TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 26.,
Ervin
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Támaszkodni a múlt értékeire 2017.11.18


Példás a szekszárdi Garay János Gimnáziumban működő honismereti szakkör, ami a Tolna megyébe szervezett IV. Országos Hon- és Népismereti Konferencia egyik témája volt a pénteki megnyitó napon. A rendezvényt a Tolna Megyei Önkormányzat elnöke, Fehérvári Tamás, valamint a megyeszékhely polgármestere, Ács Rezső fővédnökségében rendezi a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület.

A Garay János Gimnázium dísztermében a Tolna megyéről készült imázsfilm megtekintésével kezdődött a három napos esemény.

Ezt követően Dr. Gesztesi Enikő, a megyei honismereti egyesület elnöke osztotta meg a résztvevőkkel: a Honismereti Szövetség ismét Tolna megyét választotta házigazdának a program megvalósításához. Az általa vezetett szakkör célja, hogy a diákok ismerjék és becsüljék meg szűkebb hazájuk múltját.

Fehérvári Tamás az információs társadalom kapcsán hívta fel a figyelmet a pedagógusok, a szülők és a fiatalok nehéz helyzetére. Mint elmondta: rendkívül fontos, hogy ne vesszünk el a globalizáció rengetegében. Ennek érdekében jó, ha támaszkodunk hagyományainkra, múltunkra és értékeinkre – hangoztatta. Az elnök biztosította a szervezőket, hogy a megyei önkormányzat támogatására a jövőben is számíthatnak hasonlóan érdekes és hasznos programok megvalósításában.

_DSC6891

Igazi összefogással valósul meg a hon- és népismereti konferencia – utalt a megyeszékhely polgármestere a megyei önkormányzat, a város és többek között a szekszárdi borászok támogatásaira. Ács Rezső kijelentette: büszke rá, hogy újra ellátogattak a városba a Honismereti Szövetség képviselői.

A polgármester külön megjegyezte: kiváló helyszínt választottak a Garay János Gimnázium intézményében, hiszen példaértékű képzés és szakköri tevékenység folyik a város patinás középiskolájában. A gimnázium igazgatója, Heilmann Józsefné megemlítette: padsoraikban nevelkedtek többek között az országos irodalmi élet jeles személyiségei. Fontos, hogy kötődés alakuljon ki a diákok és az iskola illetve a város között – tette hozzá.

_DSC6897

A köszöntőket követően szakköri bemutatót tartott Dr. Gesztesi Enikő és Forróné Virág Zsuzsa. Utóbbi a drámapedagógiai játék módszerét ismertette meg a jelenlévőkkel.

_DSC6908

A hétvégén folytatódó program kölesdi kirándulást foglal magában, illetve szekszárdi városnézést és múzeumlátogatást.

_DSC6898
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás