TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 25.,
Márk
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

„Ne csak tanítsa, hanem szeresse a magyar gyermeket!” 2017.11.24


Szinte teljes egészében – fűtéskorszerűsítéssel, elektromos hálózattal, hőszigeteléssel, nyílászáró- és tetőcserével, eszközökkel – újult meg a Szedresi Bezerédj Amália Óvoda. A helyi önkormányzatnak több mint 138 millió forintot ítéltek meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből. Az óvoda ünnepélyes átadásán a Tolna Megyei Önkormányzat részéről dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző köszöntötte a résztvevőket, Kovács János polgármester és Horváth István országgyűlési képviselővel egyetemben. A csütörtökön megtartott eseményen intézményvezetők és az óvodások is kifejezték örömüket a felújítás kapcsán.

_DSC7039

A megújult óvodával tovább gyarapodott a falu és annak közössége – e gondolattal kezdte beszédét Kovács János, Szedres polgármestere. A köszönetről sem feledkezett meg: Horváth István, Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök és a Kormány irányába is a hála szaván szólt.

– Modern és esztétikailag is kifogástalan lett az épület illetve környezete. A fejlesztés azonban nem pusztán óvodaépítés, hanem a jövő építése is. Ebben a szellemben építette a névadó Bezerédj Amália is az akkoriban még „gyermekkert” elnevezésű létesítményt.

_DSC6972_1

Az óvoda az egyik legfontosabb intézmény a községben, ezért is fektettek ekkora hangsúlyt a projekt megvalósítására – húzta alá a polgármester. Köszöntőjét jókívánságokkal zárta: „az óvoda sose legyen üres, legyen mindig tele élettel, legyen mindig sok-sok jól nevelt, vidám és egészséges gyermek!”

_DSC7049

Dr. Gábor Ferenc beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy számos fejlesztés valósul meg a TOP forrásoknak köszönhetően. Számos település megyeszerte büszke arra, hogy gyarapodik, és olyan beruházások történnek, amelyek az ott élő emberek mindennapjait, jövőjét segítik.

_DSC7020

– Olyan hálás feladat és örömteli pillanat, mint a mai, kevés van, hiszen mindig is közelebb állt a szívünkhöz egy olyan fejlesztés, amelyet a gyermekekért valósíthatunk meg. Büszkék vagyunk Szedressel fennálló partnerségünkre és arra, hogy sikerült egy valódi értelemben vett mintaprojektet menedzselnünk. Mondhatjuk úgy is: a megyei önkormányzati hivatal és a települések közös projektjei közül zászlóshajónak számít a szedresi óvoda fejlesztése. Kivételes együttműködésben, gyorsan, zökkenőmentesen és hatékonyan dolgoztunk együtt.

_DSC7000

A főjegyző kijelentette, hogy a megye valamennyi települése számíthat a Tolna Megyei Önkormányzat Hivatalának szakmai segítségére.

_DSC6968_1

Gróf Klebelsberg Kunó gyermekekről, nevelésről szóló soraival fejezte be köszöntőjét: „Ne csak tanítsa, hanem szeresse a magyar gyermeket!” mind a tanár, mind az óvónő.  Azt kívánom: tegyünk így mindannyian! – biztatott mindenkit.

_DSC7056

Horváth István is örömtelinek nevezte az eseményt és elmondta: a községben nem ez az első és nem is az utolsó fejlesztés. Érdemes gyarapítani Szedresen, sokan érzik úgy, hogy jó ott élni.

_DSC7090

Az ünnepséget a Szekszárdi 2. Sz. Óvoda Szedresi Bezerédj Amália Tagóvodája bővítése, felújítása és eszközbeszerzés című (TOP-1.4.1-15-TL1-2016-00004 azonosítószámú) projekt zárásaként rendezték meg.

_DSC7081

_DSC6960_1

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.

_DSC6982
_DSC6957_1
_DSC6999
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás