TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 27.,
Zita
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Az infokommunikációs megoldások segíthetnek az egészségügyi szolgáltatások javításában 2018.10.19


A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. közreműködik a MEDTECH4EUROPE INTERREG EUROPE projektben, amely az orvostechnológiák területén a kutatási és innovációs kapacitásokra irányuló közpolitikák hatékonyságát kívánja optimalizálni. Az orvosi eszközök és segédeszközök, valamint az e-gyógyászati eszközökhöz-segédeszközökhöz kapcsolódó megoldások is a repertoár részét képezik.

medtech_1

Az Európai Unió a 2014-2020-ig tartó tervezési időszakban kiemelten kezeli a kutatás-fejlesztést és innovációt, valamint az ebből származó eredmények társadalmi-gazdasági hasznosításának ösztönzését. A legfontosabb célok között szerepel Európa világszínvonalú tudományos szereplővé válása, az innováció akadályainak megszűnése és az állami, valamint magánszektor együttműködésének megerősödése.

A projekt célkitűzése a közpolitikák (strukturális alapok és regionális politikák) javítása a Kutatás, Fejlesztés és Innováció javára, hogy jobban illeszkedjenek a medtech területi sajátosságaihoz.

2008-2011 között azonosította be az Európai Unió „Vezető piacok” (Lead Market Initiative) kezdeményezése a gyors növekedési potenciállal bíró piaci ágazatokat. Célja volt megállapítani, hogy az adott ágazatokat milyen szakpolitikai eszközökkel lehet megtámogatni. Első helyen az eEgészség-et jelölték ki az elkövetkező évtizedek potenciális vezető piacai közül - Az infokommunikációs megoldások segíthetnek az egészségügyi szolgáltatások javításában és a költségek csökkentésében is, valamint hozzájárulhatnak az európai egészségügyi rendszerek legnagyobb kihívásának, az „öregedő Európa” problémájának megoldásához.

A tolna megyei lakosság átlagéletkora növekszik, lélekszáma csökken, mindemellett a megelőző egészségügyi szolgáltatások igénybevételének aránya alacsony.

A projekt olyan termékekkel foglalkozik, amelyek diagnosztizálásra, megelőzésre, megfigyelésre, illetve betegség, sérülés kezelésére vagy enyhítésére alkalmazhatók.

A fő elvárt eredmények közé tartozik a Kutatás Fejlesztés Innováció ökoszisztémáinak megerősítése, új üzleti modellek és új régiók közötti projektek kidolgozása uniós szinten a medtech-ágazatban.

A projekt 2018. június 1. és 2022. november 30. között zajlik nyolc regionális partner (FR, NL, HU, DK, PL, FI, IT, DE), továbbá egy tanácsadó partner (FR) közreműködésével.

medtech_2

A partnerség első találkozójára 2018. június 25-26-án került sor Lyon-ban, Franciaországban. A vezető partner fogadta a résztvevőket, akik kötetlen légkörben ismerkedtek meg egymással a projekt rövid bemutatását követően. A projekt tapasztalatcsere tevékenységéhez kapcsolódó módszertani workshopra került sor a második napon, amelyen a partnerek, az általuk javasolt Operatív Programokkal, valamint regionális/nemzeti okos specializációs stratégiákkal összhangban meghatározták azt a tapasztalatcsere-metodológiát, amely az orvostechnológiai regionális ökoszisztémát, az alkalmazott orvosi eszközök-segédeszközök helyi sajátosságait, valamint az innováció adott régióban jellemző tendenciáit egyaránt figyelembe veszi. A partnerség a szakmai munkát a workshop alapján 2018. július hónap folyamán véglegesítésre kerülő módszertan mentén, az első projektfélévben kezdte el.

A projekt soron következő találkozójára 2018. decemberben kerül sor Karlsruhe-ban, Baden-Württemberg régióban, Németországban.

Medtech4_Europe_EU_FLAG

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás