TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. március 28.,
Gedeon
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Szekszárd meghívta a megyét 2019.06.26


Szekszárd látja vendégül az idei „Vár a megye” – Tolna Megyei Értékek Napja résztvevőit pénteken, a Szent István téren. A Tolna Megyei Önkormányzat hagyományos rendezvényére közel hatszázan regisztráltak, s mintegy 40 település képviselteti magát különböző gasztronómiai, kulturális értékeivel – derült ki a szerda reggeli sajtótájékoztatón, amelyet Ács Rezső polgármester, Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök, Kuti Imréné régiós vezető (NMI Művelődési Intézet) és Zsikó Zoltán ügyvezető (Babits Mihály Kulturális Központ) tartottak.

DSC_1202

Szekszárd jó házigazdája lesz a rendezvénynek, hiszen a megyeszékhelyi programok esetében is mindig a színvonal az első – húzta alá Ács Rezső. A programszervezés mindig egyfajta kihívás, mert a rendezvények iránti érdeklődést évről-évre fenn kell tartani. Az, hogy a „Vár a megye” fénye az öt év alatt sem kopott meg, szépen jelzi az esemény sikerét. Szükség is van egy olyan alkalomra, amikor a megye települései, önkormányzatai és közösségei kötetlen formában, összetartozásukat kifejezve találkozhatnak. Az új értékek és a meglévők egyfajta kohéziót jelentenek a megye-megyeszékhely- és települések viszonyrendszerében. A polgármester végezetül a város által tervezett meglepetésekre is kitért. Annyit elárult, hogy – a Szekszárd értéktárában is lajstromra vett – Gemencből származó vadat készítenek el standjuknál.

DSC_1191_1

Van egy csodálatos megyénk és annak egy fejlődőképes székhelye – jelentette ki Fehérvári Tamás. Az elnök szerint példaértékű a megyei és megyeszékhelyi önkormányzat együttműködése. Köszönetét is kifejezte, amiért Szekszárd vállalta a „Vár a megye” házigazdai szerepét. A programokról szólva elmondta: ismét lesz „Minden ízében Tolna Megye” főzőverseny, amelyre 23 csapat nevezett, s közülük 14 vállalta, hogy kóstolópontként működik. A regisztrált résztvevők közül 15 csapat „Megyeszékhely Felfedező” játék keretében ismerkedik meg az értékekkel. A települések helyi értékeket bemutatva a „Legszebb Stand” címért folyó megmérettetésben is részt vesznek.

A fellépők sorában szerepel: a madéfalvi Rokolya Népi Énekegyüttes, a bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesület, a Sárpilisi Gerlicemadár Hagyományőrző Egyesület, valamint a Bad Times. A nap folyamán a Tolna Megyei Klímairoda is kitelepül, és a simontornyai hagyományőrzőknek köszönhetően íjászkodni is lehet. Hungarikum játszóház várja a kicsiket, este pedig retro disco a nagyobbakat.

Fehérvári Tamás szót ejtett arról is, hogy kiderül, mely értékek érdemlik ki idén a Tolnaikum címet. Tolna megye egyébként országos szinten az élen jár a hungarikum mozgalomban – tette hozzá.

DSC_1194

Kuti Imréné szívéhez közel álló programként említette meg a „Vár a megyét”. Az NMI mindvégig támogatta a rendezvényt mind szakmai, mind anyagi, mind erkölcsi szinten. A régiós vezető örömét fejezte ki, hogy most még többen vesznek részt a programon, s újdonságként említette meg az idei „Viseletek Bemutatója” programelemet.

DSC_1184

Zsikó Zoltán a Babits Mihály Kulturális Központ szervező munkájáról beszélt, és biztosított mindenkit a stáb szakmai helytállásáról. Felhívta a figyelmet a szintén június 28-án esedékes Szent János és Pál kápolna búcsújára, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás