TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 19.,
Emma
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

A bogyiszlói hagyományőrzők az év civil szervezete 2019.02.04


Hagyományos díjátadó rendezvényt tartott a Tolna Megyei Önkormányzat a Civilek Napján. A szekszárdi Vármegyeházába meghívott – elsősorban – civil vendégek közösen ünnepelték az idei díjazottakat. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet, melyben kiemelte: a civileknek segítő kezekre van szükségük.

_DSC3686

Az elnök szerint a civil szervezetek ereje abból fakad, hogy felismerték: közösen többre juthatnak egy-egy cél megvalósítása érdekében. Ezek mind jó ügyek, és rengeteg munka kapcsolódik hozzájuk, melyet azonban szívvel-lélekkel könnyebben el tudnak végezni.

Fehérvári Tamás feltette a kérdést: milyen szerepe lehet a megyének, ha a civil szervezetek jól is működnek. Válaszában kitért arra, hogy a civilek megérdemlik a megye megbecsülését és a figyelmet, ugyanakkor óhatatlanul fontos az utánpótlás kinevelése, melyben sokat segíthetnek a példaképek. Pontosan ezt szolgálja jelen esemény is – világított rá az elnök.

_DSC3663

Beszédét azzal zárta: még mindig töretlenül hisz abban, hogy a civilek minden egyes mozdulata gyarapít bennünket. Közösséget építenek, ahogy a megye is próbája azt, legfőképpen azzal, hogy mind a 109 településen kezet nyújt a civileknek, és nevén szólít mindenkit.

„Azt hiszem, ez a legfontosabb.” – húzta alá.

A beszéd után Komjáthy Tamásné, a Tolna Megyei Népművészeti Egyesület elnöke tartott előadást.

_DSC3708

A díjnyertes civileket és a Bazsonyi Arany Mecénás-díjast kisfilmek mutatták be:

Rühl Gizella - Bazsonyi Arany Mecénás Díj

Tolnai vállalkozó, a Tolna megyei kultúra egyik legjelentősebb civil menedzsere. Közel húsz éve működteti az országban – megyei szinten – egyedülálló TolnaArt internetes portált, amely több mint száz Tolna megyei kötődésű alkotót mutat be. Páratlan és rendkívül gazdag magángyűjteménye van Tolna megyei képzőművészek alkotásaiból. Kiállításokat kezdeményez és közreműködik szervezésükben. A fiatal alkotóknak juttatandó Szabó Dezső-ösztöndíj is elsősorban neki köszönhető. Fáradhatatlanul munkálkodik azon, hogy a megye kevéssé ismert művészeit, művészeti értékeit is minél szélesebb körben megismerhesse a nagyközönség.

Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület - Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete

Az egyesület megalakulása óta, szívvel-lélekkel a bogyiszlói hagyományok gyűjtésén, megőrzésén, átörökítésén és Bogyiszló hírnevének öregbítésén fáradozik. Küldetésük, hogy megőrizzék a település szokás-, viselet-, és énekhagyományát, és át is adják azt a fiatal korosztálynak, minél szélesebb körben. Nagyban segítették a Tájház létrejöttét, de a települési rendezvények sikeréhez is folyamatosan hozzájárulnak. Nívódíjjal, Kiváló Együttes címmel, Menettánc Különdíjjal ismerték el nagyszerű tevékenységüket.

Szekszárd Alsóvárosi Római Katolikus Közhasznú Egyesület - Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete – Különdíj

Hosszú múltra visszatekintő szekszárdi egyesület, amely csaknem húsz éve végez szociális tevékenységet, családsegítést, idősgondozást. Szívügyük a megyeszékhely kulturális értékeinek megőrzése is, így ehhez kapcsolódóan – az örökség továbbadásának jegyében – folytatják oktató, nevelő missziójukat.

Gyöngysor Alapítvány - "Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete" – Különdíj

A tíz éve működő alapítvány közösségi pszichiátria keretében segíti a mentális betegeket egész évben, hogy vissza tudjanak illeszkedni a munkába. Tevékenységük hiánypótló, a legnagyobb céljuk, hogy az embereket étellel, lélekvédelemmel, előadásokkal segítsék. Állandó kapcsolatban vannak a rászorulókkal, mindig elérhetőek számukra.

Az eseményt bemutató képek ide kattintva érhetőek el.
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás