TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 26.,
Ervin
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Tóth Ferenc: Megjelölt Tolna megye 2017.09.01


Bár nem példa nélküli, mégis különleges módon ünnepelt a megye az idén, hiszen a Tolna Megyei Önkormányzat úgy döntött: Tolna Városát választja mind helyszínnek, mind partnernek, hogy a megyei közgyűlés megyenapi ünnepi ülését megtartsa, és a hagyományokhoz híven átadja kitüntető díjait a térséget gyarapító embereknek. Idén a Kranzlein Néptánc Egyesületet, Matókné Kapási Julianna művészeti vezetőt, Tarr János vállalkozót, Jámbor Attila edzőt, Tóth Ferenc volt kormánymegbízottat, a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, Kissné Herczeg Anikó igazgató helyettest, valamint Kult Imréné igazgatót díjazta a megye.

_DSC5105-s

Az ünnepi eseményen résztvevőket a Tolna Megyei Közgyűlés képviseletében Kovács János polgármester, Potápi Árpád János országgyűlési képviselő, államtitkár, valamint a helyszínt adó Tolna város polgármestere, Appelshoffer Ágnes köszöntötte. Az ünnepi beszédeket követően Fehérvári Tamás a Közgyűlés elnöke adta át a Megyei kitüntető díjakat az arra érdemeseknek.

Idén Babits Mihály-díjban részesült a helyi hagyományok ápolásában és továbbörökítésében vállalt három évtizedes magas színvonalú népművészeti és hagyományőrző tevékenysége, a néptánc kultúra iránt fogékony ifjú korosztályok összefogásában, a német népművészet és -tánc értékeinek közkinccsé tételében végzett elkötelezett munkája elismeréséül a Kranzlein Néptánc Egyesület. A díjat Köhlerné Koch Ilona, az egyesület vezetője vette át.

Bezerédj István-díjjal jutalmazták Matókné Kapási Juliannát, aki országosan is elismert, rendkívül elkötelezett tehetséggondozói munkájával, a megyeszékhely kulturális életét meghatározó és formáló példaértékű tevékenységgel, és a közművelődés terén is elért jelentős eredményeivel érdemelte ki az elismerést.

Több évtizedes szakmai munkája, innovatív és értékközpontú gondolkodása, elhivatott és széles látókörű vezetői munkája, a megye fejlődéséért, a települések és közösségeik javára végzett fáradhatatlan, magas színvonalú tevékenysége elismeréséül Tarr János vállalkozó kapta a Beszédes József-díjat.

Sipos Márton-díjat vehetett át Jámbor Attila edző több évtizedes, nemzetközi szinten is rendkívül eredményes sportkarrierje, kiváló sportszakmai és vezetői munkája, a szabadidősport szervezésében vállalt fáradhatatlan tevékenysége, a megyeszékhely kajak-kenu sportéletének fellendítése érdekében végzett elkötelezett munkája elismeréséül.

Ebben az évben a Tolna Megyéért-díjat Tóth Ferenc volt kormánymegbízott érdemelte ki áldozatos és elhivatott munkájával, helyi politikusként szülőfalujáért, országgyűlési képviselőként térségéért, kormánymegbízottként pedig egész Tolna megye közigazgatási rendszerének újjáépítésében és megszilárdításában vállalt szerepéért.

A Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tolna megye tűz és katasztrófák elleni védelmét szolgáló példaértékű tevékenysége kitüntetéseként Tolna Megye Közbiztonságáért Elismerésben részesült.

Tolna Megye Közszolgálatáért Elismerésben idén ketten részesültek. Kissné Herczeg Anikó igazgató helyettes a Tamási Vályi Péter Szakképző Iskolában két évtizede kifejtett igényes, alapos és diák-centrikus pedagógusi tevékenysége, Tamási kulturális és sportéletében vállalt szerepe okán, illetve Kult Imréné igazgató közel két évtizedes lelkiismeretes, a kultúra szolgálatába állított céltudatos és lelkiismeretes munkavégzése elismeréseként.

Szintén a Megyenapon adta át a Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége a megyei németség szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett emberek elismeréseit. Idén „A Tolna Megyei Németségért” nívódíjat a megye és Bautzen járás közötti kiváló kapcsolatokért, kiemelten az egészségügyi, szociális intézmények közötti együttműködések kialakításáért végzett önzetlen munkájáért Reiner E. Rogowski, valamint magyarországi német népzene-kultúra gyűjtése, ápolása érdekében vállalt több évtizedes áldozatos munkájáért, a stájer–citerán alapuló német népzene újraélesztéséért és a német nemzetiségi oktatásban kifejtett oktatói – nevelői munkájáért Németh Tibor kapta. A díjakat Dr. Józan – Jilling Mihály, a Tolna Megyei Német Kisebbségi Önkormányzatok Szövetsége elnöke és Féhr György a Tolna Megyei Német Nemzetiségi területi Önnkormányzat elnöke adta át adta át.

A Rendőrség és a cigány nemzetiségi önkormányzatok közötti partnerség megteremtéséért, az áldozatsegítésben nyújtott kimagasló szakmai munkájáért „Tolna Megye Cigányságáért Nívódíj”-jal került elismerésre Illés László.

A Megyenapról

1699. szeptember 1-jén I. Lipót császár pecséthasználati jogot adományozott Tolna vármegyének, s a pecsét rajzolata idővel a megye címerévé vált. Erre a jeles eseményre emlékezve immár tizenhetedik alkalommal kerül sor szeptember elsején Megyenapra.

A testület a megye társadalmi, tudományos, kulturális, művészeti, közoktatási, sport- és gazdasági életében elért kimagasló érdemek és rangos életművek elismerésére alapította a megyei kitüntető díjakat. Az elismeréseket mindig a Megyenapon vehetik át az arra érdemesek. A megyei nemzetiségi önkormányzatok is az ünnepség alkalmával adják át nívódíjaikat.

(TEOL.hu)

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás