TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 27.,
Zita
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Az év utolsó ülését tartotta a megyei közgyűlés 2015.11.27


A Kárpát-medencei nemzetközi kapcsolatok kiépítésének, a gazdasági- és turisztikai fejlesztési lehetőségek megragadásának, valamint az értékgyűjtő munka további támogatásának fontosságát hangsúlyozta Fehérvári Tamás a Tolna Megyei Közgyűlés pénteki, egyben az év utolsó soros ülésén.

_DSC6202

A tanácskozáson a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, dr. Balázs Gábor számolt be a közgyűlésnek a szervezet utóbbi háromnegyed éves munkájáról. Előadásában kitért arra is, hogy a biztonságos megyéket tekintve Tolna az élen jár, köszönhetően például a megyei tűzmegelőzési bizottság és a jól kiépített önkéntes szervezetek tevékenységének is.

Tolna megye nem csupán a biztonság terén, hanem az értékgyűjtő munkát illetően is előkelő helyet foglal el az országos rangsorban – derült ki dr. Say István, a megyei értéktár bizottság elnökének tájékoztatásából. Mindezt bizonyítja, hogy egyre csak szaporodnak a települési bizottságok, s ezzel együtt a helyi értékek száma is. Írásos előterjesztését dr. Say István szóban egészítette ki, hiszen további eredményekről számolhatott be már a bizottsági ülésen, amelyen a pincefalvak hungarikummá nyilvánításának lehetőségéről is szó esett.

Fehérvári Tamás elnök szerint dicséretes az értéktári tevékenység, amelyen belül érdemes a jövőben még nagyobb figyelmet fordítani a turisztikai és az agrárium értékeire, hiszen azok nagyban meghatározzák a megye profilját. Az elnök fontosnak nevezte, hogy az értékek megőrzését, felkutatását és bemutatását segítő források a jövő évben is rendelkezésre álljanak, ennek érdekében a megyék már felkeresték az illetékes Földművelésügyi Minisztériumot.

A közgyűlés a napirend valamennyi pontját elfogadta, köztük azt a javaslatot is, amely a Közép-Boszniai Kanton kormányzatával való együttműködési megállapodást tűzte ki céljául. Fehérvári Tamás hozzászólásában a Kárpát-medencei nemzetközi kapcsolatok kiépítésének célszerűségét hangoztatta. Mint elmondta, a boszniai mellett a jövőben egy horvátországi kapcsolat kialakítására is sor kerülhet, amely gazdasági- turisztikai- kulturális területen nyújthat új lehetőségeket.

Ehhez kapcsolódóan Ribányi József alelnök is felszólalt, aki a megyei önkormányzat ez évi nemzetközi tevékenységét értékelte, valamint a jövő évi külügyi tervre tett javaslatot. Az alelnök – Fehérvári Tamás állásfoglalásához hasonlóan – a megye épülését szolgáló nemzetközi irányok követésének, és brüsszeli pályázati források lehívásának szükségességét emelte ki.

Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző a hivatal 2015. évi munkájáról, míg Sulyok Balázs megyei főépítészi tapasztalatairól számolt be, amelyet a testület a közgyűlés 2016. évi munkatervével, valamint az önkormányzat belső ellenőrzési tervével együtt elfogadott.

Döntés született továbbá egy matematikai tehetségfejlesztő alapítvány támogatásáról is, amely a tárgyban jeleskedő, versenyeken kiemelkedő eredményeket elérő diákokat segíti.

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás