TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 26.,
Ervin
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Mintegy 400 milliós kerékpáros fejlesztés kezdődik a Sión 2018.10.31


A Tolna Megyei Önkormányzat elvégezte az előkészületeket a Sió-mente kerékpár turisztikai fejlesztés I. ütem című TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) projektjében. 2017. októberétől már a támogatási szerződés is hatályba lépett, így megkezdődhet a Sió kerékpáros turizmusfejlesztése. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke szerint a Sió projekt nem csupán a folyó menti környezet rendbetételét és a turizmus fellendülését szolgálja, hanem az emberek egészségmegőrző és szabadidős tevékenységének is teret biztosít.

k1700

A projekt keretében mintegy 62 km hosszú kerékpáros útvonal kialakítása történik meg. Szekszárd és Sióagárd határától Harc központjáig a Sió töltésen épül kerékpárút, csatlakozva a település által megvalósított kerékpárúthoz. A falu másik végétől a Harc-Simontornya mellékúton kijelölt kerékpárútként folytatódik. Simontornya területén az útvonal részben jelölt, részben épített kerékpárútként kerül kialakításra.

Az útvonal mellett fedett, szélvédett, kerékpártárolóval ellátott pihenőhelyek létesülnek Sióagárdon, Medina-Szőlőhegyen, és Kölesd-Borjádon; Pálfa-Felsőrácegresen pedig akadálymentes vizesblokkal ellátott zárt pihenő létesül.

Azokon a szakaszokon, ahol a kerékpáros útvonal közvetlenül a Sió mentén halad (Harc, Kölesd, Sárszentlőrinc, Pálfa, Simontornya), a Tolna Megyei Önkormányzat vízi turisztikai projektje keretében megépülő megállói biztosítják a pihenési és kerékpár-tárolási lehetőséget a turisták számára.

Az elmúlt hónapokban kidolgozásra kerültek a beruházás megvalósításához szükséges műszaki tervek, elkészült a projekt fenntartási terve, valamint a marketing stratégiája is. Mindezeknek köszönhetően hamarosan megindulhat a közbeszerzési eljárás, és 2019. tavaszán megkezdődhetnek a kivitelezési munkák is.

A Sió-projekt ún. konzorciumi partnerei legutóbb szeptember 26-án tartottak egyeztetést, melyen az egyes projektek aktuális helyzetéről, valamint a partnerek előtt álló feladatokról esett szó.

A TOP-1.2.1-15-TL1-2016-00016 azonosítószámú, Sió-mente kerékpár turisztikai fejlesztés I. ütem című projekt 391 millió forinttal, a vízi turisztikai fejlesztés 340 millióval, és a vízi turisztikai szolgáltató központ létrehozása 300 millióval járul hozzá a Sió projekt megvalósulásához.

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás