TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 19.,
Emma
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Erős közösségek, erős megye 2018.11.20


Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök közös sajtótájékoztatót tartott a Tolna Megyei Önkormányzat 60 milliós TOP projektjéről az érintett polgármesterekkel, hivatali vezetőkkel. Az elnök a helyi identitás és kohézió erősítése Tolna megye 8 településének irodalmi, képzőművészeti és zenei hagyományainak visszatanításával című projekt ismertetése céljából látta vendégül a média képviselőit kedden az önkormányzati hivatalban. A közösségfejlesztő programot illetően kijelentette: erős közösségek által válik erős megyévé Tolna.

_DSC0641

Fehérvári Tamás a megye szlogenjét idézve elmondta, hogy a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) projektek hozzájárulnak a megyében élők boldogulásához és boldogságához. Az identitás és összetartozás erősítését célzó programok azért különlegesek, mert az emberekről, az értékekről és a közös múltunkról szólnak – húzta alá.

Kitért arra is, milyen aktív – és országosan az élen járó – értékőrző munka folyik a megyében. Bár a TOP 27,55 milliárdos nagyságrendű forrásai szépen meglátszanak majd a megyén, nem feltétlen a pénzről kell szólnia mindennek. Sokszor többet ér az emberi kapcsolatokat támogató, kultúrát propagáló, értékteremtő tevékenység – jelentette ki az elnök.

A projekt konzorciumban valósul meg, melyben a megyei önkormányzaton kívül a hivatal, valamint Medina és Tengelic vesz részt. A további hat település: Harc, Kölesd, Pálfa, Sárszentlőrinc, Sióagárd és Szedres – erre már dr. Baranyai Eszter megyei aljegyző tért ki.

Idén a sióagárdi Kincses Tolna Megye Értékhangoló rendezvénnyel veszi kezdetét a programsorozat. Sűrű rendezvénynaptárt állítottak össze a szervezők, melyben helyet kap színjátszó-találkozó, irodalmi vetélkedő, kézműves foglalkozás, táncház, koncert, értékvetélkedő, dalárda és számos más közösségi esemény.

_DSC0630

Dr. Baranyai Eszter kihangsúlyozta: az elkövetkező három évben közel száz program valósul meg, melyek minden korosztályt meg kívánnak szólítani. A projekt keretében interaktív virtuális túraútvonal, mobil applikáció és oktatófilm is készül. A közösségfejlesztés cél és eszköz egyben – zárta tájékoztatóját az aljegyző.

_DSC0652

Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző, mint a konzorciumban részt vevő Hivatal vezetője kitért arra is, hogy a TOP-ban minden az itt élőkről szól, legyen az gazdaság- vagy infrastruktúra-fejlesztés. Az örökség továbbadásának jegyében a fiatalok is fontos célcsoportnak számítanak, ezért a helyi oktatási intézmények, valamint a KLIK igazgatói is közreműködnek. A főjegyző reményét fejezte ki, hogy más megyei településekről is ellátogatnak a nyolc Sió menti település valamennyi programjára.

_DSC0655

Egy álom válik valóra – így fogalmazott Vén Attila, Medina polgármestere. Mint elmondta, már régóta tervezték helyi értékeik, örökségük továbbadását. A megyei önkormányzatban partnerre is találtak, hiszen a projektnek köszönhetően a gyermekek megismerhetik szülőfalujuk múltját, hagyományait. Nyolc település nyolc külön kultúrát jelent, amelyek méltóak akár arra is, hogy a fiatalok órarendszerűen tanuljanak azokról. A polgármester szerint úttörő munka veszi kezdetét, mely jó példa lesz a többi helyi közösség számára is.

_DSC0661

A tájékoztatón megjelent a projektben érintett polgármesterek (Demény Károly-Sárszentlőrinc, Berényi István-Kölesd, Gerő Attila-Sióagárd, Vén Attila-Medina, Kovács János-Szedres, Horváth Imre-Pálfa) nagy része, akik a sajtó munkatársai rendelkezésére álltak.

A helyi identitás és kohézió erősítése Tolna megye 8 településének irodalmi, képzőművészeti és zenei hagyományainak visszatanításával című, TOP-5.3.1-16-TL1-2017-00002 azonosítószámú projekt 2018-tól 2021 őszéig valósul meg.

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás