TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. március 28.,
Gedeon
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Fehérvári Tamás: a megye örök! 2019.09.02


Idén Pakson ünnepelték meg Tolna megyét, illetve a térséget gyarapító embereket, akiknek a Tolna Megyei Önkormányzat kitüntetésekkel fejezte ki elismerését. Ünnepi beszédet mondott Süli János miniszter, aki a paksi bővítést a megye és az ország fejlődésének kulcsaként említette meg. Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök köszöntő beszédében gratulált valamennyi kitüntetettnek. A nemzetiségi önkormányzatok is átadták díjaikat, így összesen tíz megyegyarapító tevékenységét ismerték el. Szabó Péter polgármester pohárköszöntőjében a fejlődés motorjának nevezte a megyei önkormányzatot.

DSC_3571

 

DR. SAY ISTVÁN - TOLNA MEGYÉÉRT-DÍJ

Az értékőrzés és a közművelődés területén, valamint a közéletben és Tolna megye kulturális életének szervezésében kifejtett fáradhatatlan, több évtizedes önzetlen és kimagasló munkásságáért, Tolna megyéért kitüntetést vehetett át Dr. Say István.

 

BÖLCSFÖLDI ÁRPÁD - BESZÉDES JÓZSEF-DÍJ

Beszédes József-díjat érdemelt ki Bonyhád és a megye számos beruházásának szakértő és gondos irányítása, a térség javára váló energetikai projektek, valamint a közintézmények és közösségi terek felújításának sikeres megvalósítása, eredményes ügyvezetői munkája elismeréséül Bölcsföldi Árpád.

 

ROTTENBACHER ÁDÁM - BEZERÉDJ ISTVÁN-DÍJ

A szekszárdi Szociális Központ élén végzett több évtizedes, elhivatott szolgálatáért, mellyel a szociális ellátások bővítését, a házigondozás megszervezését és az idősgondozás ügyét segítette megyeszerte, 2019-ben Bezerédj István-díjat vehetett át Rottenbacher Ádám.

 

SÜMEGI JÓZSEF - BABITS MIHÁLY-DÍJ

Szülőfaluja, Bátaszék, valamint az Egyház- és Tolna megye érdekében végzett, önzetlen és kimagasló helytörténeti, értéktár bizottsági, képviselőtestületi, oktatói, kulturális és identitást erősítő tevékenysége elismeréséül Babits Mihály díjban részesült Sümegi József.

 

DJOKICS ZSELJKO - SIPOS MÁRTON-DÍJ

Az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárlabda csapat sikeres vezetőedzői irányításáért, az országos élvonalban szerzett eredményekért, valamint a sportszakma elismerését kivívó nemzetközi szereplésért, mellyel a megyeszékhely és Tolna megye jó hírét öregbítette, 2019-ben Sipos Márton díjban részesült Djokics Zseljko.

 

HAVASI BÉLA - TOLNA MEGYE KÖZSZOLGÁLATÁÉRT MEGYEI KITÜNTETÉS

A jogszerűség és szakszerűség jegyében végzett több évtizedes közszolgálati tevékenységéért, a kamarai továbbképzések szakmai, valamint a közösségek humánus segítéséért került díjazásra Havasi Béla.

 

CZINK JUDIT - TOLNA MEGYE KÖZSZOLGÁLATÁÉRT MEGYEI KITÜNTETÉS

A magyar kulturális és művelődési életben végzett évtizedes tevékenységéért, a megye és a régió érdekében folytatott elkötelezett szakmai vezetői szolgálatáért, valamint a helyi közösség áldozatos fejlesztéséért vehetett át díjat Czink Judit.

 

SARKADI FERENC - TOLNA MEGYE KÖZBIZTONSÁGÁÉRT ELISMERÉS

Sarkadi Ferenc Tolna megye közbiztonsága és a lakosság védelme érdekében a szakterületén végzett magas színvonalú, példaértékű és áldozatos munkájáért, társadalmi szerepvállalásáért, szakértő vezetői tevékenységéért vehette át a díjat.

 

KRÉMER PÉTER - "TOLNA MEGYE NÉMETSÉGÉÉRT NÍVÓDÍJ"

A Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége a 2019-es évi nívódíját Krémer Péter Úrnak adományozta a Tolna megyei – ezen belül is Szakadát település – német nemzetisége kulturális örökségének ápolásáért és a technika és kommunikáció jelenkori lehetőségeit felhasználva e kultúrkincs mindenki számára megismerhetővé és elérhetővé tételéért.

 

LÁSZLÓ JÓZSEF - „TOLNA MEGYE CIGÁNYSÁGÁÉRT NÍVÓDÍJ”

A Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat Közgyűlése, a roma emberek érdekeinek hosszú évtizedes képviselete, és a térség cigány közösségeinek elhívatott támogatása elismeréseként „Tolna Megye Cigányságáért Nívódíjat” adományozott László József részére.

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás