TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 26.,
Ervin
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

A Német Színház ügyét is tárgyalta a Közgyűlés 2015.06.26


A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése június 26-án tartotta ülését, amelyen szó volt többek között a megyei kitüntető díjak odaítéléséről, az értéktár bizottság tevékenységéről, illetve a Német Színház tulajdonjogának ingyenes átadásáról is.

_DSC1782

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ) 2012. óta önállóan működteti a Tolna Megyei Önkormányzat tulajdonában álló szekszárdi Német Színházat, melynek felújítására 200 millió forint támogatást kapott a nemzetiségi önkormányzat a kormánytól. A MNOÖ a megyei önkormányzathoz fordult a színház tulajdonjogának ingyenes átadását kérve.

A Tolna Megyei Önkormányzat mind a kultúra ügyét, mind a nemzetiségek segítését szívügyének tekinti, éppen ezért hozzájárul a megye egyetlen színháza hosszú távú működési feltételeinek megteremtéséhez.

A német önkormányzat kérése kapcsán egyeztetésekre került sor, melyeket a megyei közgyűlés június végi döntésével zártak le. Ennek értelmében a megyei önkormányzat határozott időre – 2030-ig – meghosszabbítja a németek fenntartói jogait. Ezzel egyidejűleg az ingatlan tulajdonjogának ingyenes átadására is sor kerül, azzal a kitétellel, hogy a fenntartói jogok – 2030-as – megszűnésével a tulajdonjogok is ingyenesen visszakerülnek a megyéhez.

Az ülésen döntés született egy önkormányzati nonprofit kft. megalakításáról, amelynek célja, hogy a megyei kistelepülések projektmenedzsmenti feladatainak elvégzését segítse a 2014-20-as uniós fejlesztési időszakban.

A Közgyűlés jóváhagyta azt az előterjesztési javaslatot, amely az oroszországi Voronyezs megye és Tolna megye között létrejövő együttműködési megállapodást foglalja magában. A paksi bővítés kapcsán már országos és helyi szinten is köttetett együttműködés, a területi szintű megállapodás pedig további lehetőséget biztosít a kapcsolat elmélyítésére, főként a gazdaságfejlesztés jegyében.

A testület a Tolna Megyei Értéktár Bizottság idei első féléves tevékenységéről szóló beszámolót is meghallgatta. Dr. Say István, a bizottság elnöke örömmel jelentette be, hogy az előterjesztés beküldése és az ülés közötti időszakban 34-ről 37-re emelkedett a települési értéktárak száma. Ez bizonyítja, hogy egyre több település tekint hangsúlyos kérdésként a helyi értékek megőrzésére, védelmére.

Az ülés témája volt többek között a járásszékhelyek integrált településfejlesztési stratégiáinak (ITS) véleményezése is. Az erről szóló előterjesztést a Közgyűlés egyhangúan támogatta, hiszen az egész megye érdeke, hogy a járási szintű fejlesztések összhangban álljanak egymással, melynek megvalósulását a megyei önkormányzat koordinációs tevékenységével segíti elő.

Zárt ülés keretében döntöttek a Közgyűlés tagjai a szeptember 1-jei megyei kitüntető díjak odaítéléséről.

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás