TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 20.,
Konrád, Tivadar
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Lépésről lépésre megjárják a maguk útját 2015.06.19


A Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából „Lépésben, szertelenül!” elnevezésű gyalogtúrára kerül sor június 26-án – jelentették be ma reggel sajtótájékoztató keretében. A túrával kapcsolatos információkat dr. Haag Éva, Szekszárd alpolgármestere, Kálóczi Andrea főszervező, Bacsmai László esperes és dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző osztották meg a sajtó megjelent képviselőivel. Kérték, hogy aki teheti, csatlakozzon a programhoz és segítse annak népszerűsítését.

RÉV sajtáj

Dr. Haag Éva, mint a Kábítószer Egyeztető Fórum (KEF) elnöke felhívta a figyelmet, a kábítószer-függőség súlyos és mindenkit érintő probléma. A megyeszékhely alpolgármestere szerint a program megálmodóját, Kálóczi Andreát elismerés illeti a szervezésért, majd emlékeztetett, hogy szerdáig lehet jelentkezni a gyalogtúrára.

Kálóczi Andrea, a Caritas RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat intézményvezetője tájékoztatott, hogy a világnap alkalmából minden évben készülnek valamilyen programmal, ezúttal gyalogtúrával. A szervezés során felkeresték azokat a szervezetek is, akik nem kifejezetten a kábítószeresek ügyével foglalkoznak, hiszen mindenkit érintő problémáról van szó, amit közösen lehet a leghatékonyabban orvosolni. A kezdeményezéshez számos civil szervezet is csatlakozott (Fehérlófia Sport Egyesület, FITT lesz Egyesület, Gemenc Természetvédelmi és Sport Egyesület, Ifjúsági Unio, Természetbarát Szövetség-Kórház Sport Egyesület) amelyek a túra útvonalán, egy-egy állomáson fogadják a gyalogos csapatokat. A rendezők körülbelül 300 résztvevőre számítanak, ám szeretnék, ha még többen vágnának neki az összesen hét kilométeres gyalogtúrának. Kálóczi Andrea Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának, mint fő támogatónak és valamennyi közreműködő szervezetnek a segítségét is megköszönte.

Bacsmai László szekszárdi esperes elmondta, hogy közel áll hozzájuk a téma, hiszen a drogfüggő emberek is lelki segítségre szorulnak. Az esperes úgy fogalmazott: minden szervezet a maga módján támogatja az ügyet, az egyházi tulajdonú Munkácsy utcai épület éppen ezért áll ingyenesen a Caritas rendelkezésére. Korábbi, boszniai tapasztalatát idézte, melyből kiderült, gyógyszeres kezelés helyett a gondok megosztásával, közös imádsággal, szeretettel és munkával vissza lehet térni a helyes útra. Hasonló módon képes segíteni a gyalogtúra is.

Dr. Gábor Ferenc, a megyei önkormányzat főjegyzője hangsúlyozta, hogy a közös fellépés hatékonyan járul hozzá a problémák kezeléséhez. Emlékeztetett, hogy az ENSZ döntése alapján lett június 26. Kábítószer-ellenes Világnap, ezzel jelképezve az ügy globális jelentőségét. Rámutatott, hogy a közösségi programok és a sportolás alternatívát jelent a kábítószer-fogyasztásra, ezért is támogatja a megyei önkormányzat az ifjúságot, a civil szervezeteket és a sportéletet. Az állomásos gyalogtúrát kiváló programnak nevezte, szimbolikájával a puszta mozgáson is túlmutat, ami tükrözi a leszokni vágyó emberek küzdelmét – fejtette ki. A nemrégiben újjáalakult Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács példáját ismertette, ami szintén a széleskörű összefogáson alapul. Dr. Gábor Ferenc megköszönte a szervezők munkáját és a megyei önkormányzat közreműködéséről biztosította a jelenlévőket.

*

A „Lépésben, szertelenül!” gyalogtúrára a szervezők 2 vagy több fős csapatok jelentkezését várják. A túra a sötétvölgyi gyermektábortól indul és Szekszárdon, a Garay téren ér véget. A túra alatt a csapatok különböző állomásokon próbálhatják ki ügyességüket és tájokozódási képességüket, amit bizonyos pontokon a szervezők jutalmazni is fognak.

A túra útvonala: Sötétvölgy Gyermektábor – Szarvas-szurdik – Bati-kereszt (az új kilátó) – Kerékhegy – Remete-csurgó – Szekszárd, Garay tér

Táv: 7km

Rajt (nevezés): 8:30-10:30

Szintidő: 4 óra

A gyalog túra rajtjához külön busszal szállítják a résztvevőket, az első busz 8:00-kor indul a Béla király térről. A menetrend a jelentkezés sorrendjében alakul, óránkénti buszindulással.

A kényelmes túrázás érdekében megfelelő cipő és könnyű ruházat ajánlott, és a melegre való tekintettel fokozottan oda kell figyelni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, és a napvédelemre. Érdemes kullancs- és szúnyogriasztóval is készülni. A túra teljesítéséhez segítséget nyújthat a Gemenc, Szekszárdi-dombság turista térkép. A túra eső estén is megrendezésre kerül.

A részvételi szándékot június 24. (szerda) 12:00 óráig az alábbi telefonszámokon lehet jelezni:

06-74/413-037, vagy  06-20/991-54-95 - Caritas RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

A túra helyi védettségű területen zajlik, ezért minden növény, állat és geológiai képződmény gyűjtése TILOS! Fokozott figyelmet kell fordítani a taposási károk és a szemetelés elkerülésére.

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás