TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 19.,
Emma
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Tolna megye: szövetség a települések között 2022.09.05


Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnökének köszöntő beszédével vette kezdetét a Tolna Megyei Önkormányzat idei Megyenapja. A hagyományokhoz hűen, szeptember elsején megrendezett ünnepség ezúttal Kölesden, a Kismegyeháza udvarán volt. Ünnepi beszédet mondott Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, és felszólalt dr. Balázs Gábor igazgató is, aki a megyei kitüntető díjasok nevében mondta el köszönő gondolatait. A megyei katasztrófavédelem vezetője ugyanis a legrangosabb elismerést, a Tolna Megyéért Díjat vette át a szervezet nevében, amit a katasztrófavédő közösségnek ítélt oda az idén a Tolna Megyei Közgyűlés.

MAR_3895

A Megyenapon összesen 11 díj átadására került sor, mégpedig az alábbi sorrendben, az alábbi érdemek tükrében:

TOLNA MEGYEI NÉMETSÉGÉRT NÍVÓDÍJ: TILL JÁNOSNÉ

MAR_3651

A tradicionális magyarországi német népviselet megőrzéséért, a Tolna megyei német nemzetiségi értékek ápolásáért, és a megyei németség kulturális hagyományainak továbbadása érdekében végzett áldozatos és önzetlen munkájáért érdemelte ki a Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége elismerését.

TOLNA MEGYEI NÉMETSÉGÉRT NÍVÓDÍJ: KISS JÓZSEF

MAR_3667

A magyarországi németség kulturális örökségének megőrzéséért, a Tolna megyei német nemzetiségi értékek és kulturális hagyományok ápolásában végzett áldozatos és önzetlen munkájáért, német nemzetiségi néprajzi kiállítás létrehozásáért érdemelte ki a Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége elismerését.

TOLNA MEGYE CIGÁNYSÁGÁÉRT NÍVÓDÍJ: BALOGH BORBÁLA

MAR_3691

A roma közösség érdekében végzett kimagasló pedagógusi és kultúra ápoló munkája, a roma fiatalok boldogulása érdekében tett erőfeszítései elismeréseként érdemelte ki a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat díját.

TOLNA MEGYE KÖZBIZTONSÁGÁÉRT ELISMERÉS: DR. BOGNÁR SZILVESZTER

MAR_3718

Tolna megye biztonságát szolgálva, huzamos időn keresztül végzett rendőr szakmai munkája, magas színvonalú felkészültsége, a társ- és civil szervezetekkel folytatott kiváló együttműködése, és a Dombóvári Rendőrkapitányság vezetőjeként végzett kiemelkedő tevékenységéért érdemelte ki az elismerést.

TOLNA MEGYE KÖZSZOLGÁLATÁÉRT DÍJ: OMSZ COVID-MUNKACSOPORTJA-FELLINGER LÁSZLÓ, MOLNÁR MIHÁLY, MÜLLERNÉ KISS ERIKA, TÓTH BALÁZS

MAR_3735

A koronavírus-járvány elleni küzdelemben tanúsított áldozatos helytállásért, az itt élő emberek egészségének és biztonságának megóvásáért, önzetlen és fáradhatatlan szolgálatért érdemeltek díjat.

TOLNA MEGYE KÖZSZOLGÁLATÁÉRT DÍJ: KOVÁCS ISTVÁN

MAR_3754

A szociális szférában eltöltött több, mint két évtizedes szakmai és vezetői munkája, az intézmény és az ellátottak érdekében végzett fáradhatatlan tevékenysége, a családok humánus és példaértékű megsegítése elismeréséül került díjazásra.

SIPOS MÁRTON-DÍJ: BALOG JUDIT

MAR_3774

A magyar labdarúgó-bajnokság élvonalbeli csapata, a Paksi FC példaértékű és sikeres vezetéséért, ezáltal a sport, illetve a futball közkedveltségének elősegítéséért, a sportkultúra és sportközösség gyarapításáért részesült díjban.

BABITS MIHÁLY-DÍJ: SEBESTYÉN ISTVÁN

MAR_3799

Évtizedeket és határokat átívelő népművészeti munkássága, Kakasd, a székelység és Tolna megye hírnevének öregbítése, a kultúra és közösség érdekében végzett néprajzi-irodalmi, előadói tevékenysége elismeréséül részesült díjban.

BEZERÉDJ ISTVÁN-DÍJ: DR. BARCZA ZSOLT

MAR_3815

Több évtizedes orvosszakmai tevékenysége, Bonyhád és a völgységi térség egészségügyi ellátásának fejlesztése érdekében tett erőfeszítései, valamint közösségi szerepvállalása elismeréséül részesült díjban.

BESZÉDES JÓZSEF-DÍJ: FUTÁR RAJMUND

MAR_3829

Több évtizedes, sikeres cégvezetői tevékenysége, valamint Bonyhád Város, s ezáltal a megye iparfejlesztési törekvéseinek példaértékű elősegítéséért vehetett át elismerést.

TOLNA MEGYÉÉRT DÍJ: TOLNA MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG

MAR_3849

A megye biztonságának megőrzése, a szélsőséges időjárási jelenségek okozta károk helyreállítása, az itt élő emberek épségének megóvása, a tüzek és egyéb veszélyek, katasztrófák elhárítása, a civil szférával való kiváló kapcsolatok építése, illetve a lokálpatrióta közösségek gyarapítása terén végzett szakértő, áldozatos, hazafias, jövőbetekintő és reményt sugárzó tevékenysége elismeréséül részesült a megye legrangosabb díjában valamennyi Tolna megyei katasztrófavédő.

További képek ide kattintva tekinthetőek meg.

A díjazottakról szóló kisfilmek ide kattintva érhetőek el.

Fotók: Mártonfai Dénes

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás