TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 18.,
Andrea
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

„Istennek minden ember számára van egy jó terve”- Ülésezett a Bűnmegelőzési Tanács 2019.05.16


Hogy a hit milyen szerepet tölthet be a bűnmegelőzésben és közösségépítésben, arról kaphattak képet a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács tegnapi ülésén résztvevők.

DSC_0063

A megjelenteket Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke is köszöntötte, majd az előadók mindegyike személyes életpályáján keresztül mutatta be, hogyan változtatta meg a saját és közösségeik életét a hit.

Illés László alezredes, a TMBT titkára bevezetőjében kiemelte, a bűnmegelőzés az egész társadalom közügye, nem hárítható kizárólagosan csak a hatóságokra. Ez a módszer azonban csak úgy működik, ha a lakosság ebben kellőképpen motivált. A helyi, kistérségi szintnek van kiemelkedő jelentősége, hiszen ezeken a helyeken a legerősebb a társadalmi szolidaritás és a centralizált intézkedések is itt csapódnak le a legerőteljesebben.

Tapasztalataik szerint azokon a településeken, ahol hívő közösségek működnek, a bűncselekmények száma kevesebb. Ezért a bűnmegelőzési tanács a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoportjával ennek a témának a körüljárására szervezte a tematikus napot.

A pécsi Ignácz Tibor olyan felnőttekkel foglalkozott, akik elakadtak a szentségek felvételében, illetve akik vissza szerettek volna kapcsolódni az Élő Egyházhoz. Őbelőlük alakult meg 2013-ban az Élő Kövek Közössége.

Saját, korábban bűnnel teli életével kapcsolatban elmondta, mennyi keserűséget élt meg, mennyi belső harcot harcolt meg, mire mert igent mondani a változásra. Azóta leérettségizett, elvégezte a hittudományi főiskolát és a közösség vezetője, boldog családapa.

Lankó József, katolikus plébános majd négy évtizede teljesít szolgálatot a 100 százalékban cigányok lakta Alsószentmártonban.

- Nem kellett elmennem Japánig, hogy más kultúrát találjak, csak 10 kilométert mentem és jött is a más kultúra, meg egy másik világ… Én nem találkoztam a 39 év alatt olyan cigánnyal, akinek a hitet magyarázni kellett volna – fogalmazott.

Az evangélium hirdetésével kapcsolatban kiemelte, nem a szavak a fontosak, hanem a cselekedet, a jelenlét, a támogatás.

Boros Lajost hétszer ítélték el, először 17 évesen. A bűnözést életformaként űző fia mellett kitartó édesanya a szemetesben talált egy Károlyi-bibliát, és elküldte neki a szegedi börtönbe. Négy éve mint országszerte ismert börtönmisszionárius szabadult a váci fegyházból. Boldog férjkén és családapaként állítja ma is, hogy lehetséges új életet kezdeni.

- Sosem voltam annyira összetörve, mint amikor Isten jelenlétében megláttam, ki vagyok. Felvállaltam a bűneimet… nem volt könnyű.  – vallotta.

Lelki szabadulásához egymással összefüggő események láncolatán át vezetett az út, s ezek mögött könnyen felismerhetjük a gondviselés kezét. Boros Lajos hiszi, hogy Isten mindannyiunk számára tartogat egy jó tervet.

Horkay László, a Kárpátaljai Református Egyházkerület nyugalmazott püspöke elsőként alapított cigány gyülekezetet Szernyén. Nagy lelkesedéssel beszélt az ott folyó munkáról, eredményeikről. Hangsúlyozta: a jó Pásztor életét adja a nyájáért, Jézus a cigányokért is szenvedett, így ők is a nyájához tartoznak, ha szívükbe fogadják Őt.

DSC_0096

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás