzatot Orbán Attila alelnök képviselte mindkét programon, melyeken a térség országgyűlési képviselője, Potápi Árpád János is részt vett.

Részletek

Dr. Ritter Beáta a megyei önkormányzat új aljegyzője 2020.03.19

Dr. Ritter Beáta a megyei önkormányzat új aljegyzője

Tavasztól új főjegyzője lett a Tolna Megyei Önkormányzat Hivatalának, dr. Baranyai Eszter személyében, aki február végéig aljegyzőként dolgozott a szervnél. A megüresedett pozícióra nevezte ki március 16-val dr. Ritter Beátát a megyei közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás.

Részletek

Immár 25. ülését tartotta meg a bűnmegelőzési tanács 2020.03.11

Immár 25. ülését tartotta meg a bűnmegelőzési tanács

Kedden tartotta rendes ülését a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács, ahol tájékoztatást adtak az illetékes vezetők a megye elmúlt évi bűnügyi helyzetéről. Ugyanakkor ez volt az öt éve alakult tanács jubileumi, 25. ülése. A megjelenteket Orbán Attila, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte, aki egyebek közt azt hangsúlyozta, ha nem is látványos, de annál hatékonyabb a bűnmegelőzési tanács tevékenysége.

Részletek

Új főjegyző a megye szolgálatában 2020.03.05

Új főjegyző a megye szolgálatában

Dr. Baranyai Esztert, korábbi aljegyzőt nevezte ki március 1-jével a Tolna Megyei Önkormányzat főjegyzőjének Fehérvári Tamás. Ahogy az elnök fogalmazott: a Megyei Közgyűlés a 2019-től kezdődő önkormányzati ciklusban is kiváló munkát kíván a Hivataltól, amire az új főjegyző személye is garancia.

Részletek

A megyei közgyűlés is a székelyek mellé állt 2020.02.27

A megyei közgyűlés is a székelyek mellé állt

A Tolna Megyei Közgyűlés szerdai ülésén fejezte ki támogatását a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését illetően. A testület arról határozott, hogy egyetért a célkitűzésekkel, hiszen a nemzeti régiók megalakulása fontos ügy. Tolna és Hargita megyék testvérkapcsolatának, a számos közös kulturális vonás, és a székelységgel való közösség tükrében, valamint a Parlament döntésével egyetértve született a megyei közgyűlés határozata.

Részletek

Minden település a megye közepe 2020.02.14

Minden település a megye közepe

Minden település a megye közepe – ezt sugallja a „Tolna109” koncepció, amely a Tolna Megyei Közgyűlés ülésén elfogadott marketing stratégia fő eleme. A grémium pénteken gyűlt össze a szekszárdi Vármegyeházán, többek között az idei évi költségvetés elfogadása okán. A megyei önkormányzat büdzséjének főösszege 2020-ban 1,463 milliárd forint.

Részletek

Civilség, mint a megye lelke 2020.02.06

Civilség, mint a megye lelke

„Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” és a „Bazsonyi Arany Mecénás díj” elismerések átadására került sor február 4-én, a szekszárdi Vármegyeházán. A díjazottaknak Fehérvári Tamás elnök, Potápi Árpád János államtitkár és Orbán Attila alelnök fejezte ki gratulációját. Idén a fődíjat a Nagycsaládosok Tolnai Egyesülete érdemelte ki, míg Sebestén Lajos az év mecánása lett; különdíjas a Sárszentlőrinc-Uzdért Egyesület.

Részletek

A környezet védelme a Megyei Önkormányzat kiemelt célja 2020.01.31

A környezet védelme a Megyei Önkormányzat kiemelt célja

A Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség 2019. aug. 1-től partnerként vesz részt a PROGRESS Interreg Európa projektben. A projekt célja, hogy nemzetközi tapasztalatcsere során szerzett ismeretek alapján javaslatokat tegyen a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program ökoszisztéma-szolgáltatásokkal összefüggő intézkedései kapcsán. A projekt során ezzel összefüggésben a helyi szereplők – a Tolna Megyei Önkormányzat, helyi önkormányzatok, hatóságok, szakmai szervezetek – által megfogalmazott elképzeléseket és kezdeményezéseket is továbbítja az Operatív Program Irányító Hatósága felé.

Részletek

A PROGRESS Interreg Europe projekt 2020.01.31

A PROGRESS Interreg Europe projekt

A projekt 2019. októberében megrendezett firenzei nyitórendezvényen Besnik Mehmeti, PROGRESS vezető partnere a következő célt tűzte ki a partnerség számára: „A környezetvédelmi szakpolitikák terén elért minőségi javulás lehet a projekt legfontosabb eredménye”.

Részletek

Előző   10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás