TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 25.,
Márk
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Segítő partnerek a közművelődés területén 2017.11.23


Közművelődési szakmai napot tartott a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) csütörtök délután Szekszárdon. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kulturális Államtitkárságával közösen szervezett konferenciára a megyei önkormányzat is meghívást kapott. Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző köszöntötte a közművelődés területén dolgozó szakembereket. Mint fogalmazott: nélkülük a megye települései csendesek, kihaltak és embertelenek lennének; munkájuk által épülnek igazán a helyi közösségek.

_DSC6925 (Small)

A főjegyző utalva a helyi adottságokra kijelentette: „valóban sokat számít az infrastruktúra, de mit sem ér egy vadonatúj komplexum, ha a szervezők nem ismerik a közösségformálás csínját-bínját.”

– Lehetnek úttörő ötletei a vezetőknek, ha azok nem kompatibilisek a valós helyzetekkel. Beszélhetünk nemzetről és identitásról, ha éppen nem megfelelően képviseljük azok ügyét, s nem vagyunk képesek azokat méltó módon megjeleníti.

Dr. Gábor Ferenc szerint szerencsére nem csak a Tolna Megyei Önkormányzat intézményében, hanem a Minisztérium és az NMI szakembereiben is segítő partnerekre leltek a helyiek.

– A helyi szinten elvégzett munka igazi érdemi munka, hiszen a kulturális célkitűzések a közösségfejlesztők személyében testesülnek meg. Szerencsések vagyunk, hogy immár olyan kormány vezeti az országot, amely a kultúra ügyét is a fontos szakpolitikák sorába emeli.

A Babits Mihály Kulturális Központ szolgált a konferencia helyszínéül, így Zsikó Zoltán ügyvezető is üdvözölte a résztvevőket. Köszöntőjében – bemutatkozása mellett – kitért a Központ jövőt érintő célkitűzéseire is. Mint hangoztatta: ezentúl a menedzser szemléletű munkavégzésre kívánják helyezni a hangsúlyt. Terveik között szerepel többek között egy kulturális kerekasztal létrehozása, továbbá az is, hogy egyfajta regionális szintű szerepet töltsenek be.

_DSC6935 (Small)

A Központ egykori vezetője, Halmai-Nagy Róbert immár minisztériumi vezetőként visszatérve tartott előadást a szakterületet érintő jogszabályi változásokról.

_DSC6953 (Small)

A szakmai napra a megye számos településéről érkeztek közművelődéssel foglalkozó szakemberek – ezért Kuti Imréné, az NMI területi vezetője mondott köszönetet.

_DSC6941 (Small)
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás