TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. május 24.,
Eszter
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Main-Tauber járás - Németország 2014.03.23


A járás Baden-Württemberg tartomány legészakibb és egyben egyik legnagyobb járása 1300 km² területtel, ~130.000 lakossal. A középkori városok, a kis-, és közepes vállalkozásokon alapuló ipar, a borászat, a kerékpáros és természetjáró turizmus egyaránt fellelhetők itt. A járás tulajdonában lévő, szellemi és kulturális központtá fejlődött bronnbachi kolostor, a bad-mergentheimi egészség-, és gyógyközpont valamint a tauberbischofsheimi olimpiai vívóközpont meghatározó szerepet tölt be a járás életében. A járás és a megye partnerkapcsolata 1991-ben jött létre.

maintauber

Main-Tauber járás - Németország
Main-Tauber-Kreis
Landratsamt Main-Tauber-Kreis
Székhelye: 97941 Tauberbischofsheim
Gartenstraße 1
Deutschland


További információk a járásról: www.main-tauber-kreis.de

A járás rövid bemutatása:
A járás Baden-Württemberg tartomány legészakibb és egyben egyik legnagyobb járása 1300 km² területtel, ~130.000 lakossal.
Az innováció és a hagyomány egyaránt megtalálható Main-Tauber-Kreisban.
A középkori városok, a kis-, és közepes vállalkozásokon alapuló ipar, a borászat, a kerékpáros és természetjáró turizmus egyaránt fellelhetők itt.
A járás tulajdonában lévő, szellemi és kulturális központtá fejlődött bronnbachi kolostor, a bad-mergentheimi egészség-, és gyógyközpont valamint a tauberbischofsheimi olimpiai vívóközpont meghatározó szerepet tölt be a járás életében.
Az éghajlati és földrajzi sokszínűség változatos tájban és a sokrétű talajhasznosításban tükröződik vissza.

A partnerségről:
Tolna megye és Main-Tauber járás kapcsolata hivatalosan 1991-ben jött létre, amit 1989-től az akkori két elnök baráti látogatásai előztek meg.
A kapcsolatok a közigazgatási szerkezet kialakításához nyújtott segítésen túl kiterjednek a kultúra, a szociális ügyek, a katasztrófavédelem, a turisztika, a sport valamint az ifjúsági ügyek területére.
Az elmúlt 17 évben a megye és a járás számos civil szervezete között alakult ki együttműködés és az évek folyamán a megyék közötti kapcsolat kiterjedt a települések szintjére is. Ennek köszönhetően Dunaföldvár - Weikersheim, Dunakömlőd – Lauda-Königshofen, Ozora – Werbach valamint Őcsény – Niederstätten településeknek van jól működő kapcsolata egymással.

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás