TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. március 28.,
Gedeon
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Az év civil szervezeteit díjazta a megye 2021.02.05


Hagyományos díjátadó ünnepségét tartotta meg a Tolna Megyei Önkormányzat február elsején. A vírushelyzet miatt csupán szűk körben került sor „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” illetve a Bazsonyi Arany Mecénás Díj nyerteseit bemutató eseményre. A megye vezetősége hivatalában fogadta a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete, a Szekszárdi Kutató-mentő Egyesület, az ESZI Intézményfenntartó és Működtető Alapítvány vezetőit, valamint Némedi Péter János mecénást. Fehérvári Tamás elnök, valamint Orbán Attila alelnök gratulált a díjazottaknak.

DSC_5065

A közgyűlési vezetők mellett dr. Baranyai Eszter megyei főjegyző is köszöntötte a jelenlévőket. Mint elmondta, a megyei önkormányzat minden évben a Civilek Napján adja át kitüntető díjait a civil szféra áldozatos szereplőinek. A megyében kiemelkedő munkát végző civil szervezeteket, és azokat nagylelkűen támogató mecénásokat immár 14 éve díjazza az önkormányzat. Bár a megyei önkormányzat törvényileg legfőképpen vidékfejlesztő tevékenységet végez, az önkéntes szerveződések tevékenysége sem kerüli el a figyelmét.

DSC_5080

Fehérvári Tamás beszédében méltatta a civilek elkötelezett munkáját, s Bazsonyi Arany festőművészt idézte:

„Ne hagyjátok elveszni azt a "kis Mindent", ami otthonunkat jelenti.”

Az elnök úgy fogalmazott: ez a „kis Minden” számunkra sem más, mint: a családunk, a közösségünk, a szülőföldünk. Kijelentette, hogy mindezért dolgozik szenvedélyesen és elszántan a megyei önkormányzat is, amelyben a civil szervezetek és a mecénások egyaránt partnerek. Fehérvári Tamás végezetül a további közös gyarapításra szólította fel a jelenlévő önkénteseket.

DSC_5135

Orbán Attila zárta a felszólalók sorát. Kijelentette, hogy a civilek munkája meglátszik a megyén, hiszen jóakaratukkal képesek gyarapítani a közösségeket. A jó ügyek felkarolását nevezte meg fő célnak, amelyben kérte, hogy a civilek továbbra is vállaljanak szerepet és neveljék ki utódaikat is, akik továbbviszik a megkezdett küldetéseket.

*

Az idei díjazottak és méltatásaik

A KSC Szekszárd élvonalbeli női kosárlabdacsapat felvirágoztatásáért, a helyi művészet és művészek önzetlen patronálásáért, különböző, segítségre szoruló csoportok jótékonysági programok által való áldozatos támogatásáért érdemelte ki a Bazsonyi Arany Mecénás Díjat Némedi Péter János, szekszárdi vállalkozó.

Tolna megye minőségi szakképzésének elősegítéséért, a diákok különböző ösztöndíjakkal történő elkötelezett támogatásáért, és a jövő Tolna megyei szakembergárdájának kineveléséért részesült „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” különdíjban a paksi ESZI Intézményfenntartó és Működtető Alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke, Mittler István vette át az oklevelet.

Áldozatkész és önzetlen önkéntességéért, egyedüli és kiváló kutató-mentő szakértelméért, valamint a legfőbb érték, az emberi élet megmentéséért folytatott küldetése elismeréséül „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” különdíjban részesült a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület. Badacsonyi László elnök vette át a kitüntetést.

Évtizedes egészségmegőrző küldetése, a megye lakosságának szemléletformáló előadásokkal történő testi és szellemi építése, valamint színvonalas és elkötelezett közösség összekovácsoló tevékenységéért lett „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete. Szikla József elnök képviselte a kollektívát és vette át a plakettet.

DSC_5144
DSC_5060
DSC_5064
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás