TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 18.,
Andrea
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

A megyei önkormányzat üdvözli Tolna Megye Talentumait 2017.06.15


Tanulmányi versenyeken kiválóan szereplő diákoknak gratulált a megye szerdán, a szekszárdi Vármegyeházán. Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző méltatta a győzteseket, Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke pedig hat fiatalnak – Molnár Eszter, Angyal Réka, Biró Botond, Stingli József, Trapp Margaréta, Zentai Balázs – adta át a Tolna Megye Talentuma kitüntető címet. A megyei díjátadó ünnepséget a Tolna Megyei Önkormányzat és a versenyszervező Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központja közösen rendezte, elősegítve a hagyomány folytatását, azaz a talentumok megyei önkormányzat által történő éves elismerését. A Létay Menyhért díjat ezúttal Kimle Mária, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium matematika-fizika szakos tanárnője vehette át.

_DSC2729

Tolna Megye Talentumai 2017-ben:

Molnár Eszter, a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola tanulója első helyezést ért el az országos történelem tanulmányi versenyen (7-8. évfolyamos), és a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyen. Az országos német nyelvi verseny megyei döntőjében pedig második lett.

Angyal Réka, szintén a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolába jár és első helyezett lett mind az országos német nyelvi versenyen, mind az országos történelem tanulmányi versenyen (7-8. évfolyamos).

Biró Botond, a Zombai Általános Iskola diákja első lett a Kaán Károly XXV. országos természet- és környezetismereti versenyen, és második a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny megyei döntőjében.

Stingli József, a dunaföldvári Magyar László Gimnáziumot képviselve hozta el a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny első helyét, illetve a másodikat a regionális matematikaverseny megyei döntőjéről.

Trapp Margaréta, a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola diákja az országos német nyelvi versenyen első, míg a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyen második lett.

Zentai Balázs, a szekszárdi Garay János Gimnázium tanulója a Mikola Sándor országos középiskolai tehetségkutató fizikaverseny megyei döntőjében lett első helyezett, az Irinyi János országos középiskolai kémiaversenyen pedig második.

_DSC2713

Létay Menyhért díj:

Kiemelkedő felkészítő tanári és az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ bázisintézményében végzett kiváló pedagógiai, szakmai munkája elismeréseként vehette át a Tolna Megyei Önkormányzat Létay Menyhért díját Kimle Mária, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium matematika-fizika szakos tanárnője.

_DSC2633

Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző a diákokhoz és felkészítőikhez egyaránt elismerően szólt ünnepi köszöntőjében. Mint azt hangoztatta: a diákok tudják a legjobban, mennyi munka áll mögöttük, mely által eljutottak idáig. Sikerüket kiválóan fémjelzik a szülők és felkészítők elégedett tekintetei – tette hozzá. A főjegyző szerint a büszkeség az egyik legjobb fokmérője a teljesítménynek, márpedig abból nincs hiány a mai napon.

– Boldogok vagyunk mi is – a Tolna Megyei Önkormányzatot képviselők – mert tudjuk, hogy keményen dolgozik az itt felnövekedő generáció, akikre örömmel és nyugodt szívvel rábízhatjuk örökségünket.  Jó szembesülni azzal, hogy a megye fiataljai tehetségesek és kiemelkedő teljesítményre képesek. Éppen ezért a megye számol a sajátjaival, s egyértelműen értékként tekint a tehetségekre, akik itt tervezik folytatni a jövőjüket, a karrierjüket, az egész életüket.

_DSC2626

Nehéz manapság egy olyan környezetben értékekről, otthonról és közösségről beszélni, ahol tolakodóan nyomul előre a hiú önmegvalósítás megannyi trendje – hívta fel a figyelmet dr. Gábor Ferenc.

– Nehéz a véleményvezérek, bloggerek és divatdiktátorok között feltűnni egy jó üggyel, egy önzetlen akcióval. Nehéz alternatívát állítani a fővárossal, vagy akár a határon túli boldogulással szemben. Nehéz, de mégis úgy gondolom, hittel és kiváló munkával lehetséges. Ennek szellemében igyekszünk legjobb tudásunk szerint fejleszteni a vidéket, és támogatni az arra méltó ügyeket.

– A Tolna Megyei Önkormányzat, s jómagam is hiszek a fiatalokban. Hiszünk abban, hogy a tudás és tehetség birtokosai felnőve – és szűkebb hazánkat megismerve – Tolna megyét tekintik annak a különleges helynek, „hol az ember boldog, s boldogul.”

A főjegyző beszéde zárásaként Kölcsey Ferenc gondolatait idézte:

„Az emberi tehetség parányi lámpa, mely egyszerre keskeny kört tölt meg fényével; s ha egyik helyről a másikra hurcolják, sötétséget hagy maga után. Ezért egy bizonyos helyhez kell kapcsolni, hogy azt jótékony világítással, állandóan boldogíthassa.”

– Kívánom, hogy a megye fiatal talentumai tehetségük jótékony fényével közös otthonunkat, Tolna megyét világítsák meg a jövőben!

_DSC2619

Dr. Kis Szilvia Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal főosztályvezetője megnyitó beszédében arról beszélt, mennyire fontos, hogy a diákok a versenyeken történő megmérettetést választották a szórakozás helyett. Döntésüket bölcsnek nevezte, egyúttal köszönetet mondott érte.

_DSC2734
  • Az esemény képgalériája ide kattintva érhető el.
  • A teljes díjazotti névsor ide kattintva érhető el.
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás