TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 20.,
Konrád, Tivadar
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Györkönybe várja a megye a településeket 2017.06.08


Harmadik alkalommal szervezi meg a megyei önkormányzat „Vár a megye” – Tolna Megyei Értékek Napja elnevezésű rendezvényét. 2017. június 23-án, pénteken vár a megye mindenkit, ezúttal Györkönyben – jelentette be helyszíni sajtótájékoztatóján Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke. Az esemény beharangozóján a házigazda település polgármestere, Braun Zoltán, valamint a társszervező Nemzeti Művelődési Intézet szakmai igazgatója, Kary József is részt vett. Valamennyien hangsúlyozták: idén is a gasztronómia, az értékek és a kultúra jegyében kerültek összeállításra a megye településeinek szóló programok.

_DSC2341_1

Fehérvári Tamás mindenek előtt köszönetét fejezte ki a vendéglátó településnek, hogy lehetőséget biztosítanak a rendezvény megtartásához. A Pincefalu kiváló, egyben gyönyörű környezet, amely nem véletlenül érdemelte ki a Tolnaikum minősítést – fejezte ki elismerését az elnök. Mindezen túl, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében támogatott pályázatának köszönhetően, közel száz millió forintos forrásból tovább is fejlődhet – tette hozzá.

A programokra rátérve elmondta: a „Minden ízében Tolna megye” című főzőversenyen különböző közösségek fogásai készülnek majd, amelyeket az úgynevezett kóstolópontokon ingyenesen megízlelhetnek a vendégek. A szakmai zsűri helyi, ugyanakkor országosan ismert mesterszakácsokból áll össze.

Az ételkülönlegességek mellett a szórakozás is fontos eleme az eseménynek. A játékra jelentkezők „Érték Viadalon” mérhetik össze tudásukat, mégpedig a térség kincseit megjelenítő feladványok által.

Délután a kiemelt megyei értékek, azaz Tolnaikumok ünnepélyes bejelentésére, az értékdíjak átadására és eredményhirdetésre is sor kerül.

A vendégek elsősorban a települési önkormányzatok és az értékgyűjtő mozgalom képviselői, azonban a délután megrendezésre kerülő kulturális programokra, és a „borMegyetem”-re minden érdeklődőt szeretettel vár a megye.

_DSC2348

A Pincefalu sajátosságából adódóan egy kékfrankos bortúrát szervezünk, amelyen a györkönyi pincészetek és a szekszárdi-tolnai borvidékek borai kóstolhatóak – ezt már Braun Zoltán mondta el a „borMegyetem” kapcsán. A résztvevők a helyszínen válthatnak jegyeket, melyekért cserébe nem csupán a borkóstolás, hanem a borozáshoz illő zenés-verses műsor adta élmény is jár.

Eddig mindegyik „Vár a megye” rendezvényen részt vettünk – büszkélkedett a polgármester. Véleménye szerint fontos, hogy a települések ne csak hivatalos formában találkozzanak, hanem más alkalmak keretében is építhessék kapcsolataikat. Az egymással való megismerkedés közösséggé kovácsolja a megyét, mely által hatékonyabban érvényesíthetik érdekeiket is. Egymás értékeinek megismerése, a közös ételfogyasztás és borkóstolás összehozza az embereket – jelentette ki Braun Zoltán.

Kary József a megyei közgyűlés elnökének véleményét osztva örömét fejezte ki, hogy a Tolna Megyei Önkormányzat és a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködése sikeres. A szakmai igazgató aláhúzta: a közművelődéshez kapcsolódó legfontosabb feladatokat helyben végzik. Ennek tükrében támogatják a helyi értékeket megjelenítő programokat, amelyek kiválóan hozzájárulnak az identitás és a közösség épüléséhez. A Vár a megyéhez hasonló események hozadékának nevezte mind a helyi gazdaságfejlesztést, mind a vidék megtartó erejének növekedését.

varamegye_logo

A megyei önkormányzat külön emblémát is terveztetett a rendezvénynek, amely magában foglalja az új – sárközi motívumot ábrázoló – megyelogót is. Az eseményen tavaly mintegy ötven település képviseltette magát, több mint háromszáz fővel; idén is hasonló számú érdeklődőt vár a megye.

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás