TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. március 29.,
Auguszta
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Üdvözölte a hallgatókat a megyei alelnök 2018.09.05


A Pécsi Tudományegyetem (PTE) célja, hogy a hallgatók kreatívan gondolkodó, a mindennapi kérdésekre nyitott értelmiségiként kapják meg a diplomájukat – hangzott el a PTE KPVK hétfő délelőtti, 2018/2019-es tanévet megnyitó ünnepségén, melyen köszöntötték az első szemeszterüket megkezdő diákokat.

ribányi-józsef-kpvk

Ribányi József, a Tolna megyei Önkormányzat alelnöke arról szólt, hogy az egzisztencia megalapozása jelentős lépés az ember életében. A megyei önkormányzat értékeire büszke, gazdaságában fejlődő, élhetőbb megyét szeretne, veletek a Ti tudásotokkal, a közös jövőért – fogalmazott az alelnök a hallgatóknak címezve.

Szekszárd nem csak a bor városa, de egyben egyetemi város is – mondta köszöntőjében dr. Haag Éva alpolgármester. Kiemelte, reméli, hogy ez még sokáig így is lesz, az önkormányzat és a PTE pedig hosszú időre megtalálta azokat a kapcsolódási pontokat, ami erre biztosítékot kínál. Hozzátette, a város bízik abban, hogy az egyetemi tanulmányaik befejeztével sokan Szekszárdon maradnak majd.

Prof. dr. Gábriel Róbert, a PTE rektorhelyettese beszédében azt mondta a hallgatóknak, bármilyen szakot is választottak, a legfontosabb, hogy vértezzék fel magukat tudással. Hangsúlyozta, a diákok az egyetemi éveik alatt olyan útravalót kapnak, mely egy egész életre felkészíti őket szakmájuk, hivatásuk művelésére.

A boldog élet feltétele az állandó tudásgyarapítás – fogalmazott prof. dr. habil Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja. Kiemelte, az egyetem feladata, hogy megteremtse a boldogság feltételeit úgy, hogy a hallgatókat kreatív gondolkodásra sarkallja, megismerteti őket az alkotómunka erejével és követhető, elfogadható mintákat kínál az értelmiségi életformára. Az egyetem célja, hogy a diákok kreatívan gondolkodó, a mindennapi kérdésekre nyitott értelmiségiként kapják meg a diplomájukat – fűzte hozzá.

Ennek érdekében az egyetem komoly pillérekre épített gyakorlatorientált tudásanyagot, érdekes, inspiratív előadásokat, tanórán kívüli ismeretszerzési lehetőségeket és külföldi tanulmányutakat és állandóan fejlődő, modern létesítményi hátteret kínál – tudatta a dékán.

Az ünnepélyes tanévnyitón oktatói kinevezésekhez gratulált, jubileumi emléklapokat adott át prof. dr. habil Szécsi Gábor dékán. A tanévnyitó a diákok ünnepélyes fogadalomtételével és egyetemi polgárrá fogadásával zárult.

Forrás: Steiner Viktor, Kadarka.net

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás