TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 26.,
Ervin
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Jubilál a megyei honismereti egyesület 2017.10.12


Jubileumi kötetet jelentetett meg a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület. A kiadványt szombati ünnepségükön mutatták be. Ribányi József, a Tolna Megyei Önkormányzat alelnöke – Fehérvári Tamás elnök üdvözletét is tolmácsolva – méltatta az egyesület tagjainak értékőrző tevékenységét.

jub25

Fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepli idén a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület. Ebből az alkalomból ünnepséget rendeztek szombaton a Babits Mihály Kulturális Központban, a XVIII. Megyei Találkozóval egybekötve.

Elsőként dr. Gesztesi Enikő, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Felidézte, hogy huszonöt éve a megyei levéltárban alakult meg a szervezet tizenhét taggal, mostanra pedig több mint száz tagot számlál az egyesület. Megszállottan kutatják közösségük értékeit, megóvják a múltat és példát mutatnak a jövőt jelentő ifjúságnak. Dr. Gesztesi Enikő egyúttal köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítik az egyesület munkáját, illetve hozzájárultak a jubileumi kötet megjelenéséhez.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere pedig úgy fogalmazott: büszke arra a munkára, amelyet a szervezet a megyében és a városban végez. Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezetője szintén a hála hangján szólt köszöntőjében. Bartha Éva, a Honismereti Szövetség titkára arról beszélt, hogy Tolna megyében mindig erős volt a honismereti munka. Mint mondta, erre a szekérre lehet pakolni, jól húz.

A köszöntők után elismeréseket adtak át. Szabadi Mihály a Honismereti Szövetség Honismereti Munkáért Érem kitüntetést vehette át. Gutai Istvánt, a Paksi Városi Könyvtár nyugalmazott igazgatóját, Klézli Erzsébetet, az egyesület könyvelőjét, Kult Imrénét, a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár vezetőjét és Müller Ádámot, a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjét, valamint a Kisszékelyi Kulturális Egyesületet a Honismereti Szövetség emléklapjával ismerték el. Az Egyed Antal-díjat idén Vargáné Kovács Veronika csipkekészítő, hímző, illetve a Kölesdi Közéleti Egyesület Népfőiskolája kapta. Végül köszöntötték az egyesület nyolcvanéveseit is.

A díjátadót követően a jubileumi kiadvány szerkesztőjeként dr. Dobos Gyula mutatta be a „Negyedévszázad – Mozai­kok a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület életéből” című kötetet.

Lugosi vendégei is voltak az ünnepségnek. Dr. Bakk Miklós, a kolozsvári Sapiencia egyetem professzora, Király Zoltán, a Lugosi Hírmondó szerkesztője és felesége, Király Rozália nyugalmazott pedagógus is megtisztelte a rendezvényt.

A program délutáni részében a múltat összegző, illetve a jövőbe tekintő előadások hangzottak el, majd zárásként emléktáblát avattak a Vármegyeházán.

(Tolnai Népújság: Hanol Erzsébet

fotó: Mártonfai Dénes; archív: Ótós Réka)

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás