TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 25.,
Márk
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Ópusztaszeren tartották az önkormányzati fejlesztések projekt soros rendezvényét 2017.05.25


A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) és a Belügyminisztérium közös szervezésében kezdődött meg március végén a Megyei Jogú Városok – megyék és települések együttműködése címet viselő konferencia-sorozat. Az első projektrendezvényre Kecskeméten került sor, majd Szombathely, Hollókő, s legutóbb – a szintén nemzeti kuriózumnak számító – Ópusztaszer adott otthont a programnak. Fehérvári Tamás, a MÖOSZ elnöke beszédében hangsúlyozta: a megyék főként fejlesztő munkájukkal vállalnak részt a Jó Állam kialakításában.

_DSC1397

A MÖOSZ, egyben a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke kifejtette: a rendezvény-sorozat kiváló lehetőség arra, hogy az állami szervek együttműködése még hatékonyabb legyen. A Szövetség örömmel kapcsolódik be a közös munkába, hiszen a megyék tudása és az állami szereplők szakértelme által eredményesebben építhető a vidék.

_DSC1367

A vendégeket Fehérvári Tamáson kívül Kakas Béla, mint házigazda, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. Mint elmondta: a 413 ezres, több mint 60 települést magában foglaló Csongrád megye két megyei jogú várossal is büszkélkedhet, de nem csupán emiatt egyedülálló az országban.

– Ópusztaszeren a történeti emlékpark nemzettudatunk bölcsője, ahol tetten érhető történelmünk, hagyományaink és értékeink. Csongrád megyében is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a gazdaságfejlesztés által erősödjön a vidék, amelyben a támogatott TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) projektjeik fontos szerepet játszanak. Kakas Béla aláhúzta: már 2017-ben nagy gondot kell arra fordítani, hogy a 2020-ban végződő uniós ciklust követően is legyenek terveink, jövőképünk.

_DSC1403

A program az „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése II.” című kiemelt projekt keretében került megrendezésre, melyről bővebben Számadó Róza, a Belügyminisztérium főosztályvezetője beszélt. Mint kiderült, a projekt stratégiai célja, hogy az önkormányzatok szemlélete úgy formálódjon a szakmai előadások és workshopok során, hogy szolgáltató jelleget öltve, hatékonyan működjenek a jövőben.

_DSC1430

Tatai Laura, a Miniszterelnökség főosztályvezető-helyettese a TOP-os keretösszegekről számolt be, megyei szintű lebontásban vázolva az eddig támogatott projekteket. Bejelentette: március végéig az operatív programok teljes kerete meghirdetésre került, és mintegy 130 ezer pályázatot nyújtottak be.

_DSC1439

A workshopot megelőzően Dr. Kovács Beáta, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke tartott előadást a megyei kender programról, amely az ipari kender termesztésének és feldolgozásának lehetőségeit foglalta magában.

_DSC1445
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás