TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 26.,
Ervin
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Fehérvári Tamás köszöntötte a Katasztrófavédelem szakembereit 2018.03.27


Polgári Védelmi Munkaműhely elnevezéssel szervezett szakmai napot a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Babits Mihály Kulturális Központban, hétfőn. A nap folyamán elsősorban polgári védelmi szakterületi témákat, megyei szinten alkalmazható, jól működő gyakorlatokat dolgoztak fel az előadók különböző témakörökben. A rendezvény résztvevőit Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke köszöntötte, aki beszéde során arra is kitért, hogy a polgári védelemnek ma már egészen más kihívásokkal kell szembenéznie, mint évtizedekkel ezelőtt.

DSC_0684

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató, mint házigazda üdvözölte a kezdeményezést és előadásában a klímaváltozásról, mint a veszélyhelyzetek előszobájáról beszélt. Dr. Muhoray Árpád vezérőrnagy személyes tapasztalatokkal tűzdelt témája során a polgári védelem fejlesztési szakaszait mutatta be.

A nap öt szakaszra tagolódott, az elsőben az önkormányzatokkal történő együttműködésre és a lakosságfelkészítésre helyezték a hangsúlyt az előadók. Csepi László tű. ezredes az ifjúságfelkészítés kulcsszereplője, a tanár című előadását Sárossy Gábor tű. alezredes követte, aki a vis maior ellenőrzések tapasztalatairól számolt be. Dr. Címer Zsolt, az NKE Víztudományi Kar Oktatási Dékánhelyettese az NKE Víztudományi Kar oktatási, kutatási és tudományos tevékenységét mutatta be.

A második témakörben Hertelendi Norbert tű. alezredes a katasztrófavédelmi megbízottak feladatairól, és a munkájukat támogató eszközök gyakorlati alkalmazásáról számolt be.

A délután folyamán a rendezvény harmadik szakaszában a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok és katasztrófavédelmi kirendeltségek által szervezett szakterületi gyakorlatok kaptak kiemelt szerepet. Czinczár Krisztián tű. alezredes ezekről beszélt a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vonatkozásában. Kiss János Róbert tű. alezredes a minősített mentőcsoportok részvételét taglalta árvíz esetén vagy vízről mentési feladatokban.

A negyedik témakör a védelmi igazgatásé volt, amelyben Metz Ildikó tű. alezredes, a Tolna Megyei Védelmi Bizottság titkára a nukleáris baleset-elhárítás Tolna megyei feladatairól beszélt.

Az önkéntességnek szentelt utolsó szakaszban Tóth Tibor tű. dandártábornok a Kőrös Mentőcsoport kötelékében alkalmazott drónokról tartott előadást, melyet dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes a katasztrófavédelmi önkéntesek kategóriái, az önkéntesek szervezése és motivációja elnevezésű témája követett. Haskó György tű. alezredes a minősített mentőszervezetek gyakorlatainak tapasztalatairól beszélt.

Az első alkalommal megszervezett Polgári védelmi Munkaműhely interaktívan zajlott, az előadásokat követően, valamint a konferencia zárásaként is lehetőség nyílt a személyes tapasztalatok megbeszélésére és az egyes megyékben alkalmazott jó gyakorlatok egymással történő megosztására. A rendezvény dr. Balázs Gábor igazgató szavaival zárult.

Forrás: Boros Brigitta, Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás