TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 19.,
Emma
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Költségvetésről és foglalkoztatás elősegítéséről döntött a közgyűlés 2016.02.12


Elfogadta költségvetését a megyei közgyűlés az idei év első ülésén, amelyen döntöttek arról is, hogy a megye pályázatot nyújt be foglalkoztatást elősegítő paktumok létrehozására. A Közgyűlés Faddot várossá nyilvánítási törekvéseiben, a bátaszékieket pedig ifjú matematikusok tehetséggondozásában támogatta február 12-i fórumán.

Az idén 261 millió forint biztosítja a megyei önkormányzat közgyűlésének és hivatalának működését.  Az uniós pályázatokkal összefüggő feladatokból adódóan az elfogadott kereten felül további forrásokkal is számolhat a megye. A közgyűlés a költségvetésen kívül a megyei önkormányzat közbeszerzési szabályzatát és 2016. évi közbeszerzési tervét is elfogadta.
Az ülés témája volt a területi nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodások felülvizsgálata, melyből kiderült, hogy a megye továbbra is biztosítja a megyei német és cigány önkormányzatok működéséhez szükséges irodahelyiségeket.
A testület jóváhagyta az önkormányzat által alapított Tolnáért Nonprofit Kft-vel kötött szerződést, amelyben szerepelnek a társaság számára meghatározott feladatok. Ennek megfelelően a cég a megyében található ipari parkokkal, civil szervezetekkel, önkormányzatokkal együttműködve uniós projektekkel összefüggő munkát végez a jövőben.
Döntés született arról is, hogy a megyei önkormányzat pályázatot nyújt be megyei szintű foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési megállapodások (paktumok) létrehozására. Célja, hogy forrásokat szerezzen különböző képzési és foglalkoztatási programok megvalósításához. A pályázat során a megye Szekszárd városával és az érintett szakmai szervekkel is együttműködik.
Fadd a megyét is megkereste várossá nyilvánításának kezdeményezése kapcsán, annak ellenére, hogy az előírások nem tartalmazzák kötelező elemként a megyei önkormányzat támogatását. A település kérését az ülésen tárgyalták meg és úgy határoztak: a térségben élő közösségek jogos szándéka, hogy a falvak – ahol élnek, és ahol a jövőjüket tervezik – tovább gyarapodjanak, és ebben a felsőbb szintű szervek ne gátként, hanem segítő partnerként jelenjenek meg.
A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlés döntött arról, hogy Fejér megyével együttműködve a „Dél-Mezőföld Program” keretében segíti a Sió-projekt megvalósítását.
A képviselők megszavazták azt az előterjesztést is, amely a Tolna Megyei Matematikai Tehetséggondozó Alapítvány kérelme alapján 100 ezer forint támogatást javasol a XXVI. Bátaszéki Matematikaverseny megrendezésére.
Az utóbbi napokban a Tolna megyei TOP pályázatok kapcsán a sajtóban is számos téves információ vetődött fel, amelyekre az ülésen az önkormányzat területfejlesztésért felelős vezetője szakmai válaszokat adott. Fehérvári Tamás szerint a megye valamennyi település jövője érdekében végzi fejlesztési feladatait.
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás