TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 23.,
Béla
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Süli Jánost kinevezte miniszterré a köztársasági elnök 2017.04.27


Fehérvári Tamás levélben üdvözölte Süli Jánost és elismerését fejezte ki:
(részlet) „Paks és Tolna megye életében igazán örömteli pillanatnak számított a szerdai, amikor Áder János köztársasági elnök úr által megtörtént miniszteri kinevezésed. Ehhez engedd meg, hogy ezúton is kifejezzem őszinte gratulációmat és tiszteletemet!
A paksi bővítést nevezhetjük akár az ország legjelentősebb beruházásának, amely nem csupán megyei, hanem regionális és országos szintű fejlődést hoz magával.
Az atomerőmű két új blokkjának tervezésével, megépítésével és üzembe helyezésével kapcsolatos feladataid óriási felelősséggel és rengeteg munkával járnak, ám biztos vagyok abban, hogy széleskörű vezetői tapasztalataid, szakértelmed és rátermettséged hozzájárulnak megbízatásod sikeréhez.
Kívánom, hogy miniszteri hívatásodat siker és boldogság egyaránt kövesse mindvégig, s ehhez a jövőben mind személyesen, mind a Tolna Megyei Önkormányzat partnerségével hozzájárulok!”

süliáder

Áder János köztársasági elnök kinevezte a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterré Süli Jánost szerdán Budapesten.

Orbán Viktor kormányfő április 10-én jelentette be a parlamentben, hogy tárca nélküli minisztert nevez ki a paksi atomerőmű-beruházás felügyeletére és irányítására. Süli János (Néppárt), Paks polgármestere kedden az MTI-nek megerősítette a sajtóhíreket, hogy felkérték a miniszteri posztra.

A tárca nélküli miniszter felel a magyar-orosz kormányközi egyezmény értelmében a két új blokk tervezésről, beszerzésről és kivitelezésről szóló, az üzemeltetési és karbantartási támogatásról szóló, valamint a nukleáris fűtőanyag-ellátás biztosításáról szóló megállapodás végrehajtásának szakmai irányításáért és koordinációjáért.

Szintén felelős a megvalósulási megállapodásokkal kapcsolatos feladatok tárcaközi összehangolásáért, és az azokkal összefüggő engedélyezési és egyéb hatósági feladatokban való közreműködésért, továbbá a hatósági feladatok ellátásának összehangolásáért.

Ugyancsak felel a paksi két új blokkhoz kapcsolódó térségfejlesztés összehangolásáért, valamint az atomenergia-ipar innovációs feladatainak összehangolásáért.

A módosítás értelmében Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter képviseli a kormányt a paksi bővítéssel kapcsolatban az Európai Unióval folytatott tárgyalásokon, a tárca nélküli miniszter közreműködésével.

Az Országgyűlés gazdasági, és fenntartható fejlődés bizottsága is támogatta Süli János kinevezését.

(MTI)

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás