TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 26.,
Ervin
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Nyílt levél Tolna megye valamennyi polgármesteréhez 2015.06.02


Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke nyílt levélben fordult a megye polgármestereihez. Célja, hogy a térségben élő emberek a lehető legszélesebb körben csatlakozzanak Dr. Áder János Köztársasági Elnök kezdeményezéséhez, és felemeljék hangjukat a klímaváltozás problémájának sikeres kezelése érdekében.

élőbolygónk

Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Polgármester Úr!

Közismert és tudományos tény, hogy a jelen század egyik legsúlyosabb problémájával állunk szemben: az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezéssel. Az elmúlt bő évszázadban bekövetkezett fejlődés számos olyan káros mellékhatást is eredményezett, amely nem csupán országokat érintő probléma, hanem mindannyiunkat és a jövő generációt veszélyeztető, globális mértékű kihívás is.

A klímaváltozás világméretű megoldást igényel. A globális felmelegedés megfékezésének érdekében, hat évvel ezelőtt Koppenhágában próbáltak megegyezni a világ vezetői, eredménytelenül. Decemberben Párizsban tartják meg azt a klímacsúcsot, amelyen sorsfordító döntésre kerülhet sor, amennyiben széleskörű együttműködést és összefogást tanúsítanak a világ polgárai, összesen egymilliárdan.

Magyarországon Dr. Áder János Köztársasági Elnök Úr karolta fel Al Gore, egykori Nobel-díjas amerikai alelnök kezdeményezését, amelynek célja, hogy a párizsi csúcsig összesen egymilliárd ember támogassa a klímaváltozás elleni küzdelmet. Célkitűzésként fogalmazta meg, hogy a magyar polgárok is felemeljék hangjukat, és a lehető legszélesebb körben csatlakozzanak a felelős, környezettudatos emberek táborához.

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökeként, magam is hangsúlyos, ha nem az egyik legfontosabb kérdésnek tartom a természet megóvását. Személyes felelősségemnek érzem, hogy elősegítsem gyönyörű környezetünk megőrzését a jövő generáció számára, éppen ezért csatlakoztam azokhoz, akik cselekvésre szólítják fel a világ vezetőit.

Mint a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Közgyűlésének elnöke, javaslatot tettem legutóbbi ülésünkön, hogy a Szövetség támogassa Köztársasági Elnök Úr kezdeményezését. Valamennyi megyei közgyűlés elnöke úgy döntött, hogy a lehető legszélesebb körben megismerteti e felhívást a megyékben élő emberekkel.

Ennek tükrében kérem Önt is, tekintse közös ügyünknek a klímaváltozás elleni harcot, és szíveskedjék a településén élő embereket tájékoztatni e felhívásról. A kampányhoz csatlakozni és minden további információt elérni a www.elobolygonk.hu internetes oldalon lehetséges.

Hiszem, hogy az összefogás eredményre vezeti e missziót, hiszen a Tolna megyei emberek fontosnak tartják közös kincseink védelmét, és képesek példásan cselekedni egymásért, a környezetükért, közös jövőnkért.

Segítő együttműködését hálásan köszönöm, értékmegőrző és közösséget gyarapító munkájához sok sikert kívánok!

 

Szekszárd, 2015. június 2.

Tisztelettel és köszönettel:

Fehérvári Tamás

Elnök

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás