TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 26.,
Ervin
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Rengeteg emberhez eljutott Tolna megye imázsfilmje 2017.04.26


Köszönetet mondunk minden kedves megtekintőnek a fantasztikus eredményekért és a szép gesztusokért! A Tolna Megyei Önkormányzat facebook oldalán mintegy 400 ezer embert ért el a megyét népszerűsítő film, melyet több mint 230 ezren tekintettek meg. Érdekes tény, hogy a megye népességszáma is 230 ezer fő körül alakul. Legyünk büszkék imázsfilmünkre, amely igazán egyedi módon világítja meg Tolna megyét, "Hol az ember boldog, s boldogul."

A Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas Reviczky Gábor közreműködésével készült, Tolna megyét népszerűsítő imázsfilm február 23-án került bemutatásra.

_DSC8762

A kisfilm népszerűségét jól mutatja, hogy a 400 ezer felhasználóból 231 ezren meg is tekintették azt, vagyis a felhasználók közel 60 százaléka kattintott rá. Ez azért is kiváló eredmény, mert egy-egy bejegyzésre nagy általánosságban az emberek mindössze 5-10 százaléka kattint rá. A videó csak az önkormányzat oldalán majd’ 3700 megosztást kapott.

A paksi Fortuna Rádió facebook oldalán pedig további 90 ezren tekintették meg, és mintegy 1650-en osztották meg. A videó emellett a Youtube-on további közel 8 ezer megtekintést ért el. A filmet tehát összesen legalább 330 ezren látták már.

A közel négy perces felvétel a megye értékeire fókuszálva mutatja be a vidéket, „Hol az ember boldog, s boldogul.” A film mindenkinek szól, tekintsen a megyére akár otthonaként, akár úti célként. Nem csupán a megyei identitás erősítésében, de a turizmus és – ezáltal – a gazdaság fellendítésében is fontos szerepe van.

A felvételeken a Tolna megyeiek számára ismerős tájak és értékek sora bukkan fel. Az igényes alkotás képkockáin feltűnnek Tolna megye természeti, kulturális és egyéb értékei. A képsorokon többek között felbukkan a csodálatos Duna, a lenyűgöző ártéri erdők, a bonyhádi magyar tarkák, a bátaszéki molyhos tölgy, mely 2016-ban elnyerte „Az év fája” címet, a gazdag termőföldek, a dimbes-dombos szelíd tolnai táj, a szekszárdi szőlők és borbirtokok, a szüreti napok, na és persze maguk a Tolna megyeiek. A felvételeket lélekbe markoló szöveg és narráció, illetve a hasonló zenei aláfestés teszi igazán jól összeérett alkotássá.

A filmet Vida Tünde, Babai István, illetve Schmidt Ferenc készítette, a Reviczky Gábor színművész hangján elhangzó szöveget Tóth Róbert írta.

Forrás: kadarka.net, Steiner Viktor

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás