TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2021. december 6.,
Miklós
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Koppányszántó is fejlődik tovább 2020.08.03


Koppányszántó központi épületét korszerűsítette az önkormányzat. A fejlesztésekről a cikkben található közlemények adnak részletes tájékoztatást.

IMG_20200403_091112

FELÚJÍTOTT, ENERGETIKAILAG KORSZERŰ ÉPÜLETBE KÖLTÖZÖTT KOPPÁNYSZÁNTÓ ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALA

A település legfontosabb középülete szépült meg, mi több, energetikailag korszerűbbé is vált. 46 496 549 forint TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásnak köszönhető, hogy a jövőben lényegesen kevesebb kiadással – közel nulla energia felhasználásával – üzemeljen a hivatalnak, az orvosi rendelőnek, illetve védőnői szolgálatnak helyet adó épület.

A fejlesztés által egyaránt csökken a szén-dioxid, és az üvegházhatású gázok kibocsátása. Korszerűsítették a fűtési rendszert, napelemeket telepítettek, továbbá kiépült a fűtési-, víz- és csatornarendszer.

A fejlesztés mozgatórugója az energiahatékonyság megteremtése volt, amit bizonyít, hogy az ingatlant közel nulla energiaigényű épületté fejlesztették. Ehhez járult hozzá a nyílászárók cseréje, a külső falak, a padló, valamint a födém hőszigetelése, a gépészeti korszerűsítés, illetve napelem és napkollektor telepítése.

Fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítést is magában foglalt a projekt. Ebben a tekintetben a bejárat és legalább egy mellékhelyiség vált elérhetővé valamennyi fogyatékos csoport számára. Többek között rámpa, korlát, vakvezető és jelzőkő burkolat segíti a komfortosságot.

A TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00030 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.

***
ELKÉSZÜLT A HÁZIORVOSI RENDELŐ ÉS VÉDŐNŐI TANÁCSADÓ KOPPÁNYSZÁNTÓN
TOP (Terület és Településfejlesztési Operatív Program) projekt keretében fejlesztette a helyhatóság Koppányszántó egészségügyi alapellátó-rendszerét. Az infrastrukturális feltételek javításával immár megfelelő módon szolgálja a település lakóit mind a háziorvosi rendelő, mind a védőnői szolgálat. 25 millió forint pályázati forrásból gazdálkodott az önkormányzat.
Egy önkormányzati tulajdonban lévő, egykor iskolaként működő ingatlan (Rákóczi Ferenc u. 164.) egyik felében kapott helyet a rendelő és védőnői tanácsadó. Azonban az épület felújításra szorult, így – valamint a különböző szolgáltatások szeparációja érdekében – szükségessé vált az átépítés.
Parkolóhelyek, akadálymentes parkoló-férőhely illetve gyalogos útvonal, továbbá babakocsi- és kerékpár tároló kialakítására is sor került.
A felújítás a mai kornak megfelelően, minőségi módon, a költséghatékonyság jegyében történt.
Mindezeken felül eszközbeszerzés is megvalósult: orvosi, informatikai, valamint a rendelő és a váróterem komfortosságát szolgáló eszközök, berendezések, bútorok kerültek az épületbe.
A TOP-4.1.1-15-TL1-2016-00009 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás