TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. március 29.,
Auguszta
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Brazilok érdeklődnek a megye iránt 2018.11.08


Vezető tisztségviselőkből, innovációs szakemberekből álló brazil küldöttséget fogadott a Tolna Megyei Önkormányzat Szekszárdon, a hét első felében. Érdeklődésüknek megfelelően a borászathoz, illetve a felsőoktatáshoz kapcsolódó program került összeállításra. A delegáció célja, hogy Tolna megyét megismerve feltérképezzék az esetleges együttműködési lehetőségeket. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke üdvözölte a vendégeket és a partnerségi kezdeményezést egyaránt.

_DSC9923 (Large)

A „Tolna megye története és jelen fejlesztései” címet viselő előadássorozat keretében a megyei önkormányzat vezetői készültek különböző prezentációkkal, ugyanakkor Pernambuco állam bemutatására és a lehetőséget biztosító uniós projekt ismertetésére is sor került.

Dr. Gaál Zsuzsanna, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum igazgatóhelyettese vármegyeházi tárlatvezetésen kalauzolta a küldöttséget, bemutatva a megye régészeti kincseit.

DSCN3750 (Large)

A délután folyamán a Szekszárdi Borvidék is „bemutatkozott”, köszönhetően a hegyközségi tanács elnökének, Bősz Adriánnak, valamint Takler András és Vesztergombi Csaba borászoknak. A Takler Borbirtokon folytatódott a diskurzus, ahol a borvidéki borászok összefogásának köszönhetően a delegáció számos további pincészetet és borfajtát ismerhetett meg.

_DSC9888 (Large)

A térség egy másik jelentős pincéjében is megfordultak: a Bodri Pincészetben dr. Bodri István osztotta meg az érdeklődőkkel a birtok egyedi történetét.

DSCN3858 (Large)

Másnap délelőtt a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának vezetősége fogadta az óceánon túlról érkezett vendégeket. Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán köszöntőt mondott, majd pedig a kar tevékenységét Dr. Zádori Iván külügyi és kapcsolati dékánhelyettes, Dr. Szemethy László Róbert, a Vidékfejlesztési Intézet igazgatója, illetve Dr. Nemeskéri Zsolt, a Kultúra- és Társadalomtudományi Intézet igazgatója mutatta be.

Pernambuco állam közel tíz millió lakosnak ad otthont és az észak-keleti régióban helyezkedik el. Profilját illetően elmondható: jelentős gyümölcstermesztő és cukor előállító tevékenység folyik, továbbá az elektronikai-, ruha-, és gyógyszeripar meghatározó.

_DSC9957 (Large)

A magyarországnyi nagyságrendű állam küldöttei – elmondásuk szerint – óriási élménnyel, és rendkívül hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak.

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás